Dolenjska
slice
V Šmarjeških Toplicah ne bo ponovnih volitev. Župan bo postal Marjan Hribar.
Hribar je protikandidatko prehitel za en glas, 14. december 2018 ob 19:36 Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je v ponovnem postopku odločila, da ponovitve županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi ne bo.
15
Volilna komisija mora vnovič odločiti o ponovitvi volitev v Šmarjeških Toplicah
10
13. december 2018 ob 20:04 Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah bo morala spet odločiti o ponovitvi 2. kroga županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi, je odločilo upravno sodišče.
Šmarješki kandidat za županski stolček Hribar prepričan o zmagi
8
12. december 2018 ob 20:45 Po razveljavljenih volitvah drugega kroga na volišču Bela Cerkev v občini Šmarješke Toplice se bosta znova pomerila županja Bernardka Krnc in izzivalec Marjan Hribar, ki je na dotičnem volišču ...
V Šmarjeških Toplicah dodaten glas za Hribarja, ponovitev volitev na enem volišču
41
5. december 2018 ob 21:53 Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju. Poleg tega so odločili, da bodo na volišču v Beli Cerkvi ponovili volitve.
Ugovore vložila tudi izenačena kandidata za župana Šmarjeških Toplic
8
4. december 2018 ob 10:47 Ugovor sta vložila tudi kandidat za župana Šmarjeških Toplic Marjan Hribar in zdajšnja županja Bernardka Krnc, v tej občini je bil izid glasovanja namreč povsem izenačen.
Šmarješke Toplice: Rezultat izenačen, se obeta prvi žreb v zgodovini Slovenije? V Šmarjeških Toplicah sta Marjan Hribar in Bernardka Krnc prejela vsak 1.016 glasov, zato se obeta, da bo novega župana občina dobila po žrebu, kar bi bilo prvič v zgodovini samostojne Slovenije.
44
Evropska sredstva za večnamensko pot ob novomeški prometnici Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je novomeški občini namenila nekaj manj kot 650.000 evrov podpore za gradnjo poti za pešce in kolesarje ob Levičnikovi cesti, ki kot mestna obvoznica ...
Letališču Prilozje pri Metliki se obetajo boljši časi Vzletišču Prilozje pri Metliki naj bi predvidoma do leta 2022 podaljšali vzletno-pristajalno stezo in uredili vso potrebno infrastrukturo. Naložbeni vložek naj bi terjal vsaj milijon evrov.
5
V Zasavju bo že prihodnje leto primanjkovalo določenih kadrov V Zasavju bo prihodnje leto primanjkovalo določenih kadrov, med drugim bolničarjev, fizioterapevtov, betonerjev, kozmetikov, izdelovalcev oblačil in mizarjev, kaže raziskava zavoda za zaposlovanje.
8
Leon 120 let - vpogled v življenje velikega olimpionika Leona Štuklja Ob 120. obletnici rojstva našega olimpionika Leona Štuklja so v Dolenjskem muzeju odprli razstavo o njem.
5
Kolikšnega vzdrževanja je deležno spominsko območje v Kočevskem rogu z Bazo 20? "Baza 20 je […] edini na tako skrit način zgrajen in ohranjen sedež vodstva kakšnega odporniškega gibanja v Evropi med drugo svetovno vojno," so med drugim zapisali pri družbi Slovenski državni ...
8
Kandidati za novomeški županski stolček o prometu, klientelizmu in romski problematiki Kandidatka in trije kandidati za župana oziroma županjo Novega mesta so na drugem programu Televizije Slovenija razpravljali o prenatrpanem prometu, zapostavljeni infrastrukturi ter korupciji in ...
9
V Brežicah štirje izzivalci župana Molana Z aktualnim županom Ivanom Molanom se bodo za župansko mesto pomerili štirje kandidati: Igor Zorčič (SMC), Peter Dirnbek (Levica), Andrej Gerjevič (Sonce) in kandidat Matija Kolarič (SD).
4
Novomeški župan Macedoni na volitve z geslom Preverjeno dobra izbira Župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je uradno predstavil kandidaturo za drugi županski mandat.
12
Papež novomeškemu škofu Glavanu za eno leto podaljšal službo Novomeški škof Andrej Glavan, ki praznuje 75. rojstni dan, je pred jubilejem papežu Frančišku ponudil svoj odstop.
53

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

09:30 Obzorja duha: Vera Ivana Cankarja
10:05 Prodajna okna

Radio Koper

09:40 Zmagovalka lestvice SMS
10:00 Pesem in pol

Radio Maribor

09:30 Odkrivamo Maribor
10:10 Odkrivamo Maribor
Kazalo