Gorenjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gorenjska - Arhiv
Mimo Bleda odslej po severni obvoznici Na severni blejski obvoznici so odstranili ovire, s tem pa je po cesti stekel promet, ki bo olajšal pot proti Blejskemu gradu, Gorjam in Pokljuki.
Na Jesenicah naj bi kmalu začeli s prenovo Ruardove graščine Zapleti pri izbiri izvajalca so začetek prenove Ruardove graščine na Jesenicah nekoliko zamaknili, a naj bi avgusta dela vendarle stekla.
Če zelene luči za dokončanje obvoznice ne bo, v Mengšu grozijo z nepokorščino V Mengšu, pa tudi v sosednjih občinah Trzin, Komenda in Vodice, so razočarani nad nedavno odločitvijo Darsovih nadzornikov, ki za izbor izvajalca za dokončanje manjkajočega dela mengeške obvoznice ...
Zore na Brezjah: Vedno večkrat je pravica do življenja poteptana Na jubilejnem že 50. narodnem romanju bolnikov, invalidov in starejših na Brezje je mašo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.
RTC Krvavec zdaj v lasti gorenjskega podjetnika Janše Alpska investicijska družba v lasti gorenjskega podjetnika Janeza Janše je delež v RTC Krvavec povečala na okoli 99,1 odstotka. Janša je postal tudi direktor družbe.
100 let od rojstva Naceta Simončiča, "očeta" Radovednega Tačka " Bil je potepuh po gledaliških odrih, skrit za zastorom, paravanom, sufito, za lutko – na njegovem obrazu pa globoke zareze, ki jih je puščalo življenje, a vendarle ožarjen z milino in toplino ...
Med potapljanjem v Blejskem jezeru našel granato iz prve sv. vojne Zgodaj zjutraj so pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz Blejskega jezera varno odstranili več kot 100 let staro sedem kilogramov težko topovsko granato iz ...
Sanacija napak na viaduktu Peračica Začenja se sanacija viadukta Peračica, zaradi česar bodo med Podtaborom in Brezjem proti Avstriji občasne zapore voznega ali prehitevalnega pasu.
S kabinsko žičnico, ki jo je sredi tedna zasul plaz, že ta vikend na Krvavec Spodnjo postajo kabinske žičnice na Krvavec, ki so jo v noči na četrtek delno zasule naplavine, so že uspeli izkopati.
Foto: Spodnjo postajo žičnice Krvavec zasul plaz, v Cerkljah motena oskrba s pitno v vodo Vremenske nevšečnosti so v sredo povzročile veliko škodo: voda je prestopila bregove, ponekod so neprevozni odseki lokalnih cest, naplavine pa so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec.
Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti ...
Na Brezjah počastitev obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj Ob prazniku Marije Pomočnice so v Marijinem narodnem svetišču na Brezjah pripravili prireditev v počastitev 155. obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj in 30. obletnice imenovanja cerkve za ...
Končujejo obnovo Blejskega gradu, ki v obiskanosti znova podira rekorde Pred začetkom glavne turistične sezone se končuje prenova Blejskega gradu, ki se je zaradi dolge zime in vremenskih razmer nekoliko zavlekla, a naj bi jo končali do konca maja.
Srečanje stvaritev človeka in narave, dokler jih slednja ne odnese V Dovžanovi soteski, ki je zaradi edinstvenih paleozojskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, so te dni – oziroma dokler jih naravne sile ne odnesejo – na ogled kiparska dela in lokacijsko ...
Začelo se je rušenje cestninske postaje Torovo na gorenjski avtocesti Na gorenjski avtocesti so stekla prva dela za rušitev cestninske postaje Torovo. Pripravljalna dela bodo predvidoma trajala teden dni, nato pa bodo začeli rušiti. Naslednja je cestninska postaja Log.
Gorenjci si obetajo dobro turistično sezono Po lanski rekordni turistični sezoni na Bledu in v Bohinju se letos napovedujejo novi izjemno dobri rezultati z nadaljnjo rastjo števila gostov in prenočitev.
Nova knjižnica v Radovljici povezala občane - prostovoljci preložili kar 54 ton gradiva Po več kot mesec dni trajajoči selitvi obsežnega knjižničnega gradiva so danes v Radovljici slovesno odprli novo knjižnico na Vurnikovem trgu, na katero so občani čakali vrsto let.
Stroka predlaga rešitve za plazove nad Koroško Belo Strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije so nad Koroško Belo identificirali več kot 20 aktivnih zemeljskih plazov in potrdili njihovo potencialno nevarnost.
Bohinj nad prometni kaos z dražjimi parkirninami in brezplačnimi prevozi V Bohinju bodo promet v poletni sezoni umirili z zvišanjem cen parkiranja ob jezeru in določitvijo cenejših ter brezplačnih parkirišč na oddaljenih lokacijah, od koder bo zagotovljen brezplačni ...
Pet županov na lastno pest rešuje stisko v domovih za starejše V Sloveniji se spopadamo s kroničnim pomanjkanjem postelj v domovih za starejše. Veliko stisko skuša pet gorenjskih in notranjskih županov rešiti na svoj način.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

11:10 Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo 2018: 2. del, oddaja TV Maribor, ponovitev
12:45 Dober dan, ponovitev

Radio Koper

12:30 Opoldnevnik
12:55 SMS, zmagovalka

Radio Maribor

12:00 Mariborski feljton
13:00 Novice
Kazalo