Goriško - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Goriško - Arhiv
Prizorišče novogoriške poletne scene bo poleti dobilo novo ime: Ploščad Silvana Furlana Otvarja se Poletna scena, ki bo vse do 2. septembra p oletne mesece v Novi Gorici razgibavala in razživljala z glasbo, gledališčem, plesom in potopisnimi predavanji.
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
Energično za trajno energijo Središče Nove Gorice so preplavili primorski osnovnošolci, ki jim za prihodnost našega modrega planeta ni vseeno.
Knjižnica pod krošnjami v Novi Gorici: "Poletje kot čas odmika in umiritve s knjigo v roki" V Novi Gorici so že deveto leto zaporedoma odprli knjižnico, ki bo v Borovem gozdičku bralce vseh starosti vabila vse do 21. junija.
Kmalu nova dostavna žičnica na Kanin, s kabinami za 10 ljudi Na Kaninu iščejo rešitve za zanesljivejšo žičnico, obrambo pred plazovi in tudi zasneževanje.
Z urejanjem označenih tekaških poti v Posočju upajo na razvoj tekaškega turizma Če se ga je prvo leto – leta 2013 – udeležilo 100 tekačev, imajo zdaj že več kot 1.300 prijav.
Bovško: Za snemanje oglasov po novem taksa med 350 in 400 evri dnevno Na Bovškem bo, tako kot na Bledu in v Ljubljani, za snemanje komercialnih oglasov po novem treba plačevati občinsko takso, snemanje pa ob praznikih in koncih tedna med visoko sezono skorajda ne bo ...
Ajdovska glasbena šola se jeseni še ne bo selila v nove prostore Razlog za prekinitev pogodbe so velike zamude, zaradi katerih glasbena šola jeseni ne bo mogla začeti pouka v novih prostorih.
Nova Gorica znova v središče postavlja knjigo V naslednjih dneh bo v Novi Gorici pestro kulturno dogajanje, ki pa ga povezuje knjiga. Za teden dni se namreč spet spreminja v Mesto knjige, ki bo letos razmišljalo predvsem o vojni in miru.
Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
Novogoriško humanitarno društvo KID že deset let pomaga otrokom v stiski Majda Smrekar je nekdanjo trgovinico v središču Nove Gorice spremenila v izmenjevalnico rabljene otroške opreme, obleke in obutve.
"Zelena mafija" jezi briške pridelovalce češenj Sadjarji v Goriških brdih so zadovoljni z letino češenj. V času dežja jih je nekaj sicer pobrala cvetna monilija, tiste, ki so ostale, pa so debele in zelo dobre.
Arheološka odkritja: na ajdovskem trgu je stala poštna oziroma cestna postaja Med prenovo osrednjega Lavričevega trga v Ajdovščini so arheologi pri testnih izkopih na začetku lanskega leta odkrili najdbe, ki nakazujejo območje nekdanje poznoantične rimske utrdbe Castre.
V vipavsko klet se vrača zaupanje, kmetje podpisujejo dolgoročne pogodbe V kleti Vipava 1894 bodo v prihodnjem tednu začeli sklepati pogodbe z vinogradniki Vipavske doline za odkup letošnjega grozdja. Načrtujejo odkup 2,5 milijona kilogramov grozdja.
Kaj lahko kandidatura za EPK 2025 prinese Goriški? " Vzpostavili bi enoten kulturni prostor, znotraj katerega imamo še vedno veliko vprašanj drug o drugem, " med drugim pravi vodja kandidature EPK GO! 2025 Neda Rusjan Bric.
Ohranitev skoraj izumrle primorske podusti in nova ribogojnica v Kobaridu Več kot 80 let staro in dotrajano ribogojnico na obrobju Kobarida, ki že dolgo ni bila več ponos kraju in ribogojstvu, bo Zavod za ribištvo Slovenije letos celovito obnovil.
Stara Gora: Novo upanje za male bolnike V Stari Gori pri Novi Gorici so položili temeljni kamen za dolgo pričakovan in načrtovan bolnišnični oddelek za invalidno mladino.
50 milijonov evrov vredna čistilna naprava v Vrtojbi dokončana Z evropskim denarjem je končana največja okoljska naložba na zahodu države - kar 50 milijonov evrov vredna osrednja čistilna naprava v Vrtojbi, kjer čistijo odplake treh obmejnih občin na Goriškem.
V Medani odpirajo prenovljeno zbirko pesnika Alojza Gradnika V Gradnikovi in Zorzutovi rojstni hiši v Medani danes odpirajo prenovljeno muzejsko zbirko pesnika Alojza Gradnika in stalno razstavo Ludvika Zorzuta, briškega pesnika in kulturnega delavca ter ...
Celonočno bedenje in razpadle družine - trdo življenje svetilničarjev nekoč Pred 200 leti so prvič zasvetile luči na svetilniku v Savudriji, ki so do danes so varno do cilja pripeljale na tisoče mornarjev.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Poletje v Lendavi 00:02:13, 22.06.2018
Soboški dnevi 00:02:39, 22.06.2018
Grad Kostel odprt za obiskovalce 00:01:57, 22.06.2018
Začel se je Festival Lent 00:10:41, 22.06.2018
Na Jesenicah prvi hibridni avtobus 00:01:39, 21.06.2018
Srednjeveška poroka na Ptuju 00:05:46, 21.06.2018
Nova rešitev za streho tržnice 00:09:45, 21.06.2018
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostvoljec na Art Kampu 2018
Letos bomo sodelovali na prireditvi Art Kamp 2018, ki se bo odvijala v okviru Festivala Lent. Našli nas boste lahko v okviru programa Korenine srca in sicer v soboto 30.06.2018 ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

11:50 Spomini: Prof. dr. Ljubo Bavcon, 2. del, 7/20, ponovitev
15:15 Dober dan, Koroška, oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten

Radio Koper

11:00 Enajst na enajst!
12:30 Opoldnevnik

Radio Maribor

11:15 Tretji polčas
12:00 Poročila
Kazalo