Filmske recenzije
Filmska recenzija: Churchill
Samo letos dva filma o Churchillu: se svetu kolca po velikih državnikih?, 22. junij 2017 ob 08:15 Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
1
Filmska recenzija: Spomini na ljubezen
3
17. junij 2017 ob 15:06 Zgodbe iz književnosti in filma po vsem svetu so polne junakinj, ki hrepenijo po popolni romantični ljubezni in so zaradi nje (ali le zaradi obljube takšne ljubezni) pripravljene zavreči vse, kar ...
Filmska recenzija: Čudežna ženska
42
8. junij 2017 ob 15:57 Po površni, mimobežni predstavitvi, ki jo je lik Čudežne ženske dobil v kaotičnem spektaklu Batman proti Supermanu , smo se bali, da pri Warnerju ne bodo znali ravnati s svojo prvo veliko ...
Filmska recenzija: Obalna straža
25
4. junij 2017 ob 18:50 Prvi napovednik je bil obetaven.
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza
36
25. maj 2017 ob 18:57 Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču
19
18. maj 2017 ob 17:44 Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
Filmska recenzija: Varuhi galaksije, 2. dejanje Zakaj bi popravljali nekaj, kar ni pokvarjeno? , je bilo očitno izhodišče ustvarjalne ekipe Varuhov galaksije.
10
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
19
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
3
Filmska recenzija: Mali šef Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
1
Filmska recenzija: Safari Zakaj bi kdo hotel ustreliti žirafo za hobi? Kakšna bi bila upravičena motivacija in kakšno zadoščenje?
5
Filmska recenzija: Zbeži! Zbeži! , delirično-inovativen žanrski hibrid, je drzna satira o rasizmu v Ameriki – a ne pričakujte bavbava z rdečo kapico Trumpovih volivcev.
9
Filmska recenzija: Lepotica in zver Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
8
Filmska recenzija: Mesečina Naposled je v naših kinematografih letošnji dobitnik oskarja za najboljši film.
28
Filmska recenzija: Samo konec sveta L'enfer c'est les autres : pekel so ljudje okoli nas. In kdo nam je bliže kot lastna družina?
4
Filmska recenzija: Anina provizija Kritičnosti in družbenega angažmaja nikoli nisem imel za nekaj, kar bi sledilo trendom.
2
Filmska recenzija: Razcepljen Razcepljen, ki se že opeva kot "dokončna vrnitev M. Nighta Shyamalana", je v resnici v marsičem tipično shyamalanovski film: koncizen in prefinjen v formi, a (preveč) dovzeten za trapaste ideje v ...
8
Dežela La La Dežela La La je s svojo zasičeno barvno shemo, umetelnimi koreografijami in na trenutke nadrealistično scenografijo absolutno dovršena vizualna dogodivščina.
7
Filmska recenzija: Potniki V vesolju nihče ne sliši tvojih krikov (frustracije).
44
Gledamo
link
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči
6
25. junij 2017 ob 14:36 Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo