Glasbena šola Piran naj bi novo šolsko leto začela v prostorih palače Travesini, a se to ni zgodilo. Foto: BoBo
Glasbena šola Piran naj bi novo šolsko leto začela v prostorih palače Travesini, a se to ni zgodilo. Foto: BoBo

Tako so v vodo padle obljube takratnega piranskega podžupana in sveže izvoljenega poslanca Gašparja Gašparja Mišiča.

Decembra lani je Gašpar Gašpar Mišič na sestanku o prostorski problematiki piranske glasbene šole oznanil, da je težava rešena in zagotovil, da bo občina Piran prevzela palačo Travesini za potrebe glasbene šole. Zatrdil je, da je dogovor sklenjen. KD Group naj bi stavbo zamenjal za parcelo v Portorožu, glasbena šola pa naj bi se že z novim letom preselila v prostore nekdanjega Gea Collegea. Menjave in selitve tudi devet mesecev po napovedi seveda ni bilo. Na očitke, da so njegove napovedi preveč optimistične, saj mora menjavo potrditi še občinski svet, je Mišič takrat odgovoril: "Nisem 'tata mata', a mi zmeraj 'rata'."

Pa mu ni uspelo. Občina in KD Group se namreč do danes še nista uspela dogovoriti glede menjave, dogovori pa, kot že več mesecev pravijo na občini, še potekajo. V glasbeni šoli so bili še marca optimistični in so upali, da se bodo v palačo Travesini preselili z novim šolskim letom. Čeprav se to ni zgodilo, je ravnatelj Glasbene šole Koper Iztok Babnik zadovoljen, da so prostorsko stisko rešili drugače. A kljub temu je še vedno prepričan, da bi morale nekega dne glasbena šola in sorodne dejavnosti v mestu Piran dobiti prostor pod eno streho.

Glasbena šola je namreč še vedno brez dvorane za nastope. Ima pa jo palača Travesini. Babnik pravi, da je z občine dobil namig, naj se skuša dogovoriti z lastnikom - zavarovalnico Adriatic Slovenica - za najem te dvorane za nastope - bodisi v obliki donacije bodisi v kakšni drugi obliki. Zato upa, da bodo kakšen nastop v palači Travesini pripravili že v tem šolskem letu.

Nuša Pevc, Radio Koper