Dolenjska
slice
Foto: Po 25 letih avtocestni priključek Šmarje - Sap uradno odprt
Cena: 3,5 milijona evrov, 12. oktober 2017 ob 18:30 Avtocesta skozi naselje Šmarje - Sap je bila zgrajena že pred 25 leti, a brez polnoopravilnega priključka v smeri proti Ljubljani.
48
Metliška Beti po štirih letih spet lažje diha - poplačali še zadnje obveznosti iz "prisilke"
4
10. oktober 2017 ob 12:08 V metliški družbi Beti, eni vodilnih evropskih proizvajalk barvane poliamidne preje, ki je bila od leta 2013 v prisilni poravnavi, so v ponedeljek poravnali še zadnje obveznosti postopka.
V streljanju na Dolenjskem ranjen 45-letnik
14
8. oktober 2017 ob 20:45 V okolici Šentjošta pri Stopičah naj bi pozno popoldne 67-letni moški dvakrat ustrelil 45-letnika, ki so ga ranjenega prepeljali v bolnišnico in ni v smrtni nevarnosti.
Tretja razvojna os: Belokranjci korak bližje avtocesti
25
6. oktober 2017 ob 17:53 Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v Črnomlju s predstavniki občin Črnomelj, Metlika, Semič in Novo mesto podpisal protokol načrtovanja južnega dela ceste tretje razvojne osi.
Srčnim bolnikom na Dolenjskem bo poslej lažje: Novo mesto dobilo katetrski laboratorij
1
6. oktober 2017 ob 17:20 V novomeški bolnišnici so odprli katetrski laboratorij, ki je osnova za intervencijsko kardiologijo. Do zdaj ga tam niso imeli, zaradi česar so morali več kot tisoč bolnikov na leto pošiljati drugam.
Največ bolniških odsotnosti je v Posavju Na tematski konferenci o bolniški odsotnosti z dela v Posavju so opozorili, da je tamkajšnja bolniška odsotnost najpogostejša v državi.
13
Kulturna šola leta je OŠ Franceta Prešerna iz Maribora Na slovesnosti v OŠ Louisa Adamiča Grosuplje so razglasili 70 osnovnih šol, ki so si letos prislužile naziv kulturna šola leta. Najboljša med njimi je postala OŠ Franceta Prešerna iz Maribora.
3
Požar pri Novem mestu "ni povzročil okoljske škode na zemljini" Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.
9
71-letnico do smrti zgrizli pitbuli V novomeški bolnišnici je za posledicami poškodb zaradi ugrizov psov umrla 71-letnica iz okolice Črnomlja, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto.
Kakšni so ljudje, kot smo mi, se sprašujejo v Anton Podbevšek Teatru Delo in predvsem citat japonskega književnika Kazua Išigure, da smo povečini klasični predstavniki časa, v katerem bivamo – izjemni ljudje so izjema, si je za navdih vzela predstava Ljudje, kot smo ...
Žužemberk bo vložil 370.000 evrov v prenovo ceste in gradnjo fekalne kanalizacije Občina Žužemberk bo podpisala izvajalsko pogodbo za prenovo približno polkilometrskega lokalnega cestnega odseka Dvor—Sadinja vas in hkratno gradnjo fekalne kanalizacije.
6
Naslednje leto predviden začetek triletne gradnje odlagališča radioaktivnih odpadkov V vasi Vrbina v občini Krško družba Riko končuje pripravljalna dela za gradnjo odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov, ki so se začela letošnjega marca.
9
Džezovski nadobudneži se stekajo na novomeški Jazzinty Ta teden v Novem mestu poteka mednarodna delavnica s festivalom Jazzinty, katere koncertni program sestavljajo nastopi mentorjev, udeležencev in gostov delavnice ter koncert saksofonista Blaža ...
1
Založani: "Dovolj imamo smrada, smetenja in neurejenih odlagališč" V Zalogu pri Novem mestu, kjer je požar prejšnji teden uničil podružnico podjetja Ekosistemi, je potekalo protestno zborovanje, na katerem so domačini zahtevali ukinitev dejavnosti.
28
Pogorišče v Zalogu pri Straži pregledujejo kriminalisti in forenziki Ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in forenziki NPU-ja so začeli z ogledom požarišča v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu.
31

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poučevanje slovenščine na domu
Potrebujemo pomoč pri učenju osnov slovenščine za dve mladi mamici z dojenčki iz Sirije. Pouk bi potekal na njunem domu v Mostah (LJ) med 9. in 13. uro, katerikoli dan v tednu ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:45 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:55 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

05:00 Jutro na Radiu Koper
05:30 Prva jutranja kronika

Radio Maribor

00:00 Nočni program Radia Maribor
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo