Mednarodna revija starodobnikov. Foto: Miro Štebe
Mednarodna revija starodobnikov. Foto: Miro Štebe
Dež ni odvrnil parade starodobnikov

Letos na prireditvi sodeluje 50 vozil iz Italije, Francije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, s Kosova in iz Slovenije. Kamniška revija starodobnikov, ki je edina tovrstna revija v Sloveniji, je že postala zelo odmevna tako doma kot v tujini. Društvo starodobnih vozil Kamnik je tudi prvo slovensko društvo starodobnikov, ki se je s svojo revijo uvrstilo v koledar FIVE – mednarodne organizacije starodobnih vozil.

Revijo že po običaju spremljajo tudi starodobni motorji, pri organizaciji pa pomagajo tudi člani iz AMD-društev Kamnik, Škofja Loka, Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem.

Udeleženci revije, predvsem tisti, ki so prišli iz tujine, so se s spremljevalci v petek, 22. maja, zvečer zbrali v kamniškem hotelu Malograjski dvor. Slavnostno odprtje srečanja pa je bilo v soboto dopoldne v Kamniku, kjer so stare lepotce med avtomobili tudi predstavili radovednežem, ki jih dež ni zadržal doma. Kolona starodobnih lepotcev je iz Kamnika nato krenila proti Škofji Loki, od tam pa v Kranj. Prenočili bodo na Brdu pri Kranju, v nedeljo pa se prek Šenčurja vračajo v Kamnik in Volčji Potok, kjer bo sklepno dejanje – že tradicionalna okrasitev vozil s cvetjem.

Najstarejša avtomobila v letošnji povorki se ponašata z letnico izdelave 1913 in sta iz Hoč pri Mariboru, najstarejši motor, ki so ga pripeljali na revijo iz Hrvaške, pa ima letnico 1909. Za dobro razpoloženje med druženjem skrbi priznani ansambel Stari mački z izbranim glasbenim sporedom iz časa nastanka vozil udeležencev.

Dež ni odvrnil parade starodobnikov