Koroška - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Koroška - Arhiv
Za 74-letnico usodne poškodbe, ki ji jih je zadal oven Na kmetiji na Kozjem Vrhu nad Dravogradom je 74-letno lastnico kmetije okoli 9. ure napadel oven. Zaradi hudih poškodb so jo prepeljali v mariborski klinični center, kjer je kasneje umrla.
Na Šaleškem bi potrebovali še skoraj 160 postelj za oskrbo starejših V domovih za starejše v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki bi potrebovali še 157 postelj, v načrtu pa sta tudi nadgradnja velenjskega doma in gradnja oskrbovanih stanovanj.
Koroška štipendijska shema v 12 letih do izobrazbe pomagala 660 mladim Zanimanje za kadrovske štipendije v novem šolskem letu je na Koroškem veliko, so pojasnili na Regionalni razvojni agenciji. Na Koroškem so v 12 letih v shemo vključili kar 660 mladih.
Boxmark zapušča Koroško in proizvodnjo seli v Kidričevo Družba Boxmark Leather, ki je po propadu Preventa delno nadaljevala proizvodnjo šivanja avtomobilskih sedežnih prevlek na Koroškem, bo proizvodnjo v Otiškem Vrhu ugasnila do konca oktobra.
Rimski vrelec znova v prodajo Občina Ravne na Koroškem po neuspelem poslu z ruskim investitorjem jeseni načrtuje nove dejavnosti za prodajo propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah.
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
Začasna selitev iz najlepšega mesta na svetu v mesto miru Matjaž Rušt in Robert Marin se v okviru projekta Živela umetnost!
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Lavre bo spet vodil slovenjgraško bolnišnico Po enoletnem vodenju UKC-ja Maribor kot v. d. direktorja se Janez Lavre vrača v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer bo prihodnji teden znova prevzel vodenje bolnišnice - kot vršilec dolžnosti.
Korošci zahtevali gradnjo 3. razvojne osi in zagrozili z nepokorščino V središču Raven na Koroškem je na shodu v podporo gradnji 3. razvojne osi okoli 400 ljudi izrazilo pričakovanje, da bo država čim prej zgradila hitro cesto na Koroško. "Korošci sporočamo Ljubljani, ...
Na Koroškem so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne Na Poljani pri Prevaljah so s slovesnostjo zaznamovali 72. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
105-milijonska Novartisova naložba v novo Lekovo tovarno na Prevaljah Na Prevaljah so položili temeljni kamen za gradnjo nove Lekove tovarne antibiotika širokega spektra. Gre za največjo naložbo Novartisa v Sloveniji.
40 milijonov evrov za dotrajane ceste na Koroškem Direkcija za infrastrukturo namerava do konca prihodnjega leta nameniti 40 milijonov evrov za obnovo državnih cest na Koroškem. Že letos se bodo v Mežiški dolini odprla tri gradbišča.
Kompleks Rimski vrelec: občina bo znova skušala prodati propadajoči kulturni spomenik Kulturni spomenik lokalnega pomena, kompleks Rimski vrelec v Kotljah, ki obsega 17 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem ter vrtino z izvirom ...
Urgenca bolnišnico Slovenj Gradec pahnila v izgubo Slovenjgraška bolnišnica je leto 2016 končala s 781.000 evri izgube.
Gašperšič: Konec je razprav, ali hitra cesta proti Koroški bo ali je morda ne bo Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je ob obisku na Koroškem in Šaleškem ogledal del trase hitre ceste in pojasnil, da naj bi gradnjo po načrtih končali konec leta 2023.
Na poti do uspeha s 300 prostovoljci olupila dve toni ingverja Maja Wasa je poslovno pot začela pred štirimi leti v projektu Podjetno v svet podjetništva. Svoj ingverjev napitek prodaja v Evropi in z njim prodira tudi v Severno Ameriko.
#MMCdebata: "Tudi v Sloveniji bi morala biti samo slovenščina edini in uraden jezik" "Zanimivo, kako so Avstrijci nestrpen in aroganten narod. Škoda, ker nimajo namesto nas Hrvatov za sosede," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na osnutek nove deželne ustave na ...
V nemščini je izšel zajeten pregled slovenske kulturne zgodovine na Koroškem " Moderno, inovativno in referenčno delo, ki odpira tudi pogled v prihodnost in izžareva evropski duh. " Gre za opis enciklopedije v nemškem jeziku, ki vsebuje nova spoznanja iz specifičnih ...
1 2 3 4 5
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Delo z romskimi otroki v dnevnih centrih
Iščemo prostovoljce za pomoč v Dnevnih centrih za romske otroke neposredno v 3 romskih naseljih.  Prostovoljci so vključeni v naslednje aktivnosti: • učna pomoč otrokom pri ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:55 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

05:30 Prva jutranja kronika
06:00 Dobro jutro!

Radio Maribor

05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo