Kultura - Zgodbe
Njuna družina ne predaja žezla Njuna družina je še tretji teden zapored na vrhu gledanosti filmov v slovenskih kinodvoranah. Tik za komedijo sta se znašli dve novosti.
Filmsko leto se je začelo brez sprememb Uvodni teden predvajanja filmov v slovenskih kinodvoranah na vrhu ni prinesel sprememb, saj je na prvem mestu že drugi teden zapored komedija Njuna družina.
Rekord je bil rezerviran za zadnji teden Prav zadnji teden v letu 2010 je prinesel največji ogled v slovenskih kinodvoranah, saj je filme skupaj videlo kar 95.247 gledalcev.
3
Tom Cruise pripeljal Cameron Diaz do vrha Akcijska komedija Kot noč in dan je na vrhu lestvice gledanosti prevzela primat Izvoru. Tom Cruise in Cameron Diaz sta prvi teden predvajanja v slovenskih kinodvoranah pritegnila 13.175 gledalcev.
Izvor navdušil tudi slovenske gledalce Eden najbolj pričakovanih filmov letošnjega poletja Izvor se je v prvem tednu predvajanju v slovenskih kinodvoranah pričakovano zavihtel na sam vrh.
Na vrhu ni resno - vrh so zavzeli Odrasli Dvotedenski primat Mrka na vrhu lestvice gledanosti so prekinili Odrasli. V tednu med 15. in 21. julijem si jih je v slovenskih kinodvoranah ogledalo 11.624 gledalcev.
Mrk videlo že skoraj 40.000 gledalcev Mrk tudi v svojem drugem tednu pohoda po slovenskih kinodvoranah ni pustil presenečenja in se zavihtel na sam vrh tedenske lestvice.
Mrk zlahka zasenčil vso konkurenco Tudi tretji del priljubljene vampirske mladinske serije je pristal na vrhu tedenske lestvice gledanosti v slovenskih kinodvoranah. Mrk je videlo 24.801 gledalcev.
Vrh lestvice še vedno obarvan zeleno Vrh tedenske lestvice najbolj gledanih filmov v slovenskih kinodvoranah je tudi v zadnjem junijskem tednu ostal nespremenjen - Shrek za vedno je pred Seksom v mestu 2.
Shrek se po dveh tednih vrača na vrh V tretjem junijskem tednu se na vrh lestvice gledanosti vrača Shrek za vedno (20.128), ki je na vrhu zamenjal Seks v mestu 2 (13.872).
2
Seks v mestu tudi drugi teden na vrhu Seks v mestu 2 je tudi drugi teden predvajanja po slovenskih kinodvoranah privabil številne obiskovalce.
Drugi seks kljub slabim kritikam pri nas zelo gledan Edina novost prvega junijskega tedna Seks v mestu 2 se je zavihtela na sam vrh lestvice najbolj gledanih filmov v slovenskih kinodvoranah.
9
Četrti Shrek si je odrezal 57-odstotni kolač gledanosti Shrek za vedno je po pričakovanju po prvem tednu predvajanja v slovenskih kinodvoranah z naskokom prevzel prvo mesto.
1
Največ zanimanja za "princa tatov" in Perzijskega princa Robin Hood v telesu Russella Crowa je tudi drugi teden pohoda po slovenskih kinodvoranah pritegnil največ pozornosti. Film Ridleyja Scotta je videlo 12.597 gledalcev.
Robin Hood "pobral" več kot polovico gledalcev Robin Hood v interpretaciji dvojca Ridley Scott - Russell Crowe je prvi teden predvajanja v slovenskih kinodvoranah zvabil skoraj 30.000 gledalcev.
Zlovešči otok vztraja na vrhu gledanosti Zlovešči otok tudi drugi teden zapored ostaja najbolj gledan film v slovenskih kinodvoranah. Triler Martina Scorseseja si je ogledalo 7.231 ljudi, kar je skoraj dvakrat več kot Prestopno leto
V Koloseju in Tušu 90 odstotkov vseh gledalcev Leta 2009 si je filme v slovenskih kinodvoranah ogledalo skoraj 2,8 milijona ljudi, kar je največ v zadnjih petih letih. Nesporni zmagovalec pa je Ledena doba 3.
6
Skrivnost Zloveščega otoka zanima tudi Slovence V tednu med 11. in 17. marcem so v slovenske kinodvorane prišle štiri novosti, največ pozornosti pa je pritegnil Zlovešči otok.
2012 že prebil mejo 50.000 prodanih kart Akcijski film 2012 je v dveh tednih presegel mejo 50.000 gledalcev. V tednu med 19. in 25. novembra ga je videlo 18.482 ljudi.
1
Množice drle na apokaliptični spektakel Enega najbolj pričakovanih filmov leta, apokaliptični 2012 je prvi teden predvajanja v slovenskih kinodvoranah videlo kar 31.305 gledalcev.
Gledamo
link
Filmska recenzija: Grace Jones
22. junij 2018 ob 18:47 Kratek opis Grace Jones, da gre za glamurozno popkulturno ikono, je najbrž precej prazen označevalec, in verjetno se je podobna ideja podila po glavi režiserki Sophie Fiennes, ko se je lotila ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo