Goriško - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Goriško - Arhiv
Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
Proti plinovodu čez sadovnjake Družba Plinovodi bo gradila nov plinovod proti Italiji. Cevi bodo presekale najboljšo zemljo v spodnji Vipavski dolini.
Retrospektiva mojstra skulpture Dušana Tršarja " S tem se poklanjamo življenjskemu jubileju mojstru skulpture Dušanu Tršarju tudi na severnem Primorskem in hkrati nadaljujemo uspešno izmenjavo projektov s kostanjeviško galerijo, poimenovano po ...
V nevarnosti eden najpomembnejših spomenikov srednjeveške umetnosti pri nas Sicer so bolj znane tiste poslikave, ki jih je poznosrednjeveški slikar Janez iz Kastva naslikal v Hrastovljah, a tudi njegove freske na Gradišču pri Divači so izredno pomemben slikarski spomenik.
Kmetje in lovci: Zveri je na Primorskem preveč, potreben bi bil večji odstrel V zadnjih nekaj letih se je število zveri na Primorskem povečalo, predvsem velja to za volkove, so ugotovili na okrogli mizi Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije v Ajdovščini.
Festivali v Tolmin privabljajo številne turiste, a z njimi pride tudi hrup Soča Reggae Riversplash je bil leta 2000 prvi večji festival ob tolminskem sotočju, ki je omenjeni kraj v naslednjih letih povzdignil v znano festivalsko prizorišče.
Benečijo in zgornje Posočje pesti odhajanje prebivalcev Posočje in sosednja Benečija se praznita, mladi odhajajo, tudi starih prebivalcev je vse manj.
Posočje je stresel zmeren potresni sunek Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
Poslanci: Naj Lipica postane turistična vstopna točka Krasa Parlamentarni odbor za gospodarstvo je opravil drugo obravnavo predloga zakona o Kobilarni Lipica in s koalicijskimi dopolnili odpravil pomanjkljivosti, na katere je opozorila zakonodajnopravna ...
Do leta 2025 obvoznici Most na Soči in Volče Da bi v Posočju prometno razbremenili naselji Volče in Most na Soči in povečali prometno varnost, namerava direkcija za infrastrukturo v prihodnjih letih poleg tolminske zgraditi še dve obvoznici.
Na rapalsko mejo spominjajo tudi vojašnice Primorci so dolga leta občutili posledice razdelitve, ki jih je prinesla rapalska meja. Tretjina slovenskega ozemlja je namreč pripadla Italiji.
V Posočju tretjič zapored rekordna turistična sezona - tudi zaradi Ane Roš V tolminski, kobariški in bovški občini se lahko pohvalijo z več kot 610.000 nočitvami v lanskem letu, kar je za 130.000 več kot leto prej. V dolini je že več kot 600 ponudnikov namestitev.
Podpisali pismo o nameri za obnovo zadrževalnika Vogršček Ministra Dejan Židan in Irena Majcen ter pet županov občin na območju Vipavske doline je v Šempetru pri Gorici podpisalo pismo o nameri obnove zadrževalnika Vogršček.
Digitalni darvinizem ali kriptovalute prodirajo tudi na gledališke odre Performans, naslovljen Digitalni darvinizem, skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnava aktualni vzpon kriptovalut in hkratni zaton - tudi intimnih - ekonomij, kot smo ...
Na Mostu na Soči zaradi popravila jeza izpraznili jezero Akumulacijsko jezero pri Mostu na Soči, ki je nastalo med italijansko okupacijo pred skoraj 80 leti za potrebe hidroelektrarne v Doblarju, ima te dni povsem drugačno podobo.
Na vipavski hitri cesti prihodnje leto testna protivetrna zaščita Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto–Vipava–Ajdovščina.
V Trnovem nova enota za 30 uporabnikov iz Stare Gore Varstveno-delovni center Nova Gorica bo v Trnovem odprl novo enoto. Ministrstvo za delo je odkupilo nekdanji logarski center in stavbe oddalo v upravljanje VDC-ju.
Cerkvici Svetega Duha na Javorci pripeli znak evropske dediščine Spominska cerkev Svetega Duha na Javorci je bila že leta 1999 razglašena za kulturni spomenik državnega pomena, pred uradnim začetkom evropskega leta kulturne dediščine 2018 pa je med devetimi ...
Pixxelpoint s sodobnimi umetniškimi praksami spet povezuje obe Gorici Tokratni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint nosi naslov Resnično čaroben trenutek , kar je njegov kurator Božidar Zrinski povzel po istoimenskem projektu kanadskega avtorja Adama ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Vodenje vadbe
Vabimo prostovoljca ali prostovoljko, ki bi 1-krat na teden lahko vodil/-a razgibavanje ali plesne delavnice za posameznike z multiplo sklerozo.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

12:10 Pyeongchang 2018 - Biathlon: Staffette miste - 2×6 km (F) + 2×7,5 km (M)
13:40 Pyeongchang 2018 - Hockey su ghiaccio: Slovenia - Norvegia

TV Maribor

12:05 Kino Fokus, ponovitev
12:50 Dobro jutro

Radio Koper

12:30 Opoldnevnik
13:00 Popoldne na Radiu Koper

Radio Maribor

12:30 Koristnice
13:00 Novice
Kazalo