Nesojeni novi ankaranski župan Gašpar Gašpar Mišič ne sme več voziti motornih vozil. Foto: Eugenija Carl
Nesojeni novi ankaranski župan Gašpar Gašpar Mišič ne sme več voziti motornih vozil. Foto: Eugenija Carl

"Sklep Višjega sodišča v Kopru, ki je preklicalo odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, je bil Mišiču na novem naslovu vročen 23. 9. 2014, izvršen bo trideseti dan po prejemu, torej 23. 10. 2014. Od tega dne navedeni nima več veljavnega vozniškega dovoljenja", so pojasnili na Okrajnem sodišču v Piranu, ki je vodilo postopek.

Mišič pravi, da sklepa nima in da ne ve, da mu je prenehalo vozniško dovoljenje. Na sodišču pa odgovarjajo:"Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja se evidentira v računalniški aplikaciji. Osebi ni treba dostaviti vozniškega dovoljenja, policisti lahko to dejstvo preverijo v evidenci vozniških dovoljenj, do katere imajo dostop."

Komunalo Koper smo zato vprašali, kako se bo v. d. direktorja vozil v službo iz Ankarana, kjer ima prijavljeno stalno bivališče, oziroma iz Lucije, kjer naj bi še vedno živel. Zanimalo nas je, ali bomo to, da direktor nima vozniškega dovoljenja, plačali davkoplačevalci oziroma ga bo na stroške javnega komunalnega podjetja prevažal voznik?

"Vprašanje veljavnosti vozniškega dovoljenja g. Mišiča sodi v njegovo zasebno življenjsko sfero in ga kot takega v podjetju ne moremo komentirati. V Komunali Koper s konkretno okoliščino, ki jo navajate, nismo seznanjeni, razen kot preko vašega novinarskega vprašanja. V tem trenutku vam zato še ne moremo posredovati natančnega odgovora glede stroškov prihoda in odhoda z dela, ki se v vsakem primeru urejajo v razmerju med delodajalcem in delojemalcem, v skladu z veljavnimi zakoni in drugimi predpisi, ki jih v Komunali Koper dosledno spoštujemo," pravijo v podjetju. S koprske policijske uprave odgovarjajo, da policisti vidijo ukrepe ob dostopu v evidence, ki jih vodijo upravne enote.

Tjaša Škamperle, Radio Koper