Gorenjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gorenjska - Arhiv
V roki puškica, doma pa ljubica: vojna razglednica navdihnila razstavo Če puškica predstavlja vse tisto, kar je gorenjskega fanta čakalo na fronti, je ljubica tista, ki mu prinaša dom, mirno življenje – gre za motiv z razglednice, ki si ga je za svoje vodilo vzela ...
Kakšna bo usoda parkirišč ob jeseniški bolnišnici? Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje avstrijske banke Hypo Alpe Adria International, ponovno išče kupca stavbnih pravic in upravljavca parkirišč ob Splošni bolnišnici Jesenice.
Čebelarski center Gorenjske se namerava razširiti s hranilnico avtohtonih semen V Lescah, kjer je pred skoraj 130 leti začelo delovati prvo čebelarsko društvo na Kranjskem, je pred petimi leti zrasel prvi čebelarski center pri nas, Čebelarski razvojno-izobraževalni center ...
Čakajoč upravljavca arheološkega najdišča, kjer so umirale zadnje iskre antike Poznoantična naselbina na Ajdni je bila nasilno končana, požgana in izropana okoli leta 600. Arheolog Milan Sagadin, ki je dolgo sodeloval pri tamkajšnjih izkopavanjih, ob svojem odhodu v pokoj upa, ...
Po dolgih sedmih letih Radovljica vendarle blizu novi knjižnici Gradbena dela na novi knjižnici v Radovljici, ki naj bi bila predvidoma končana letošnjega septembra, so se zaradi napak na strehi nekoliko zavlekla.
Na deponiji odpadkov Publicusa pri Komendi izbruhnil požar Na deponiji odpadkov družbe Publicus v Suhadolah pri Komendi je okoli 13. ure izbruhnil požar, ki so ga gasilci že lokalizirali in pogasili.
Poziv k razglasitvi napada podlubnikov za naravno katastrofo Občina Bohinj poziva vlado, naj napad podlubnikov razglasi za naravno katastrofo in naj se učinkoviteje odzove z akcijskim načrtom reševanja nastale problematike.
Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
V Kranjsko Goro se za deset dni seli filmska umetnost S 54 filmi iz 19 držav – od tega s 15 filmi v tekmovalnem programu – se v Kranjski Gori začenja druga izvedba mednarodnega filmskega festivala Kranjska Gora - KGIFF.
Nagradna igra: z MMC-jem na Festival Okarina, blejsko glasbeno poslastico Glasbe sveta v vseh odtenkih in s prav vseh koncev sveta, odete v sodobne ritme, ponovno vabijo glasbene zanesenjake na Bled, kjer se v četrtek začenja Festival Okarina , ki bo trajal do 6. avgusta.
Foto: Bohinjski gorski reševalci s helikopterjem na pomoč kravi Bohinjski gorski reševalci so imeli v ponedeljek popoldne nenavadno nalogo – rešiti mlajšo kravo, ki je zdrsnila v grapo.
7.000 podpisov proti pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški Župani 11 gorenjskih občin in okoli 7.000 občanov je podpisalo peticijo proti načrtovani pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški.
Po iztirjenju vagonov železnica med Škofjo Loko in Kranjem spet odprta Na Slovenskih železnicah so v nedeljo sanirali posledice iztirjenja vagonov in za ves promet znova odprli progo med Škofjo Loko in Kranjem.
Pred vzponom v gore je treba preveriti vreme, pot in opremo Ob preteklih nekaj koncih tedna se je v gorah zgodilo kar nekaj nesreč, zato policisti pozivajo planince k premišljenim odločitvam in previdnosti.
Po torkovem iztirjenju težave z odstranjevanjem vagonov V torek se je iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, ki je peljal od Kranja proti Škofji Loki, vendar so pri odstranjevanju posledic naleteli na težave, so pojasnili na Slovenskih železnicah. Proga ...
Zasedenost parkirišč v Bohinju lahko zdaj spremljate prek spleta Občina Bohinj je prenovila parkirni sistem z novimi parkomati in signalnimi napravami, ki sporočajo zasedenost parkirišč, to pa je mogoče po novem preveriti tudi prek spleta. Občina je projekt ...
Za nove lastnike kranjskogorskih žičnic gondola na vrh Vitranca prioriteta Družba Skiways, ta je solastnik smučišč na Kronplatzu in v Podkloštru, je novi večinski lastnik RTC-ja Žičnice Kranjska Gora.
V Domu upokojencev Kranj v navzkrižnem ognju medsebojnih tožb ZSSS se je odločil tožiti Dom upokojencev Kranj, ker direktorica Zvonka Hočevar delavcem ne želi poravnati potnih stroškov. Direktorica pa toži tiste, ki so jim plačali preveč potnih stroškov.
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
Foto: Požar v Qlandii pogašen, požarna straža ostaja Gasilci so požar v kranjski Qlandii pogasili. V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev, na prizorišču pa ostaja požarna straža. Zagorelo je v delu, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Izvajanje delavnic za otroke in odrasle
Če vas veseli delo z mladimi in starimi, ste ustvarjalni in imate radi igro, vas vabimo, da se pridružite ekipi prostovoljcev, ki bodo oblikovali aktivnosti in vsebine. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:00 Tuttoggi II
22:15 Tech Princess TV - a cura di Fjona Cakalli

TV Maribor

21:50 Ugriznimo znanost: Boj proti rji, oddaja o znanosti
22:15 Pod Pekrsko gorco: 20.11.2001, Univerza, oddaja TV Maribor

Radio Koper

22:00 Zrcalo dneva
22:30 Glasbeni izbor

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo