Občina Bovec, ki bo postala lastnica žičnice, bo nadaljevala prizadevanja za oživitev smučišča. Foto: MMC RTV SLO
Občina Bovec, ki bo postala lastnica žičnice, bo nadaljevala prizadevanja za oživitev smučišča. Foto: MMC RTV SLO

S pogodbo, ki jo je v imenu občine podpisal župan Valter Mlekuž, želijo oživiti smučišče Kanin, najvišje visokogorsko in edino čezmejno povezano smučišče v Sloveniji.

Bovški občinski svetniki so potrdili predlog, da bo občina v zameno za brezplačen prenos lastništva nad poškodovano krožnokabinsko žičnico in restavracijo Prestreljenk na vrhu kaninskega smučišča družbo Heta Asset Resolution oprostila komunalnega prispevka za parkirišče in poravnala stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo. Ob sklenitvi pogodbe to pomeni najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa še preostanek za restavracijo v višini 112.000 evrov.

Poskušajo ujeti naslednjo sezono
Občina bo nadaljevala prizadevanja za pridobitev tudi druge žičniške infrastrukture na Kaninu. Na bovški občini so s podpisom pogodbe in prenosom lastništva hiteli, saj bi radi ob hitrem razpletu ustanovili javno-zasebno partnerstvo pri vlaganju v infrastrukturo, lahko pa bi ujeli že prihodno smučarsko sezono.

O javno-zasebnem partnerstvu se pogovarjajo z ruskimi vlagatelji, ki so prek podjetja Ilev Inženiring že sodelovali na dražbah za premoženje ATC Kanina v stečaju. V primeru ponovnega zagona smučišča na Kaninu je veliko zanimanja tujih investitorjev, so prepričani v Bovcu.