Goriško - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Goriško - Arhiv
Novogoriški srednješolci odkrito o zasvojenosti s sintetičnimi drogami: stanje je katastrofalno V Brdih občani pogosto opozarjajo, da se na določenih območjih zbirajo uživalci in preprodajalci prepovedanih mamil.
Delavci kobariške družbe TIK za petek napovedujejo opozorilno stavko V kobariški družbi TIK, ki izdeluje različne igle in druge medicinske pripomočke za enkratno uporabo ter zaposluje več kot 150 ljudi, napovedujejo stavko zaradi prenizkih plač.
Razstava Begunske zgodbe od Bovca do Devina za začetek niza dogodkov Spomini/Memorie 1918–2018 Začenja se niz dogodkov z naslovom Spomini/Memorie 1918–2018 , s katerim se na Goriškem, Tržaškem in Videmskem poklanjajo letošnji obletnici konca 1. svetovne vojne.
Po požaru ustavljena proizvodnja v Hidrijini livarni je znova stekla V livarni Hidrijine družbe Rotomatika v Spodnji Idriji je v ponedeljek zvečer izbruhnil požar. Požar je pogasilo približno 50 gasilcev. Poškodovanih ni bilo, proizvodnja pa normalno poteka.
Dars zapira hitro cesto med Nanosom in Vipavo Dars bo zaradi gradbenih del predvidoma vzpostavil zaporo hitre ceste med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava v smeri Ljubljane, med 7. in 21. oktobrom pa v drugi smeri.
Večno samosvojemu gledališčniku in filmarju Jožetu Babiču se v Novi Gorici poklanjajo s kipom V Novi Gorici se bodo z odkritjem kipa poklonili Jožetu Babiču, pobudniku profesionalizacije tamkajšnjega gledališča ter prvemu direktorju in umetniškemu vodji Primorskega dramskega gledališča, ...
Čez Goriška brda se bo znova razlegala kreativna in improvizirana glasba Do sobote bo v Šmartnem v Goriških brdih svoje zavetje znova našel festival kreativne in improvizirane glasbe, ki se od drugih razlikuje tudi po tem, da mladim perspektivnim glasbenikom ponuja ...
Hitra cesta Nanos-Vipava bo nekaj časa zaprta v eno, nato pa še v drugo smer Dars bo zaradi popravil in odstranjevanja cestninske postaje hitro cesto Nanos–Vipava proti Ljubljani zaprl predvidoma v sredo, nato bo cesta med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava na ...
Tuji vinski strokovnjaki v Sloveniji navdušeno odkrivali rebulo V zadnjih dveh tednih sta na bila zahodu Slovenije kar dva večja, mednarodna simpozija o rebuli. Oba sta pritegnila velika imena iz sveta mednarodnih vinskih poznavalcev in novinarjev.
Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce 28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
"Ko pride rdeč tovornjak, vemo, da žeje pri nas ne bo več" Kar nekaj vasi in zaselkov na Trnovsko-Banjški planoti je še vedno brez vodovoda. Edina rešitev so torej gasilske cisterne – tako za domačine kot za pašno živino.
Tristo kajakašev in raftarjev zahteva umik načrtov za HE Učja Kljub osvežujoče hladni Soči je bilo popoldne v njenem zgornjem toku izjemno vroče ...
Letina grozdja dobra, a kmetje z odkupnimi cenami niso najbolj zadovoljni Klet Vipava 1894 je podpisala pogodbe za odkup letošnjega grozdja. Odkupne cene bodo letos odvisne od kakovosti grozdja in se bodo gibale od 20 centov do enega evra na kilogram.
Z avgustom je spet odprto Gomiščkovo zatočišče na Krnu Konec lanske sezone je v Gomiščkovem zavetišču na Krnu odpovedala sončna elektrarna, maja letos pa so planinci ugotovili še, da je strela močno poškodovala vodohran ob postojanki.
Divji prašiči našli zatočišče v mestnem gozdu Panovec Številni občani, ki živijo v bližini, se pritožujejo, da jim uničujejo kmetijske pridelke in povzročajo veliko škodo ter se sprehajajo celo po njihovih dvoriščih.
"V Lendavi želimo ustvariti pomembno središče likovne umetnosti" Na skrajnem severovzhodu Slovenije, tam v samem kljunu kokoške, leži Lendava.
Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
Fructal odkupuje breskve, letina boljša od lanske Fructal je začel odkup breskev iz Vipavske doline. Pogodbe za odkup je podpisal s približno 60 pridelovalci.
Plaketa za Alda Šuligoja, ki je kri daroval že stotič Prvič je kri daroval v srednji šoli, zdaj pa to počne že 44 let. Na Goriškem je sicer takšnih - sto in večkratnih darovalcev še kar nekaj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG
14:20 Pop news TV - a cura di Marco Biondi

TV Maribor

12:50 Dobro jutro
15:00 Prodajna okna

Radio Koper

13:30 Eppur si muove
14:30 Poročila

Radio Maribor

13:00 Novice
14:30 Do popoldneva
Kazalo