Dolenjska
slice
Predstava Slovenija gori po motivih romana Erika Valenčiča
Premiera predstave v režiji Sebastijana Horvata, 22. maj 2017 ob 10:26 Obeta se premiera predstave Slovenija gori , za katero so uporabili motive romana Sence ne gorijo Erika Valenčiča - režiser Sebastijan Horvat, ki je podpisan tudi kot avtor, pa je besedilo pripravil ...
9
Nov mejnik v vinarstvu: Decanter nagradil cviček!
46
19. maj 2017 ob 06:17 O cvičku kroži veliko šal. Da to sploh vino ni, da je lahko všeč samo Dolenjcem, da je obarvana voda ...
Velika reševalna vaja ob železniški nesreči v predoru
2
13. maj 2017 ob 12:03 V občini Grosuplje so izvedli reševalno vajo, s katero želijo preveriti pripravljenost reševalnih služb na ukrepanje ob železniški nesreči.
Prihaja pojoči Deseti brat: romantična opera s spevnimi arijami
10. maj 2017 ob 14:59 Že leta 1951 je nastala opera v treh dejanjih po romanu Josipa Jurčiča Deseti brat , novembra pa bo nova različica krstno izvedena na odru novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine.
V Kočevju začeli poskusno vožnjo mestnega avtobusa
15
3. maj 2017 ob 17:00 V Kočevju je začel poskusno voziti enolinijski mestni avtobus, ki bo povezoval 20 avtobusnih postajališč in se bo vozil tako po mestu kot po bližnjih naseljih.
"Upokojenci so naši najzvestejši udeleženci in najboljši promotorji." Številni programi po Sloveniji so namenjeni povezovanju različnih generacij in predajanju znanja, kar bogati družbo.
3
Jedrska elektrarna Krško ponovno priključena v omrežje Jedrska elektrarna Krško (JEK) je bila po kratkotrajni zaustavitvi okoli 11. ure ponovno vključena v elektroenergetski sistem in v skladu s postopki zvišuje obtežbo.
29
Vse o jantarju, dragulju iz Baltika, ki so mu nekoč pripisovali čarovne moči V Novem mestu drevi uradno začenjajo jantarju in evropskim jantarnim potem posvečeno leto.
Farma nojev v Brežicah - se bodo Slovenci ogreli za eksotiko? "Največja smrt za noja je stres - bližina cest, potepuški psi ... Zato je naša farma v popolnoma ruralnem okolju, kjer jata živi v popolnem miru," razlaga Barbara Tomše Ferenčak, ki s soprogom ...
42
Dolge čakalne dobe na posavski turizem vplivale manj od napovedi Zastoji na slovensko-hrvaški meji na velikonočni obisk Term Čatež niso tehtneje vplivali, v sosednjih Termah Paradiso v Dobovi pa so krepko oklestili obisk dnevnih, sicer rednih hrvaških gostov.
1
Ministrstvo stopilo v bran črnomaljski županji in zavrnitvi referenduma Ministrstvo za javno upravo je v odgovoru na pobudo za razrešitev črnomaljske županje, ki jo je naslovila Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini, pritrdilo ravnanju županje.
22
Gašperšič obljublja: predor pod Gorjanci in cesta do Malin do leta 2023 Infrastrukturni minister Peter Gašperšič je napovedal, da bo južni del tretje razvojne osi do vasi Maline zgrajen do leta 2023.
40
V Kostanjevici na Krki se poklanjajo svojemu častnemu občanu Dušanu Tršarju Dušan Tršar ima s Kostanjevico na Krki že leta tesne vezi.
1
Skica za tempelj: preseganje vrzeli med znanstvenim in duhovnim v sodobnosti " V sodobnem času obstaja vrzel med racionalnim znanstvenim pogledom na svet in metafizičnim ali duhovnim in mitološkim. Pojavi se vprašanje, ali imamo sploh sodobno mitologijo in kakšno vlogo imajo ...
6
V Dobovi začeli odstranjevati nekdanji sprejemni begunski center Krajani Dobove so lani jeseni od države zahtevali, da v pol leta odstrani sprejemni begunski center v Dobovi. Center, v času begunske krize znan kot Livarna, je že več kot eno leto prazen.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
delo z invalidi
Prostovoljci lahko pridobijo izkušnje z delom z invalidi v okviru delovnega usposabljanja invalidov v grafični in knjigoveški dejavnosti.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 Meridiani
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

20:00 Spomini: Ladica Štritof, roj. Petrič, 2. del, dokumentarna oddaja, ponovitev
22:10 Tele M, aktualno-informativna oddaja, ponovitev

Radio Koper

21:00 Gremo plesat
22:00 Zrcalo dneva

Radio Maribor

21:00 S slovenskih odrov
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo