Dolenjska
slice
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu
Osem tematsko urejenih sob dobilo imena po drevesih in živalih, 19. junij 2017 ob 13:46 Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16
Dolenjski knjižni sejem: besede in knjige, znanje in razvoj
29. maj 2017 ob 13:35 Na 40. dolenjskem knjižnem sejmu bodo predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili več pogovorov in srečanje najmlajših literatov.
Nova arheološka kampanja še naprej razodeva bogato podtalje Kapiteljske njive
16
25. maj 2017 ob 14:16 Mednarodno uveljavljeno prazgodovinsko grobišče na Kapiteljski njivi v Novem mestu, ki ga zavarovalno raziskujejo zadnja dobra tri desetletja, je letos že navrglo nekaj novih najdb.
Kaj bodo arheologi našli pod novomeškim Glavnim trgom?
7
22. maj 2017 ob 21:22 Obeta se prenova novomeškega mestnega jedra, ki ni bilo obnovljeno že več kot 60 let.
Predstava Slovenija gori po motivih romana Erika Valenčiča
10
22. maj 2017 ob 10:26 Obeta se premiera predstave Slovenija gori , za katero so uporabili motive romana Sence ne gorijo Erika Valenčiča - režiser Sebastijan Horvat, ki je podpisan tudi kot avtor, pa je besedilo pripravil ...
Nov mejnik v vinarstvu: Decanter nagradil cviček! O cvičku kroži veliko šal. Da to sploh vino ni, da je lahko všeč samo Dolenjcem, da je obarvana voda ...
46
Velika reševalna vaja ob železniški nesreči v predoru V občini Grosuplje so izvedli reševalno vajo, s katero želijo preveriti pripravljenost reševalnih služb na ukrepanje ob železniški nesreči.
2
Prihaja pojoči Deseti brat: romantična opera s spevnimi arijami Že leta 1951 je nastala opera v treh dejanjih po romanu Josipa Jurčiča Deseti brat , novembra pa bo nova različica krstno izvedena na odru novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine.
V Kočevju začeli poskusno vožnjo mestnega avtobusa V Kočevju je začel poskusno voziti enolinijski mestni avtobus, ki bo povezoval 20 avtobusnih postajališč in se bo vozil tako po mestu kot po bližnjih naseljih.
15
"Upokojenci so naši najzvestejši udeleženci in najboljši promotorji." Številni programi po Sloveniji so namenjeni povezovanju različnih generacij in predajanju znanja, kar bogati družbo.
3
Jedrska elektrarna Krško ponovno priključena v omrežje Jedrska elektrarna Krško (JEK) je bila po kratkotrajni zaustavitvi okoli 11. ure ponovno vključena v elektroenergetski sistem in v skladu s postopki zvišuje obtežbo.
29
Vse o jantarju, dragulju iz Baltika, ki so mu nekoč pripisovali čarovne moči V Novem mestu drevi uradno začenjajo jantarju in evropskim jantarnim potem posvečeno leto.
Farma nojev v Brežicah - se bodo Slovenci ogreli za eksotiko? "Največja smrt za noja je stres - bližina cest, potepuški psi ... Zato je naša farma v popolnoma ruralnem okolju, kjer jata živi v popolnem miru," razlaga Barbara Tomše Ferenčak, ki s soprogom ...
42
Dolge čakalne dobe na posavski turizem vplivale manj od napovedi Zastoji na slovensko-hrvaški meji na velikonočni obisk Term Čatež niso tehtneje vplivali, v sosednjih Termah Paradiso v Dobovi pa so krepko oklestili obisk dnevnih, sicer rednih hrvaških gostov.
1
Ministrstvo stopilo v bran črnomaljski županji in zavrnitvi referenduma Ministrstvo za javno upravo je v odgovoru na pobudo za razrešitev črnomaljske županje, ki jo je naslovila Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini, pritrdilo ravnanju županje.
22

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju kemije
Iščemo osebo za pomoč dijakinji tretjega letnika gimnazije pri učenju kemije (popravni izpit), poudarek predvsem na organski kemiji. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:40 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:40 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 NOČNI PROGRAM
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo