Dolenjska
slice
V Kostanjevici je že vse v znamenju šelmarije
Odprli razstavo, predstavili prapor, izbrali pustno vino, 20. februar 2017 ob 18:05 V Kostanjevici na Krki se že intenzivno pripravljajo na šelmarijo, kot imenujejo svoje pustno rajanje.
1
V Kerinovem Grmu dokončan vodovod, nameščeni števci za porabo
18
18. februar 2017 ob 14:40 Občina Krško je v romskem naselju Kerinov Grm odprla nov vodovodni sistem. Prejšnji iz leta 2007 je povzročal spore, saj je zaradi nenameščenih števcev prihajalo do pavšalnega odmerjanja plačil.
Doktorat pri 77: "Upokojitev ni prelom, ampak prehod"
39
6. februar 2017 ob 06:19 79-letna Marija Turnšek Mikačić je pred dvema letoma doktorirala, zdaj pa predava na treh fakultetah. "Če si zamisliš cilj, ti ta pride naproti. To je dokazano."
Manjše bolnišnice "prisiljene kršiti predpise", da lahko zagotavljajo storitve
11
3. februar 2017 ob 18:20 V Splošni bolnišnici Brežice trdijo, da so prisiljeni kršiti predpise, če želijo zagotavljati storitve in varno obravnavno. To velja tudi za druge manjše bolnišnice, zatrjujejo v Brežicah.
Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov
16
19. januar 2017 ob 19:45 Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
Črnomaljska županja: Sodišče je glede referenduma ugotovilo le postopkovne napake Potem ko je Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini uspelo z upravnim sporom zoper zavrnitev referenduma o nastanitvenem centru za prebežnike, je črnomaljska županja mnenja, da ...
9
Pungeršič: Ljudje vedo, da morajo za svoj denar v Revozu trdo delati Razlogov, zakaj Revoz med vso množico brezposelnih na Dolenjskem težko najde delavce, je več, sindikalist Slavko Pungeršič pa meni, da sta med glavnimi zahtevnost in nestalnost dela. V nedeljo, 15.
245
Največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov prihaja v Kočevje V Kočevju bodo po pričakovanjih že letos začeli graditi evropsko tovarno industrijskih robotov japonske družbe Yaskawa Electric. Na občini so že prejeli pismo o nameri o nakupu zemljišča.
78
Sodišče: Referendum o registracijskem centru v Beli krajini je dopusten Upravno sodišče je v upravnem sporu Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini in črnomaljske občine razsodilo v prid iniciativi in tako dopustilo referendum o migrantskem centru v ...
42
Kočevska turistična atrakcija bo nekdanji tajni bunker Ministrstvo za obrambo se je odločilo, da sprejme pobudo kočevske občine in ji za turizem da v najem tajni bunker, za katerega javnost ni vedela, da obstaja.
24
Jožica Škof: "Slikam samo, če sem vesela" Umetnost upokojeno ekonomistko Jožico Škof spremlja že od mladosti, ko se je preizkusila kot amaterska igralka, poklicno pa se je odločila za ekonomijo.
2
Foto: V soju bakel pri minus 14 stopinjah potrgali grozdje laškega rizlinga Družina Zajc, ki ima v lasti največjo zasebno klet na Dolenjskem, je zadnjo ledeno trgatev imela pred petimi leti.
7
Terme Čatež zaradi dolgov v preventivno prestrukturiranje Sodišče je uradno začelo postopek preventivnega prestrukturiranja Term Čatež.
23
Podružnična šola v Osilnici je po septembrski ukinitvi ponovno zaživela Podružnična šola v obmejni Osilnici, ki jo je vlada z začetkom letošnjega šolskega leta zaradi premajhnega števila otrok ukinila, je danes vnovič oživela.
15
Referendumska pobuda za prebežniški center pristala na upravnem sodišču Civilna iniciativa, ki nasprotuje centru za prebežnike v Beli krajini, se je na upravno sodišče pritožila zaradi zavrnitve pobude za vložitev zahteve za razpis referenduma glede vzpostavitve ...
25

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pravljice in izvajanje programov za otroke
Izvajanje pravljičnih ur za otroke in ustvarjalne delavnice za otroke. Primerno za prostovoljce s smislom za delo z otroki in s smislom za pripovedovanje. Dodana vrednost so tudi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:05 Slovenska kronika

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Sredine minute

Radio Maribor

06:45 Mali modreci
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo