Koroška - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Koroška - Arhiv
Gašperšič: Vsi roki za tretjo razvojno os na Koroškem še vedno dosegljivi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je na Koroškem ogledal aktualna gradbišča, povezana s cestno infrastrukturo, in se s predstavniki regije pogovarjal o tretji razvojni osi.
Sedem državnih milijonov za Lekov proizvodni obrat na Koroškem Ministrstvo za gospodarstvo je z Lekom sklenilo pogodbo o subvenciji v vrednosti sedmih milijonov evrov, ki bo izplačana v treh letih, denar bo namenjen za gradnjo novega proizvodnega objekta na ...
Vetrolom na Koroškem podrl vsaj 240.000 kubičnih metrov drevja Nedavni vetrolom je na Koroškem poškodoval za najmanj 240.000 kubičnih metrov drevja, kažejo prve ocene. Območij nad 1000 metri nadmorske višine še niso pregledali.
Dela ekspresionističnega mojstra Otta Dixa kot jedro razstave v Slovenj Gradcu Koroška galerija je za jedro svoje zadnje letošnje mednarodne razstave, naslovljene Vojna, postavila svetovno znano istoimensko grafično serijo nemškega ekspresionističnega slikarja in grafika Otta ...
Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, ...
Slovenjgradčani vznemirjeni: Hmeljišča nastajajo preblizu naselij V zadnjih tednih je nekaj občanov slovenjgraške občine vznemirilo urejanje novih hmeljišč, ki so se po njihovih besedah preveč približala stanovanjskim objektom, zaradi česar so ustanovili civilno ...
Na Koroškem smrdelo zaradi počene cevi, nevarnosti za zdravje ni Močan vonj, ki so ga dopoldne zaznali Korošci, se je širil iz tovarne celuloze na avstrijskem Koroškem, so potrdili v Avstriji.
Za 74-letnico usodne poškodbe, ki ji jih je zadal oven Na kmetiji na Kozjem Vrhu nad Dravogradom je 74-letno lastnico kmetije okoli 9. ure napadel oven. Zaradi hudih poškodb so jo prepeljali v mariborski klinični center, kjer je kasneje umrla.
Na Šaleškem bi potrebovali še skoraj 160 postelj za oskrbo starejših V domovih za starejše v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki bi potrebovali še 157 postelj, v načrtu pa sta tudi nadgradnja velenjskega doma in gradnja oskrbovanih stanovanj.
Koroška štipendijska shema v 12 letih do izobrazbe pomagala 660 mladim Zanimanje za kadrovske štipendije v novem šolskem letu je na Koroškem veliko, so pojasnili na Regionalni razvojni agenciji. Na Koroškem so v 12 letih v shemo vključili kar 660 mladih.
Boxmark zapušča Koroško in proizvodnjo seli v Kidričevo Družba Boxmark Leather, ki je po propadu Preventa delno nadaljevala proizvodnjo šivanja avtomobilskih sedežnih prevlek na Koroškem, bo proizvodnjo v Otiškem Vrhu ugasnila do konca oktobra.
Rimski vrelec znova v prodajo Občina Ravne na Koroškem po neuspelem poslu z ruskim investitorjem jeseni načrtuje nove dejavnosti za prodajo propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah.
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
Začasna selitev iz najlepšega mesta na svetu v mesto miru Matjaž Rušt in Robert Marin se v okviru projekta Živela umetnost!
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Lavre bo spet vodil slovenjgraško bolnišnico Po enoletnem vodenju UKC-ja Maribor kot v. d. direktorja se Janez Lavre vrača v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer bo prihodnji teden znova prevzel vodenje bolnišnice - kot vršilec dolžnosti.
Korošci zahtevali gradnjo 3. razvojne osi in zagrozili z nepokorščino V središču Raven na Koroškem je na shodu v podporo gradnji 3. razvojne osi okoli 400 ljudi izrazilo pričakovanje, da bo država čim prej zgradila hitro cesto na Koroško. "Korošci sporočamo Ljubljani, ...
Na Koroškem so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne Na Poljani pri Prevaljah so s slovesnostjo zaznamovali 72. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
105-milijonska Novartisova naložba v novo Lekovo tovarno na Prevaljah Na Prevaljah so položili temeljni kamen za gradnjo nove Lekove tovarne antibiotika širokega spektra. Gre za največjo naložbo Novartisa v Sloveniji.
1 2 3 4 5
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pisanje prispevkov na globalne teme
Pisanje prispevkov na različne globalne teme ter opis knjig s teh področij - gre za pisanje prispevkov o različnih svetovnih dnevih in opis knjig iz Humanitasove knjižnice Hiša ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:05 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:30 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo