Filmske recenzije
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti
, 19. januar 2018 ob 19:14 Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
9
Filmska recenzija: Krčenje
8
11. januar 2018 ob 18:44 Alexander Payne, veliki portretist ameriškega srednjega razreda, v satiri kapitalizma Krčenje pokaže, kaj bi se zgodilo, če bi ljudje dobili nov, svež "izvod" svojega starega planeta, ki smo ga že ...
Filmska recenzija: Velika igra
5
9. januar 2018 ob 18:39 Velika igra je hiša, v kateri tri od štirih vogalov podpira Jessica Chastain, a marsikoga bo v kino spravil podatek, da je pred nami režijski prvenec Aarona Sorkina, najbolj iskanega (in najbrž ...
Filmska recenzija: Največji šovmen
11
4. januar 2018 ob 13:06 Če se vam kolca po praznikih, lahko v kinodvoranah še ujamete Največjega šovmena, tradicionalni muzikal stare šole, namenoma posnet za najširše množice - prek petja in plesa na najbolj omleden, ...
Filmska recenzija: Ljubezen na prvo bolezen
4
21. december 2017 ob 19:04 Naj vas sladkobni poslovenjeni naslov ne odvrne.
Filmska recenzija: Kabinet čudes
19. december 2017 ob 16:06 François Truffaut je nekoč rekel, da v kino pobegnemo, ko z življenjem nismo zadovoljni, in avtorji filma Kabinet čudes bi se z njim zagotovo strinjali.
Filmska recenzija: Vojna zvezd - Poslednji jedi
53
14. december 2017 ob 16:03 "Naša prava vrednost je v tem, kar bodo postali tisti, ki nas bodo nasledili." Nekaj takega zgubani, stari modrec položi na srce prijatelju v Poslednjem jediju.
Filmska recenzija: Ivan Prav gotovo drži, da take junakinje, kot jo v Ivanu upodobi Maruša Majer, v slovenskem filmu še ni bilo.
20
Filmska recenzija: Liga pravičnih Po štiriletnem stopnjevanju napetosti, ki se je začelo z Možem iz jekla , je četica DC-jevih superjunakov končno dočakala veliki trenutek, ki naj bi jih postavil ob bok Marvelovim Maščevalcem: prvi ...
23
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
7
Liffe: Trije plakati pred mestom Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
3
Liffe: Nikoli zares tukaj Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
1
Liffe: Zvodnika ljubezni Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.
1
Liffe: Oblika vode Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
4
Liffe: Srečen konec Ko sloviti Michael Haneke posname film z naslovom Srečen konec, je najbrž jasno, da imamo opraviti z ironijo. Od kdaj pa naj bi prav Haneke, sinonim za evropski umetniški film, verjel v srečne konce?
1
Liffe: Daphne Klasična drama o odraščanju naj bi tematizirala najstniška in morda zgodnja dvajseta leta.
Filmska recenzija: Ubijanje svetega jelena Grški mojster Yorgos Lanthimos je s svojim novim celovečercem zgradil nov, steriliziran, hladen laboratorij, v katerem bo kot znanstvenik proučeval zakonitosti človeške narave, etike in morale.
4
Liffe: Pokvarjeno predmestje George Clooney se v svojem šestem režijskem projektu (in prvem, v katerem se pred kamero sploh ni pojavil) spušča v temno srce suburbie , kjer skuša prek satirične parabole o petdesetih letih ...
12
Liffe: Pokliči me po svojem imenu Čeprav se Luca Guadagnino vedno znova vrača v varni objem sončnega, uživaškega, idealiziranega Sredozemlja, je svojo novo dramo o odraščanju in (istospolni) ljubezni Pokliči me po svojem imenu ...
4
Filmska recenzija: Poredne mame 2 - Božič Od antičnih dramskih teorij naprej je znano, da komedija kot ustvarjalni žanr praviloma vsebuje anarhične elemente, kritiko, da smeši obstoječi red ali celo začetke upora proti hierarhiji, oblasti, ...
6
Gledamo
link
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti
9
19. januar 2018 ob 19:14 Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo