Koroška
(4)
Slovenj Gradec. Foto: BoBo

Dodaj v

Kandidaturo za župana Slovenj Gradca napovedali: Čas, Klugler in Breznik

Za kandidaturo morajo zbrati 169 glasov volivcev
28. september 2018 ob 15:53
Slovenj Gradec - MMC RTV SLO, STA

Županske kandidature so v mestni občini Slovenj Gradec doslej napovedali dosedanji župan Andrej Čas, direktor javnega zavoda Spotur Tilen Klugler in podjetnik Andrej Breznik.

Vsi trije kandidati zbirajo podpise podpore volivcev, za vložitev kandidature za župana slovenjgraške občine morajo dobiti 169 podpisov volivcev.

Župan mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas, ki občino vodi dobrih šest let, bo na prihajajočih volitvah kandidiral kot nestrankarski kandidat s podporo volivcev. Pri tem že ima podporo združenih Slovenjegraške liste - Liste Andreja Časa ter Liste za mesto in podeželje. Čas pa se v morebitnem drugem krogu nadeja tudi podpore iz vrst stranke LMŠ.

Podpise podpore volivcev zbira tudi podjetnik iz Pameč Andrej Breznik, član SDS-a, ki bo za župana Slovenj Gradca kandidiral s podporo te stranke. Za podporo pa se dogovarja tudi z nekaterimi drugimi strankami. Breznik je na zadnjih državnozborskih volitvah neuspešno kandidiral za poslanca SDS-a, na zadnjih lokalnih volitvah pa mu je spodletelo s kandidaturo za mestnega svetnika. Podpisov podpore volivcev je že zbral dovolj, a jih bo zbiral še najmanj do 6. oktobra, nato pa načrtuje tudi uradno vložitev kandidature.

Dovolj podpisov podpore za vložitev kandidature je že zbral tudi direktor slovenjgraškega javnega zavoda Spotur Tilen Klugler, ki pa z zbiranjem podpisov podpore volivcev nadaljuje, prav tako pričakuje tudi podporo nekaterih strank. Neuradno Kluglerja pri županski kandidaturi že podpirajo stranke SD, SMC in DeSUS.

La. Da.
Prijavi napako
Komentarji
Jože Gorišek
# 29.09.2018 ob 00:26
V Slovenj Gradcu imajo novo fontano.Primerljiva tisti v Žalcu,vendar iz nje namesto piva teče umazana voda.Pa še lučke včasih gorijo.Vse to za samo slabih dvesto tisočakov.
levidevžej
# 01.10.2018 ob 08:07
Spet se bo izbiralo boljšega med slabimi. Žalostno.
presenečen
# 28.09.2018 ob 19:09
Naj se predvolilni golaž prične, vsi vabljeni;)
našejenaše
# 11.10.2018 ob 19:48
No ja, vsaj enkrat novinar ni lagal, da poroča s Koroške....
Kazalo