Žičnico so poskusno že zagnali. Foto: Jan Novak
Žičnico so poskusno že zagnali. Foto: Jan Novak

Pomočnik direktorja Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Krvavec Uroš Zupan je pojasnil, da je njihovi tehnični ekipi s pomočjo intervencijskih služb uspelo odpraviti posledice plazu in objekt spodnje postaje žičnice očistiti kamenja, peska in drugih naplavin.

Ker voda in naplavine žičnice niso poškodovale, so jo poskusno že zagnali. Nekaj škode je zaradi vode nastalo v spodnjem delu stavbe, kjer ima podjetje upravne in poslovne prostore.

Še vedno poteka urejanje bankin
Čeprav je žičnica pripravljena na varno in nemoteno obratovanje, pa je trenutno problem dostop do spodnje postaje, saj je cesta zaradi močnih padavin močno poškodovana.

Občini je z osmimi stroji sicer že v četrtek uspelo zagotoviti njeno prevoznost, vendar cesta iz vasi Grad zaradi urejanja bankin na celotni trasi uradno še ni odprta in verjetno tudi za konec tedna še ne bo.

Našli rešitev – na Krvavec tudi ta konec tedna
Ker je na Krvavcu že v polnem teku poletna sezona, so v podjetju našli rešitev, kako tudi ta konec tedna zagotoviti dostop do žičnice. Obiskovalci bodo lahko s svojim vozilom dostopali do označenega parkirišča številka 5, od tam pa bo prevoz urejen s strani RTC-ja Krvavec.

Kot so sporočili iz podjetja, bo tako kabinska žičnica od sobote dalje znova obratovala nemoteno, in sicer vsak dan po rednem urniku. Enako velja za vse poletne produkte na Krvavcu, torej Bike park, Pot pastirskih škratov, Poletni park, adrenalinske spuste, Hotel Krvavec, Apartmajsko hišo Muštrinka ter ostale gostinske in nastanitvene objekte na planini.