Stroški stečajnega postopka so visoki predvsem zaradi lanske zime, ko je na Kaninu padlo več kot sedem metrov snega. Foto: Soča rafting
Stroški stečajnega postopka so visoki predvsem zaradi lanske zime, ko je na Kaninu padlo več kot sedem metrov snega. Foto: Soča rafting

Župan Valter Mlekuž je na seji poudaril, da z rebalansom nihče ne bo prikrajšan, saj so se z vsemi deležniki, ki so jim odvzeli denar, predhodno pogovorili. Na občini tako računajo, da bodo do konca junija postali lastniki celotnega premoženja na Kaninu in s tem zagotovili pogoj za pridobitev državnih sredstev, ki so jim ga postavili na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Bovška občina dodatna sredstva potrebuje za brezplačni prenos smučarskih naprav na kaninskem smučišču, ki sta se jim ločitvena upnika družbi Heta Aset Resolution in Hit odpovedali. Zanje bo morala odšteti slabih 140.000 evrov, kolikor stečajna upraviteljica Nataša Gibičar terja za stroške stečajnega postopka. Ti so tako visoki predvsem zaradi lanske zime, ko je na Kaninu padlo več kot sedem metrov snega.

Del sredstev za odplačilo stroškov bo občina zagotovila s prodajo vrednostnih papirjev. Gre za dobrih 12.000 evrov delnic Cestnega podjetja Gorica in slabih 19.000 od prodaje delnic Zavarovalnice Triglav. Za ta korak so se odločili predvsem zato, ker so se pojavljale ponudbe za odkup delnic cestnega podjetja, pa tudi cena drugih delnic se je nekoliko zvišala.

Velik del sredstev bodo pridobili s prerazporeditvijo 100.000 evrov, ki so jih namenili najprej gasilcem. "Želeli smo kupiti novo gasilsko vozilo z dvigalom. Naložba je vredna okoli 400.000 evrov, in ker je zelo visoka, smo jo načrtovali v treh letih," je razložil občinski svetnik in poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Bovec Davor Gašperčič. Naložbo v novo gasilsko vozilo so tako prenesli na proračun za prihodnje leto, končana pa naj bi bila do leta 2017.

Nekaj denarja za Kanin so odščipnili tudi Kulturnemu domu Bovec, zmanjšali bodo porabo za urejanje javnih površin, nekaj manj sredstev bodo namenili izvedbi Evropskega pokala v kajaku, na leto 2016 pa se je zamaknila tudi gradnja mrliške vežice v Čezsoči.