Obnovitvena dela, Dunajska cesta. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Obnovitvena dela, Dunajska cesta. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
V prestolnici manj gneče kljub 52-im zaporam

Po Jankovićevih besedah je trenutno v Ljubljani v fazi dokončevanja 132 projektov, od tega polovica na infrastrukturi, polovica pa na objektih, kot so šole in vrtci. Pri tem je zavrnil očitke, da se posamezna cestna dela ne izvajajo ob primernem času. "Delamo takrat, ko je treba in ko je suho in toplo," je dejal.
Tudi sicer imajo z izvajalci pogodbe, da dela izvajajo tudi v soboto in nedeljo, da bi bila končana čim prej, je povedal na medijski konferenci.

Poudaril je, da so voznike pravočasno opozarjali na zaporo Dunajske ceste na delu od Tivolske do Linhartove ceste, kar je v ponedeljek v Ljubljani povzročilo precejšnje zastoje. Janković je tudi prepričan, da so bila dela izvedena hitro in da bo prenova pomembno prispevala k pretočnosti prometa v tem delu mesta.

Takšna in drugačna cestna dela bodo po njegovih besedah trajala "do prvega snega", pri čemer večjih težav zaradi njih ne pričakuje.

Dela na Dunajski cesti do 11. septembra
Trenutne prenove, ki še potekajo na Dunajski cesti, bodo po županovih besedah končane do 11. septembra, Eipprova ulica bo skupaj z mostom odprta v 15 dneh, cesta na Toškem Čelu pa predvidoma do 20. septembra.

V načrtu prenova Zaloške ceste
Prihodnje leto se obeta še ena prenova Dunajske, načrtujejo tudi prenovo dela Zaloške ceste.

V ponedeljek, ko so potekala dela na začetku Dunajske ceste, je sicer Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice imelo večjo zasedenost na parkiriščih P+R. Na Barju je bila glede na petek zasedenost parkirišča večja za 29 odstotkov, v Stožicah za 12 in na Dolgem mostu za pet odstotkov.

V prestolnici manj gneče kljub 52-im zaporam