Hit bo letos po dolgem času predvidoma posloval s pozitivno ničlo in ustvaril tri milijone in pol dobička iz poslovanja. Foto: BoBo
Hit bo letos po dolgem času predvidoma posloval s pozitivno ničlo in ustvaril tri milijone in pol dobička iz poslovanja. Foto: BoBo
Dimitrij Piciga
"Podpisan reprogram Hitu omogoča normalno odplačevanje posojil brez pritiska zapadlih obveznosti in obenem omogoča možnost vlaganja," pravi Piciga. Foto: BoBo

Dogovori o reprogramu posojil z bankami upnicami so bili dolgotrajni in trdi. Kaj je končno pretehtalo? "To je bolj vprašanje za banke, ampak verjamem, da so v partnerskem odnosu pomembni tako iskren odnos kot rast prihodkov in obvladovanje stroškov," je pojasnil predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga.

"Verjamem, da si je Hit pridobil zaupanje bank predvsem z rastjo prihodkov. Podpisan reprogram Hitu omogoča normalno odplačevanje posojil brez pritiska zapadlih obveznosti in obenem omogoča možnost investiranja," je dejal.
Dogovor z bankami tudi že predvideva nujne naložbe. "Seveda pa je nekaj želja uprave, predvsem pri tako imenovanih naložbah za podaljšanje bivanja gostov - od prenove hotela Park do prenove in izboljšanja ponudbe v Perli, pa tudi želja po izgradnji novega hotela na Šentilju," je razložil Piciga.
Kaj pa tako imenovane dolgoročne prebojne naložbe? "V sklopu dodatnega igralniškega zabaviščnega centra na Goriškem in tudi v izgradnji alpskega zabaviščnega centra v Kranjski Gori, so pa prepuščene prihodnosti ali končanju reprograma ali vstopu strateškega partnerja," je dejal.

Hit bo letos po dolgem času predvidoma posloval s pozitivno ničlo in ustvaril tri milijone in pol dobička iz poslovanja, kar kaže, da področje igralništva okreva. "Mislim, da je ključno sporočilo leta 2014, vsaj za Hit, da so se po kar nekaj letih prihodki začeli dvigati in da na trgu, ki je še vedno v recesiji, Hitu uspeva povečevati svoje prihodke," je še dejal. S tem bodo varnejša tudi delovna mesta.