Dolenjska
slice
Naslednje leto predviden začetek triletne gradnje odlagališča radioaktivnih odpadkov
Čakajo še na okoljevarstveno soglasje in soglasje uprave za jedrsko varnost, 18. avgust 2017 ob 18:34 V vasi Vrbina v občini Krško družba Riko končuje pripravljalna dela za gradnjo odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov, ki so se začela letošnjega marca.
9
 • Sama gradnja trajnega odlagališča z enim silosom je ocenjena na 160 milijonov evrov.
 • Džezovski nadobudneži se stekajo na novomeški Jazzinty
  1
  14. avgust 2017 ob 08:46 Ta teden v Novem mestu poteka mednarodna delavnica s festivalom Jazzinty, katere koncertni program sestavljajo nastopi mentorjev, udeležencev in gostov delavnice ter koncert saksofonista Blaža ...
  Založani: "Dovolj imamo smrada, smetenja in neurejenih odlagališč"
  28
  28. julij 2017 ob 19:48 V Zalogu pri Novem mestu, kjer je požar prejšnji teden uničil podružnico podjetja Ekosistemi, je potekalo protestno zborovanje, na katerem so domačini zahtevali ukinitev dejavnosti.
  Pogorišče v Zalogu pri Straži pregledujejo kriminalisti in forenziki
  31
  24. julij 2017 ob 19:38 Ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in forenziki NPU-ja so začeli z ogledom požarišča v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu.
  Fotoreportaža z opustošenega prizorišča požara v Zalogu
  45
  23. julij 2017 ob 18:03 Gasilci se ukvarjajo še s tlečo petino obrata Ekosistemov v Zalogu, ki naj bi jo pogasili do večera, v ponedeljek pa bodo delo začeli kriminalisti.
  Foto: Požar na deponiji omejen. Potekajo prve meritve onesnaženja. Gašenje požara na deponiji v Zalogu pri Novem mestu je v sklepni fazi. Na terenu je še 118 gasilcev, ki odkopavajo odpadke, pod katerimi še vedno tli.
  96
  "Brez Tedna kulture na placu je Metliki nekaj manjkalo." Na Partizanskem trgu v Metliki se je sklenil 12. Teden kulture na placu, ki se je letos vrnil po krajšem premoru.
  Foto: Poljščinam in vrtninam v bran tudi dolenjski policisti Zaradi pogostih kraj vrtnin in poljščin v poletnih mesecih so policisti območnih policijskih postaj PU Novo mesto povečali prisotnost na prizadetih območjih.
  26
  Zadnji delovni dan na hidroelektrarni Brežice Gradbišče hidroelektrarne (HE) Brežice, kjer se končujejo zadnja gradbena dela, si je ogledal minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki je ob tem dejal, da je nad gradnjo in akumulacijskim ...
  10
  Video: Kleni gozdarji, kako daleč lahko vržete svojo motorko? Danes bo v Kočevju potekalo prav posebno tekmovanje oz. nesojena olimpijska disciplina, kot so se izrazili organizatorji: tekmovanje v metu motorne žage ali (bolj mednarodno) Game of chainsaw.
  18
  Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
  34
  Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
  15
  Foto in video: Dežela belih brez v znamenju zelenega Jurija V Črnomlju se je začel najstarejši slovenski folklorni festival - že 54. Jurjevanje v Beli krajini, ki se letos poteguje tudi za naziv prva slovenska prireditev brez odpadkov.
  4
  Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
  16
  Dolenjski knjižni sejem: besede in knjige, znanje in razvoj Na 40. dolenjskem knjižnem sejmu bodo predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili več pogovorov in srečanje najmlajših literatov.

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Branje strokovne literature
  Slaboviden gospod išče prostovoljca, ki bi mu bil pripravljen brati različno literaturo. Najbolj se zanima za strokovno in specifično literaturo, zato tudi išče posameznika z ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  19:30 Salve - appuntamento settimanale di medicina e salute
  20:00 Artevisione Magazine: Lara Kobal

  TV Maribor

  19:50 Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor, ponovitev
  20:00 Pričevalci: Nada in Dečo Žgur, dokumentarna oddaja

  Radio Koper

  19:00 Radijski dnevnik
  20:00 Sotočja

  Radio Maribor

  18:00 Radijska delavnica znancev
  20:00 Sotočja
  Kazalo