130 kilometrov dolgo progo je najhitreje prevozil Gregor Tekavec. Foto: Miro Štebe
130 kilometrov dolgo progo je najhitreje prevozil Gregor Tekavec. Foto: Miro Štebe
660 kolesarjev na najtežjem maratonu pri nas

Udeležba pa je bila še večja, saj je tekmovalce zunaj konkurence spremljalo še kakih 20 drugih kolesarjev, med katerimi je bilo tudi precej naših najboljših zdajšnjih in nekdanjih profesionalnih kolesarjev - od Luke Mezgeca, Grege Boleta, Marka Kumpa do Zorana Klemenčiča, Bojana Ropreta in Primoža Čerina.

130 kilometrov dolgo progo je najhitreje, s časom 3:38:34, prevozil Gregor Tekavec (TUŠMOBIL), ki pa ni podrl svojega rekorda izpred dveh let. Razmere na progi so bile namreč precej zahtevne, saj je bila ta sprva še mokra, kolesarje pa je oviral tudi veter. Vseeno so tekmovalci spet zelo pohvalili kamniške organizatorje.

Tudi najboljši kolesarji so pohvalili odlično pripravljenost večine udeležencev maratona. Luka Mezgec, (član Pro Tour ekipe Argos Shimano), letos izvrsten na kolesarski dirki po Italiji s tremi tretjimi mesti v posameznih etapah, ki bi na maratonu s svojim časom dosegel 8. mesto, je ocenil, da so bili na maratonu Alpe tokrat zbrani vsi naši najboljši amaterski kolesarji, resnična "smetana" našega ljubiteljskega kolesarstva in da se po njihovi kakovosti lahko enakovredno primerjamo z drugimi narodi.

Ob Gregorju Tekavcu je drugo mesto osvojil Gregor Sikošek (KD Sprint Novo mesto) s časom 3:40:26, tretje mesto pa je osvojil Tekavčev klubski kolega Matej Lovše s časom 3:40:28. Najhitrejša kolesarka je bila Andreja Jagodic, najhitrejši domačin pa Klemen Hančič iz Kamnika.

Maraton Alpe SCOTT se je v zadnjih letih zasidral med priznane kolesarske preizkušnje, vodja tekmovanja Janez Jarm pa je ocenil, da je množična udeležba za organizacijo že skoraj gornja meja in ob tem poudaril, da gre vseeno za zelo zahtevno tekmovanje, ki so mu lahko kos le tisti najboljši. Kamniški župan Marjan Šarec pa je dejal, da je ta maraton največja kamniška športna prireditev in da za Kamnik pomeni nekaj takega kot formula 1 za Monte Carlo.

660 kolesarjev na najtežjem maratonu pri nas