Imetniki kartice si bodo lahko ogledali Pretorsko palačo, zvonik, pokrajinski muzej in etnološke zbirke. Foto: Turistična organizacija Koper
Imetniki kartice si bodo lahko ogledali Pretorsko palačo, zvonik, pokrajinski muzej in etnološke zbirke. Foto: Turistična organizacija Koper

Imetniki kartice si bodo lahko ogledali Pretorsko palačo, zvonik, pokrajinski muzej in etnološke zbirke. Kartica hkrati ponuja še dve doživetji. Imetniki bodo lahko tako izbirali med različnimi degustacijami, ugodnostmi pri posameznih ponudnikih v mestnem jedru ter ogledom koprskega pristanišča. Skupno se je v projekt vključilo več kot 30 ponudnikov, ki bodo prepoznavni po posebni nalepki.

Predstojnica urada Turistične organizacije Koper, Tamara Kozlovič je dejala, da si "želijo še več ponudnikov, to je recimo ena posebnost te kartice, da je živ projekt in da se lahko ponudniki, ki za zdaj ne sodelujejo, premislijo".

V združenju trgovcev, gostincev in ostalih ponudnikov starega mestnega jedra si želijo, da bi kartico uporabljali ne le turisti, temveč tudi občani. Ingrid Celestina iz Zavoda Koper Otok je dejala, da se zavedajo, "da so na obrobju veliki trgovski centri in da morda nekateri ne čutijo potrebe, da zaidejo v mestne ulice, menimo, da imajo kaj pokazati".

Koprsko pristanišče bo s kartico doživetja odslej obiskovalcem dostopno vsako soboto. Predstavnik za stike z javnostmi Luke Koper, Sebastjan Šik, je poudaril: "Koprsko pristanišče je že vrsto let nekakšna turistična atrakcija Kopra, 20.000 obiskovalcev na leto je kar lepa številka in takoj smo izkoristili to priložnost, da se še bolj povežemo s samim mestom."

Za kartico, ki je že na prodaj v koprskem turistično-informacijskem centru, je treba odšteti od 9 do 12 evrov. V prihodnjem letu pričakujejo, da bi jo nadgradili v urbano, ki bi obstoječe ugodnosti povezala s parkirninami in z avtobusnimi prevozi.