Policisti bodo podrobnosti hišnih preiskav še predstavili. Foto: Radio Koper
Policisti bodo podrobnosti hišnih preiskav še predstavili. Foto: Radio Koper

Z murskosoboške policijske uprave so sporočili, da so v okviru preiskav zasegli več različnih kosov prepovedanega orožja in manjšo količino prepovedanih drog. Hišne preiskave so sicer spremljali tudi pripadniki posebne policijske enote.

Po zbranih obvestilih bodo proti osumljencem podali kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje, po analizah in kategorizaciji orožja pa bodo stekli prekrškovni postopki po zakonih o orožju, eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ter o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so še navedli na Policijski upravi Murska Sobota.

Zaradi težav na obisk predstavniki vlade
Beltinški župan Milan Kerman je ob tem poudaril, da se pri njih težave z Romi stopnjujejo, zaradi česar je bila že pred časom na obisku tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Takrat so ji prebivalci predstavili težave z Romi, ki so zakrivili več kaznivih dejanj, okoliški ljudje pa se jih bojijo. Pri tem naj bi se težave pojavile šele v zadnjem času, povzročitelji pa naj bi bili zlasti Romi, ki so se v Beltince preselili iz Hrvaške, Makedonije in s Kosova.

Kerman je poudaril, da se nadaljujejo tudi grožnje učiteljem in vzgojiteljem v šolah in vrtcih, zato je tudi napovedan obisk vladnih predstavnikov, s katerimi bodo iskali skupne rešitve za težave.