Kanin vseeno ne bo prešel v upravljanje Andorcev, čeprav so bili edini interesenti. Foto: BoBo
Kanin vseeno ne bo prešel v upravljanje Andorcev, čeprav so bili edini interesenti. Foto: BoBo

Z bovške občine so nocoj sporočili, da zaradi nekaterih nesprejemljivih pogojev, postavljenih s strani družbe Strokovne gorske storitve, upravljanje s smučišči, ki jo je konec septembra ustanovila andorska družba PGI Management v Sloveniji in se je edina prijavila na javni razpis za upravljanje kaninskega smučišča, koncesijske pogodbe ne bodo podpisali.

"Zaradi različnih stališč do posameznih določil koncesijske pogodbe, ki jih v pogovorih za sklenitev končnega dogovora nismo uspeli približati in uskladiti, smo se odločili, da Občina Bovec začne
postopke za ustanovitev svoje družbe za upravljanje smučišča Kanin v stoodstotni lasti Občine Bovec, v kateri želi zaposliti čim več kadra iz domačega okolja," so zapisali v sporočilu za javnost. Prijavo Andorcev so po tihem vsi napovedovali, saj se je družba v zadnjih letih večkrat mudila na Bovškem in pred štirimi leti pripravila celo načrt celostne prenove smučišča.

Predlog o ustanovitvi družbe bodo občinski svetniki obravnavali na izredni seji prihodnji torek. Morebitne interesente pozivajo tudi, da se lahko prijavijo za različna delovna mesta. Iskali bodo direktorja družbe, strojnike, nadzornike, strežnike, reševalce in kader za delo v restavraciji. Na odgovore bovške občine, kateri pogoji so bili zanje nesprejemljivi, in komentar družbe PGI Management, ki upravlja smučišča v 18 državah od Azerbajdžana, Turčije, Francije, Argentine in tudi znano andorsko smučišče Grandvalira, še čakamo.