Dolenjska
slice
MJU kostanjeviškemu občinskemu svetu predlaga razpust
Občinski svet in župan sta že dve leti v sporu, 22. marec 2017 ob 18:38 Občina Kostanjevica na Krki je nedavno prejela dopis ministrstva za javno upravo, ki županu Ladku Petretiču in svetnikom zaradi medsebojnega spora predlaga predčasno razpustitev. Petretič je v ...
1
Nekdanji direktor bi Radeče papir novo poslal v prisilno poravnavo
11
21. marec 2017 ob 19:06 Finančni upniki družbe Radeče papir nova so vložili predlog za prisilno poravnavo. Vodstvo družbe pa je prepričano, da je predlog neutemeljen, saj sproti poplačujejo vse nesporne zapadle obveznosti.
Rudi Škof: »Bosa noga je bil čevelj, ki se je obnavljal«
21. marec 2017 ob 09:13 Kamniti kiparski izdelki po novomeških ulicah in vsakoletna snežena skulptura Primicove Julije ter pesnika Franceta Prešerna nas privedejo do hiše Rudija Škofa.
Najmanj 8.000 obiskovalcev bo nazdravljalo s cvičkom
10
13. marec 2017 ob 17:05 Tradicionalni Teden cvička, največja dolenjska vinogradniško-turistična prireditev, se konec maja vrača v Trebnje. Na tridnevnem dogodku pričakujejo najmanj 8.000 obiskovalcev.
Padec ameriškega bombnika na slovenska tla s srečnim koncem
71
11. marec 2017 ob 17:03 V Suhi krajini pri vasici Gradenc je med drugo svetovno vojno strmoglavilo letalo ameriške bombne eskadrilje. Danes so v spomin na to nesrečo odkrili spominsko ploščo.
Foto in video: Peš od Višnje Gore do Muljave, vmes pa rešite še Jurčičev kviz V srednjeveški Višnji Gori so se pohodniki že zjutraj podali na tradicionalni 24. pohod po Jurčičevi poti, ki je letos posvečen 150-letnici izida Kozlovske sodbe v Višnji Gori.
4
Magnetni pas olajša zapenjanje invalidom in starejšim Štirje dijaki srednješolskega centra Krško-Sevnica so predstavili svojo podjetniško idejo na zadnji predstavitvi start up Slovenija v Celju.
1
"Novo štetje let za Kočevje" - Yaskawa podpisala pogodbo za nakup zemljišča Predsednik Yaskawa Europe Manfred Stern je v Kočevju z županom Vladimirjem Prebiličem podpisal pogodbo o nakupu zemljišča za tovarno robotov. Stern je ob podpisu poudaril, da so v celotnem postopku ...
18
V Kostanjevici je že vse v znamenju šelmarije V Kostanjevici na Krki se že intenzivno pripravljajo na šelmarijo, kot imenujejo svoje pustno rajanje.
1
V Kerinovem Grmu dokončan vodovod, nameščeni števci za porabo Občina Krško je v romskem naselju Kerinov Grm odprla nov vodovodni sistem. Prejšnji iz leta 2007 je povzročal spore, saj je zaradi nenameščenih števcev prihajalo do pavšalnega odmerjanja plačil.
18
Doktorat pri 77: "Upokojitev ni prelom, ampak prehod" 79-letna Marija Turnšek Mikačić je pred dvema letoma doktorirala, zdaj pa predava na treh fakultetah. "Če si zamisliš cilj, ti ta pride naproti. To je dokazano."
39
Manjše bolnišnice "prisiljene kršiti predpise", da lahko zagotavljajo storitve V Splošni bolnišnici Brežice trdijo, da so prisiljeni kršiti predpise, če želijo zagotavljati storitve in varno obravnavno. To velja tudi za druge manjše bolnišnice, zatrjujejo v Brežicah.
11
Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
16
Črnomaljska županja: Sodišče je glede referenduma ugotovilo le postopkovne napake Potem ko je Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini uspelo z upravnim sporom zoper zavrnitev referenduma o nastanitvenem centru za prebežnike, je črnomaljska županja mnenja, da ...
9
Pungeršič: Ljudje vedo, da morajo za svoj denar v Revozu trdo delati Razlogov, zakaj Revoz med vso množico brezposelnih na Dolenjskem težko najde delavce, je več, sindikalist Slavko Pungeršič pa meni, da sta med glavnimi zahtevnost in nestalnost dela. V nedeljo, 15.
245

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Enostavna fizična dela
Za večje odbojkarske dogodke išečmo večje število prostovoljcev, za različna delavna mesta.  V obdobju od meseca maja do konca septembra organiziramo 3 večje odgobojkarske ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:00 Rispolverando palinsesti: Martin Muma,seconda parte/Un pomeriggio alla CI di Isola
15:50 Artevisione Magazine: Carlo Vidoni

TV Maribor

15:45 Davi, izobraževalno-informativna oddaja
17:00 Dober dan, Koroška, oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo