Lokalne novice
slice
Toča v Črnomlju zgolj na objektih povzročila za skoraj pet milijonov evrov škode
Ocena občine, 21. julij 2018 ob 12:02 V Črnomlju je toča po oceni občine samo na objektih povzročila skoraj pet milijonov evrov škode, v hudem neurju s točo, ki se je nad Črnomljem zneslo 8. junija, je bilo poškodovanih približno 1.300 ...
7
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek
15
19. julij 2018 ob 20:22 Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
Postojnski gasilci v novem domu, vrednem skoraj 4 milijone evrov
10
19. julij 2018 ob 19:20 Postojnski gasilci so naposled le dočakali selitev v nove prostore Gasilsko-reševalnega centra.
Vozniki se bodo po prenovljeni Gosposvetski cesti lahko zapeljali šele avgusta
21
19. julij 2018 ob 12:25 Gosposvetska cesta v Ljubljani bo za promet zaprta še do konca meseca, do takrat pa je na voljo pešcem in kolesarjem. Do konca meseca bo neprevozna tudi Dalmatinova ulica.
Pobiranje vstopnine v Logarsko dolino nima ustrezne pravne podlage
53
19. julij 2018 ob 12:00 Računsko sodišče je občini Solčava izreklo negativno mnenje za poslovanje v letu 2015, ker je imela brez pravnih podlag predpisano pobiranje komunalne pristojbine za vstop v krajinski park Logarska ...
Koprska občina želi graditi podzemno garažo v središču mesta Mestna občina Koper želi pridobiti gradbeno dovoljenje za podzemno garažno hišo na Muzejskem trgu v središču mesta.
31
Zaradi prenove prog na Štajerskem novi vozni redi Slovenske železnice zaradi obsežnih infrastrukturnih vlaganj uvajajo nove vozne rede vlakov na odsekih štajerske proge.
9
Desetkilometrska kolona zaradi protestnega prečkanja ceste v Mislinji Med 8. in 9. uro so Mislinjčani, nezadovoljni zaradi zamud pri uresničevanju 3. razvojne osi, pod geslom Hoč'mo cesto protestno prečkali glavno cesto na prehodu za pešce v Mislinji.
134
UKC Maribor bo leto končal s predvidoma 4,7 milijona evrov izgube Svet UKC Maribor se bo seznanil s potrjenim sanacijskim programom in posledično popravljenim programom dela in finančnim načrtom za leto 2018.
36
Fructal odkupuje breskve, letina boljša od lanske Fructal je začel odkup breskev iz Vipavske doline. Pogodbe za odkup je podpisal s približno 60 pridelovalci.
20
Stari Delamaris v Izoli bo postal turistično-rekreativno območje Izola je kot prva istrska občina začela postopek sprejemanja občinskega prostorskega načrta (OPN). Ta sicer ne bo razveljavil obstoječih podrobnih prostorskih načrtov.
15
V Kočevju znaten zaposlitveni preboj - podjetja se širijo, prihajajo nova V Občini Kočevje, kjer so zadnje obdobje dosegli precejšen gospodarski preboj, do leta 2022 računajo na več kot 750 novih delovnih mest. Delavce nameravajo pridobiti tudi od drugod.
40
V Novem mestu prenova stopnišča na slikovitem Bregu Mestna občina Novo mesto je v četrtek podpisala izvajalsko pogodbo za prenovo odsluženega stopnišča, ki novomeški slikoviti Breg nad Krko povezuje z rečnim obrežjem in Župančičevim sprehajališčem.
11
Letošnja letina hmelja odvisna od vremena Letošnja letina hmelja bo odvisna od vremena v juliju in avgustu. Hmelj je letos zacvetel prej, zato ima manj storžkov, kar bo vplivalo na količino pridelka, pravijo strokovnjaki.
18
Občina Straža za tri stopnice do Krke odštela več tisoč evrov Občina Straža je bila z "vstopno-izstopno točko na reki Krki," kot so poimenovali tri stopnice na bregu Krke, deležna burnega odziva na družbenih omrežjih, zaradi cene investicije.
64

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

20:30 Rudi Bučar & Istrabend
21:50 La barca dei sapori

TV Maribor

21:30 Dober večer: Primož Cirman, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev
22:20 Alpe-Donava-Jadran, ponovitev

Radio Koper

21:00 Jamcoast radio
22:00 Zrcalo dneva, Napovednik

Radio Maribor

21:00 Ritem mesta - ponov.
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo