Lokalne novice
Šetfan Čelan
Štefana Čelana so v sredo potrdili organi njegove liste, Čelan pa je pojanil, da se je za kandidaturo odločil, potem ko so ga k temu nagovarjali mnogi meščani. Foto: BoBo
Na Ptuju je župansko kandidaturo do zdaj napovedal tudi nekdanji poslanec in predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, mestni odbor ptujskega SDS-a, pa je za kandidata že podprl Rajka Fajta. Tudi v SD-ju so napovedali, da bodo imeli svojega kandidata, v preostalih manjših strankah pa se do zdaj o tem še niso izrekli.

Dodaj v

Čelan si želi znova biti župan Ptuja

Pravi, da si njegove vrnitve želijo tudi ptujski volivci
13. september 2018 ob 16:16
Ptuj - MMC RTV SLO, STA

Nekdanji ptujski župan Štefan Čelan, ki je pred porazom na zadnjih lokalnih volitvah kar tri mandate vodil Mestno občino Ptuj, se bo tudi na letošnjih volitvah potegoval za županski položaj.

Čelan je povedal, da so mu na zboru članov izrekli soglasno podporo, čeprav se je sam – tudi zaradi družinskih razmer – dolgo odločal, ali naj kandidira. "Vendar če te k temu nagovarjajo ljudje, ki so okoli tebe 12 let in sem jih takrat prosil za podporo, jih zdaj, ko oni prosijo mene, ne morem zavrniti," je dejal Čelan, sicer aktualni direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj.

Podrobnejša programska izhodišča namerava Čelanova ekipa predstaviti naslednji teden. Pravi pa, da nekatere po njegovem mnenju objektivne javnomnenjske raziskave kažejo, da vsaj za dvakrat presega vse druge potencialne kandidate, kar naj bi kazalo, da so si njegove vrnitve zaželeli tudi ptujski volivci. V njegovi listi so sicer pred njegovo odločitvijo za kandidaturo iskali tudi druge rešitve in že tehtali med tremi imeni.

Odločitev, da gre znova v predvolilno bitko, je tudi vsebinske narave. Kot je pojasnil, je ZRS-ju Bistra v zadnjem obdobju do leta 2020 že uspelo skleniti za 4,6 milijona evrov podpisanih pogodb, kar kaže na dobro delo, ki temu zavodu daje močne reference. S takšno ekipo si upa narediti kar koli, pravi, ob tem pa poudarja še uspešno poslovanje Javnih služb Ptuj, Komunalnega podjetja Ptuj in drugih, s katerimi je v preteklosti dobro sodeloval.

"Investicijskega potenciala na Ptuju je v naslednjih letih za najmanj 40 milijonov evrov, kar se mora pokazati v mestu," je povedal Čelan, ki si po štirih letih nesporazumov želi vrniti tudi mir v mestni svet. Spomnil je na tožbo aktualnega župana Mirana Senčarja proti mestnemu svetu, razpad programske koalicije po le polovici mandata, kar se mu zdi nedopustno.

Čeprav namerava nadaljevati projekte, ki jih je začela sedanja mestna uprava, se vsaj glede najbolj vroče tematike tega mandata – prenove stare mestne tržnice – namerava z izbranim izvajalcem del dogovoriti za delno prenovo projekta. Pri tem omenja nujnost gradnje podzemne garaže pod tržnico.

Čelan za ponovno kandidaturo navaja še en zanimiv razlog. Čeprav je Senčar ta teden sporočil, da se ne bo potegoval za nov mandat, temu ne verjame popolnoma in meni, da bi si v pomanjkanju resnih protikandidatov še lahko premislil.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
cannex
# 13.09.2018 ob 17:54
Na voljo je imel tri mandate, pa mu drugega, kot pripeljali trgovske centre in izprazniti mestno jedro ni uspelo. Ne vem, zakaj bi sedaj verjeli v njegovo sposobnost in investicijske načrte. Hkrati pa tudi njegov nivo izražanja in obnašanja na sinovih športnih tekmah ni ravno na ravni župana. Malo samokritike ne bi škodilo. Ptuj si zasluži sposobnega župana, žal pa ga (še) ni na vidiku. Najsposobnejši se raje v velikem loku izognejo lokalni in državni politiki.
freefox
# 13.09.2018 ob 17:54
Joj kolk ta Čelan naklada! Ko je izvedel, da se iz boja za županski stol umika Senčar, je seveda takoj pograbil priložnst, saj bi drugače z velikim naskokom zmagal Čuš. Sedaj ostaja zgolj vprašanje, komu bodo dali prednost pri SDS in NSi, ki sta na Ptuju kar popularni? In še ena podrobnost, Čelan je dobro plačan direktor Znanstveno raziskovalnega središča na Ptuju. Kar pomeni, da bo lahko še vedno delno vlekel plačo tudi od tam + župansko. Odvisno kje zasluži več seveda. Kaj je pokvarjen. To, da so morali pred leti v ptujski knjižnici zaposliti njegovega sina, čeprav ni izpolnjeval pogojev, pa bolje, da ne omenjam.
Sicer pa Ptuju ni prinesel nobene koristi, več ali manj se šlepa na Kurentijo, Rimske igre in forsira kongresni ter kulturni turizem v obnovljenem dominikanskem samostanu, ki pa dejansko prinaša zgolj izgubo.
Če zmaga, bo to katastrofa!
alkum
# 13.09.2018 ob 19:34
En od glavnih krivcev, da Ptuj ne sledi napredku in stagnira......
Dejstvo
# 14.09.2018 ob 09:10
Da Ptuj stagnira, so krivi kar Ptujčani sami, seveda z izdatno pomočjo županov.
Skippy
# 14.09.2018 ob 08:12
je seveda takoj pograbil priložnst, saj bi drugače z velikim naskokom zmagal Čuš.

Saj nisi resen. Kakšna reference pa ima?
logistik
# 13.09.2018 ob 21:00
Jaz kandidata na Ptuju ne bom komentiral. nisem od tam. Naj enako velja za ostale kandidate.
Malina72
# 14.09.2018 ob 10:42
Veliko dobrih projektov je bilo v mestnem svetu miniranih, ker si je Čelan (tudi SD) pripravljal teren za nove volitve. Marsikaj tudi občinska uprava ni pripravila korektno, ker so ostali zvesti Čelanu, ki jih je v prejšnjih 3 mandatih vzel v službo. Na žalost ostaja Ptuj ujetnik Čelanovega lobija, če je ali ni župan Ptuja. Morda je za Ptuj celo bolje, da je Čelan ponovno župan (kljub krajam, primitivizmu, forsiranju osebnih interesov), kot pa miniranje vsega kar ni "naše".
mikic007
# 14.09.2018 ob 11:58
Ptuj je eklatanten primer zabačenega mesta z zabačenimi župani. Mesto in prebivalci so klinično mrtvi...
V_n_u_k
# 13.09.2018 ob 17:19
Samo Senčarja ne več . Odličen župan bi lahko bil g.Rajko Fajt .
model_kva
# 14.09.2018 ob 13:59
Samo tole bom rekel:
https://siol.net/novice/slovenija/na-ptuju-posekali-sest-mogocnih-dreves-video-457190

Župan ki na skrivaj sredi noči poseka drevesa na glavni tržnici je svojevrsten fenomen.
Kazalo