Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Z DRUGE STRANI POSTELJE Bizarna glasbeno-erotična komedija na španski način: dva madridska heteroseksualna para preizkušata, katera partnerska kombinacija se najbolje obnese.
Za živo mejo Druščina gozdnih živali se po zimskem spanju znajde pred živo mejo, ki omejuje njihov življenjski prostor in novozgrajeno spalno naselje.
Zadnja hiša na levi Predelava istoimenske nizkoproračunske srhljivke iz sedemdesetih, s katero je Wes Craven začel svojo režisersko in scenaristično kariero.
Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
Zadnji poljub Nekakšen hibrid občutja ob gledanju videospota skupine REM Everybody Hurts in legendarne epopeje o klicanju po rešitvu pri Magnoliji.
Zadnji udarec Woody Allen se je le poslovil od New Yorka, ki ga je na neki način kreativno izčrpal. Z novim filmom dokazuje, da je še vedno mojster.
Zadnji škotski kralj Z oskarjem nagrajeni Forest Whitaker je zelo prepričljivo odigral vlogo diktatorja Idija Amina in se zasluženo ovenčal z oskarjem.
Zajtrk na Plutonu Neil Jordan se še enkrat več dotakne zgodbe o transvestitu, jo zmeša s staro dobro glasbo in doda kanček irskega terorizma.
ZAKLAD POZABLJENIH Najnovejša pustolovščina producenta Jerryja Bruckheimerja (Pirati s Karibov) in Nicolasa Cagea, ki sta zdaj skupaj posnela že štiri akcijske filme.
Zamenjan Srce parajoča zgodovinska drama v režiji neutrudnega Clinta Eastwooda, ki je letos posnel kar dva družbeno kritična filma.
Zamenjava Zamenjava je križanec med tistim žanrom komedij, v katerem junaki nehote zamenjajo telo, ter žanrom opolzkosti, v katerem kar mrgoli šal o spolnosti in izločanju. Ne preveč okusno.
Zapisi o škandalu Osamljenost je lahko tleče stanje, ki eksplodira v najbolj nenavadnih oblikah, bi lahko sklepali po ogledu ene boljših dram leta 2006.
Zapiti dnevnik Johhny Depp se vrača na Karibe - hvala bogu, da tokrat ne spet kot kvazi Keith Richards v gusarski opravi. To je pa tudi skoraj najlepše, kar se da o Zapitem dnevniku povedati.
ZAPLEŠIVA Simpatična dramedija o poročenem moškem v poznih srednjih letih, ki se nekega dne vpiše v plesni tečaj.
Zastave naših očetov Ameriški pogled na bitko za Iwo Jimo se osredotoči na posledice, ki jih vojaki s "slučajnim" dejanjem doživljajo še leta.
Zathura: Vesoljska avantura Prikupna družinska znanstvenofantastična pustolovščina, ki jo lahko označimo za tematsko nadaljevanje priljubljenega Jumanjija iz leta 1995.
Zatoiči Japonska zgodovinska akcijska melodrama o slepem mečevalcu, ki pomaga vaščanom podeželske vasice, ki jih ustrahuje kruta skupina zlobnežev.
Začarana Očarljiva romantična komedija za vse neozdravljive romantike, ki so odrasli ob Disneyjevih princeskah, kot so Pepelka, Trnuljčica in Sneguljčica.
ZAČASNA ŽENA Švedska romantična drama o moškem, razpetem med tri ženske: med dekle, ki ga zapusti, začasno ženo, ki mu bo omogočila posvojitev otroka, in naključno simpatijo.
Zbegani Po navadi vidimo filme, kjer paparaci s fotoaparati napadajo svoje "žrtve", Zbegani pa v vlogo žrtve postavijo prav paparaca.
Gledamo
link
Liffe: Mandy
9
15. november 2018 ob 18:11 Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo