Dolenjska
slice
Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov
Sodba še ni pravnomočna, 19. januar 2017 ob 19:45 Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
14
 • Občina razmišlja o pritožbi
 • Črnomaljska županja: Sodišče je glede referenduma ugotovilo le postopkovne napake
  9
  18. januar 2017 ob 18:25 Potem ko je Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini uspelo z upravnim sporom zoper zavrnitev referenduma o nastanitvenem centru za prebežnike, je črnomaljska županja mnenja, da ...
  Pungeršič: Ljudje vedo, da morajo za svoj denar v Revozu trdo delati
  239
  18. januar 2017 ob 13:36 Razlogov, zakaj Revoz med vso množico brezposelnih na Dolenjskem težko najde delavce, je več, sindikalist Slavko Pungeršič pa meni, da sta med glavnimi zahtevnost in nestalnost dela. V nedeljo, 15.
  Največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov prihaja v Kočevje
  78
  17. januar 2017 ob 09:46 V Kočevju bodo po pričakovanjih že letos začeli graditi evropsko tovarno industrijskih robotov japonske družbe Yaskawa Electric. Na občini so že prejeli pismo o nameri o nakupu zemljišča.
  Sodišče: Referendum o registracijskem centru v Beli krajini je dopusten
  42
  16. januar 2017 ob 19:26 Upravno sodišče je v upravnem sporu Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini in črnomaljske občine razsodilo v prid iniciativi in tako dopustilo referendum o migrantskem centru v ...
  Kočevska turistična atrakcija bo nekdanji tajni bunker Ministrstvo za obrambo se je odločilo, da sprejme pobudo kočevske občine in ji za turizem da v najem tajni bunker, za katerega javnost ni vedela, da obstaja.
  24
  Jožica Škof: "Slikam samo, če sem vesela" Umetnost upokojeno ekonomistko Jožico Škof spremlja že od mladosti, ko se je preizkusila kot amaterska igralka, poklicno pa se je odločila za ekonomijo.
  2
  Foto: V soju bakel pri minus 14 stopinjah potrgali grozdje laškega rizlinga Družina Zajc, ki ima v lasti največjo zasebno klet na Dolenjskem, je zadnjo ledeno trgatev imela pred petimi leti.
  7
  Terme Čatež zaradi dolgov v preventivno prestrukturiranje Sodišče je uradno začelo postopek preventivnega prestrukturiranja Term Čatež.
  23
  Podružnična šola v Osilnici je po septembrski ukinitvi ponovno zaživela Podružnična šola v obmejni Osilnici, ki jo je vlada z začetkom letošnjega šolskega leta zaradi premajhnega števila otrok ukinila, je danes vnovič oživela.
  15
  Referendumska pobuda za prebežniški center pristala na upravnem sodišču Civilna iniciativa, ki nasprotuje centru za prebežnike v Beli krajini, se je na upravno sodišče pritožila zaradi zavrnitve pobude za vložitev zahteve za razpis referenduma glede vzpostavitve ...
  25
  Muzej za Toneta Pavčka in Lojzeta Slaka, rojaka iz Mirne Peči Na nekaj več kot 780 kvadratnih metrih nekdanje osnovne šole v Mirni Peči nameravajo v prihodnjih nekaj letih urediti muzej, ki ga bodo posvetili ohranjanju spomina na tamkajšnja najbolj znana ...
  5
  O migrantskem centru v Črnomlju se ne bo odločalo na občinskem referendumu Črnomaljska občina je zavrnila pobudo za vložitev zahteve za razpis občinskega referenduma o postavitvi migrantskega centra, ki jo je vložila civilna iniciativa. Te zavrnitev ni presenetila.
  45
  Mali delničarji iztisnjeni iz Trima, VZMD napovedal izpodbojno tožbo Lastnik Trima, poljski sklad Innova, ki ima v lasti 97,56-odstotni delež, je na skupščini iztisnil male delničarje. VZMD je napovedal izpodbijanje tega sklepa, saj meni, da je cena prenizka.
  3
  V Novem mestu se pripravljajo na jantarno leto V Novem mestu bodo prihodnje leto posvetili jantarju, od nekdaj izredno cenjeni okameneli smoli, ki so jo od pozne bronaste dobe do pozne antike po t. i.
  5

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  pomoč pri organizaciji
  Potrebujemo pomoč pri organizaciji v času glasbenega festivala Neposlušno, od 22. do 26. marca 2017.
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  23:55 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:40 Infokanal - TV Maribor
  10:15 Slovenska kronika

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RAS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo