Filmske recenzije
Filmska recenzija: Odiseja
Biografski film o Jacquesu Cousteauju, 13. avgust 2017 ob 17:22 Za današnjo generacijo, ki je zakoračila v srednja leta, in še malce starejše občinstvo je bil Jacques Cousteau nekakšen superjunak druge polovice 20. stoletja, občutljiv in hkrati neustrašen ...
1
Filmska recenzija: Biser Bojane
12. avgust 2017 ob 17:16 Avdiovizualna produkcija balkanskih držav, v prvi vrsti tistih, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje skupne domovine, se je v zadnjih letih močno okrepila.
Filmska recenzija: Atomska blondinka
14
11. avgust 2017 ob 18:35 "Oh little girl / there are times when I feel / I'd rather not be / the one behind the wheel ..." Je Martin Gore daljnega leta 1987 vedel, da piše idealno glasbo za Atomsko blondinko?
Filmska recenzija: Na mlečni poti
13
10. avgust 2017 ob 06:50 Na mlečni poti , dolgo pričakovana vrnitev Emirja Kusturice, je s težko roko računalniško animirana živalska basen, lucidne sanje, v katerih te lahko požre mehanska ura in se jata gosi radostno ...
Filmska recenzija: Valerian in mesto tisočerih planetov
12
2. avgust 2017 ob 14:49 Dvajset let po (še vedno podcenjenem) Petem Elementu Luc Besson ponuja novo skrpanko vesoljskih čudakov, adrenalinskih dirk in futurističnih vizij prihodnosti.
Filmska recenzija: Dunkirk
33
28. julij 2017 ob 08:27 Christopher Nolan je eden redkih režiserjev, ki so si izbojevali tisti tako želeni prostorček na presečišču visokoproračunskega, mainstream spektakla in avtorskega filma, ki ga stroka resno upošteva.
Filmska recenzija: All Eyez On Me - Legenda o Tupacu Shakurju
10
28. junij 2017 ob 19:23 Nihče ne bi mogel trditi, da lik in delo Tupaca Shakurja nista ena najbolj telegeničnih zgodb v šovbiznisu.
Filmska recenzija: Churchill Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
1
Filmska recenzija: Spomini na ljubezen Zgodbe iz književnosti in filma po vsem svetu so polne junakinj, ki hrepenijo po popolni romantični ljubezni in so zaradi nje (ali le zaradi obljube takšne ljubezni) pripravljene zavreči vse, kar ...
3
Filmska recenzija: Čudežna ženska Po površni, mimobežni predstavitvi, ki jo je lik Čudežne ženske dobil v kaotičnem spektaklu Batman proti Supermanu , smo se bali, da pri Warnerju ne bodo znali ravnati s svojo prvo veliko ...
44
Filmska recenzija: Obalna straža Prvi napovednik je bil obetaven.
25
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
36
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
19
Filmska recenzija: Varuhi galaksije, 2. dejanje Zakaj bi popravljali nekaj, kar ni pokvarjeno? , je bilo očitno izhodišče ustvarjalne ekipe Varuhov galaksije.
10
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
19
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
3
Filmska recenzija: Mali šef Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
1
Filmska recenzija: Safari Zakaj bi kdo hotel ustreliti žirafo za hobi? Kakšna bi bila upravičena motivacija in kakšno zadoščenje?
5
Filmska recenzija: Zbeži! Zbeži! , delirično-inovativen žanrski hibrid, je drzna satira o rasizmu v Ameriki – a ne pričakujte bavbava z rdečo kapico Trumpovih volivcev.
9
Gledamo
link
Filmska recenzija: Biser Bojane
12. avgust 2017 ob 17:16 Avdiovizualna produkcija balkanskih držav, v prvi vrsti tistih, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje skupne domovine, se je v zadnjih letih močno okrepila.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo