Kraji v kranjskogorski občini so z javnim prometom slabo povezani. Foto: BoBo
Kraji v kranjskogorski občini so z javnim prometom slabo povezani. Foto: BoBo

Odločitev za devet let star, živo rdeč avtobus starinskega videza, vajenega nizozemskih cest, je župan Hrovat pojasnil: "Panoramski avtobus mora biti poseben. Prvič, da je sam zase oglas, drugič, da se lahko koristi kot panoramsko sredstvo, kar avtobus klasične oblike ne more biti."

Po besedah Blaža Veberja, direktorja podetja Infrasport, pod okriljem katerega bo avtobus obratoval, je zdaj njegova osnovna naloga, da omogoči turistom kar najbolj preprost dostop do turističnih točk v vseh vaseh od Mojstrane do Rateč.

"Moramo se zavedati, da na veliko točkah nimamo neke javne povezave. Če povem čisto konkretno – obiskovalec, ki pride v Kranjsko Goro, zelo težko pride do slapa Peričnika, če nima lastnega prevoza, oz. v Zelence ali pa Planico," je pojasnil.

Žal pa med točkami - teh je več kot deset, kamor bo po principu hop gor, hop dol vozil avtobus - ni nekaterih za turiste še kako zanimivih, višje ležečih točk, kot so Ruska kapelica, Ajdovska deklica in Vršič. Po nekaterih informacijah naj bi avtobus, vajen vožnje po nizozemskih ravnicah, namreč ne imel dovolj zmogljivega motorja za tako zahteven vzpon.