Lepo vreme, več dela. Foto: BoBo
Lepo vreme, več dela. Foto: BoBo

Rekonstrukcija ceste sodi v okvir velikega kohezijskega projekta Čisto zate ‒ nadgradnjo kanalizacijskega omrežja v Ljubljani ter občinah Medvode in Vodice. Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) ob kanalizacijskem omrežju na cestah hkrati ureja tudi druge komunalne in cestne infrastrukture.

Skupna vrednost projekta je 111 milijonov brez DDV-ja, od česar bo 69 milijonov evrov zanj prišlo iz Kohezijskega sklada. Potekal bo do leta 2021, v tem času pa bodo kanalizacijo uredili na 261 ulicah in na javno kanalizacijo priključili več kot 22.000 prebivalcev, tako da bo stopnja priključenosti na kanalizacijo narasla na 98 odstotkov.

Tudi ob Cesti dveh cesarjev v neposredni bližini po slovesu elitnega naselja Murgle prebivalci nimajo priključkov na kanalizacijo, cesta pa je v neuglednem stanju.

Foto: MOL
Foto: MOL
Sorodna novica Del Drenikove ulice v Ljubljani bo do začetka marca zaprt za ves promet
Daljša zapora Drenikove ulice v Ljubljani

Zaradi nadaljevanja prenove so za ves promet zaprli tudi Drenikovo ulico na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico, na Celovški cesti pa bo promet potekal dvosmerno le po enem delu vozišča. Prav tako ne bo mogoče zavijanje s Celovške ceste levo na ulico Na jami.

Obvoz bo urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti. Po spremenjeni trasi bodo vozili tudi avtobusi na linijah 7 in 22.

Zapora bo predvidoma veljala do 3. marca.

Še več gradbišč
Z lepim vremenom se bo v občini odprlo še več gradbišč. Občina bo kmalu začela prenovo Poljanske ceste na odseku med križiščem s Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu.

Prenova čaka tudi Trubarjevo cesto in več manjših ulic, ki so priključene nanjo. Ta prenova bo sicer potekala v treh fazah, začeli pa bodo na odseku Trubarjeve med Prešernovim trgom in Resljevo cesto. Obenem naj bi uredili Obrežno stezo, Za čreslom in Prečno ulico.