Filmske recenzije
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču
, 18. maj 2017 ob 17:44 Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
17
Filmska recenzija: Varuhi galaksije, 2. dejanje
10
13. maj 2017 ob 18:50 Zakaj bi popravljali nekaj, kar ni pokvarjeno? , je bilo očitno izhodišče ustvarjalne ekipe Varuhov galaksije.
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec
19
5. maj 2017 ob 19:29 V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več
3
25. april 2017 ob 19:29 Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
Filmska recenzija: Mali šef
1
25. april 2017 ob 14:48 Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
Filmska recenzija: Safari
5
10. april 2017 ob 14:18 Zakaj bi kdo hotel ustreliti žirafo za hobi? Kakšna bi bila upravičena motivacija in kakšno zadoščenje?
Filmska recenzija: Zbeži!
9
29. marec 2017 ob 20:22 Zbeži! , delirično-inovativen žanrski hibrid, je drzna satira o rasizmu v Ameriki – a ne pričakujte bavbava z rdečo kapico Trumpovih volivcev.
Filmska recenzija: Lepotica in zver Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
8
Filmska recenzija: Mesečina Naposled je v naših kinematografih letošnji dobitnik oskarja za najboljši film.
28
Filmska recenzija: Samo konec sveta L'enfer c'est les autres : pekel so ljudje okoli nas. In kdo nam je bliže kot lastna družina?
4
Filmska recenzija: Anina provizija Kritičnosti in družbenega angažmaja nikoli nisem imel za nekaj, kar bi sledilo trendom.
2
Filmska recenzija: Razcepljen Razcepljen, ki se že opeva kot "dokončna vrnitev M. Nighta Shyamalana", je v resnici v marsičem tipično shyamalanovski film: koncizen in prefinjen v formi, a (preveč) dovzeten za trapaste ideje v ...
8
Dežela La La Dežela La La je s svojo zasičeno barvno shemo, umetelnimi koreografijami in na trenutke nadrealistično scenografijo absolutno dovršena vizualna dogodivščina.
7
Filmska recenzija: Potniki V vesolju nihče ne sliši tvojih krikov (frustracije).
44
Filmska recenzija: Rogue One - Zgodba vojne zvezd Čeprav se ne film ne začne s tisto znano rumeno pisavo, ki z dna leze proti vrhu platna, in čeprav nima svoje lastne rimske številke, je bil strah odveč.
42
Filmska recenzija: Zapoj Leto 2016 se v popkulturno zgodovino ne bo vpisalo samo kot leto, ki nam je vzelo malo morje kultnih glasbenikov - je tudi leto, ko so kinematografe zasule animacije z antropomorfnimi živalmi v ...
5
Filmska recenzija: Zaveznika Zaveznika je tiste vrste vohunski film, v katerem ima vsaj tolikšno težo kot skrivne spletke to, kako sta protagonista videti v svojih vintidž opravah. In videti sta čudovito.
7
Liffe: Srhljivo Srhljivo je skoraj do konca učinkovita psihološka srhljivka, ki nas vabi k iskanju logike v svetu, ki mu pod plaščem navideznega reda vladata kaos in tema.
3
Liffe: Jaz, Daniel Blake Ken Loach ni avtor, ki bi skušal koga v kino zvabiti z obeti eskapistične zabave, in film, s katerim je letos v Cannesu osvojil zlato palmo, ni nobena izjema.
Liffe: Med morjem in zemljo Na Sundanceu nagrajeni kolumbijski celovečerec na specifično latinskoameriški način tematizira brezmejnost - in, paradoksalno, omejenost - materinske ljubezni.
1
Gledamo
link
Filmska recenzija: Služkinja
5
21. maj 2017 ob 18:39 Služkinja je nekonvencionalno, z erotiko, prebujenim feminizmom in čudnimi liki prežeto delo, ki nas utrdi v prepričanju, da renesansa južnokorejskega filma še zdaleč ni končana.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo