V mariborski redarski službi je med zaposlenimi veliko nezadovoljstva. Foto: BoBo
V mariborski redarski službi je med zaposlenimi veliko nezadovoljstva. Foto: BoBo

Uprava se je za revizijo odločila po sestanku z večino zaposlenih na redarstvu, ki so prek policijskega sindikata že večkrat izrazili nezadovoljstvo z delovnimi razmerami. Med drugim zahtevajo odstop vodje medobčinskega inšpektorata in mariborskega redarstva Franja Švajgerja, ki mu očitajo kršitev pristojnosti.

Vendar direktor mariborske mestne uprave Marko Žula pojasnjuje, da za zdaj nimajo dokazov, ki bi upravičevali odvzem pristojnosti vodji urada. Zato bodo pred odločitvijo počakali na konec interne revizije.

Redarji pa so nezadovoljni tudi z nizkimi plačami, za katere Žula trdi, da so res prenizke, in dodaja, da je to treba sistemsko urediti na ravni države. Mestna občina pa bo septembra na sestanku županov vseh občin, ki so ustanovile medobčinsko redarstvo, skušala začrtati prihodnji razvoj te službe.

V policijskem sindikatu, v katerega so vključeni tudi nekateri mariborski redarji, pa ostajajo skeptični do revizije, saj niso prepričani, da ima občinska uprava resne namere urejanja razmer v redarstvu.