Del ene prometno najbolj obremenjenih cest v prestolnici bo do srede zaprt. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Del ene prometno najbolj obremenjenih cest v prestolnici bo do srede zaprt. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Zastoji zaradi del na Dunajski cesti v Ljubljani

Dunajska cesta bo zaradi rekonstrukcije križišča Dunajske in Vilharjeve ceste zaprta na odseku med Linhartovo in Tivolsko cesto, vključno s križiščem z Vilharjevo cesto. Obvozi bodo urejeni, mestni avtobusi na linijah 3G, 6, 6B, 7, 7L, 11, 11b, 12, 13, 14, 19B, 19I, 20 in 20Z ter avtobusi na liniji 64 bodo vozili po spremenjenih trasah.

Zaradi rekonstrukcije bodo zaprta tudi križišča z Dunajsko cesto na Baragovi in Dimičevi ulici ter Tolstojevi in Posavskega ulici, piše na spletni strani občine Ljubljana.

Presenetila jih je načeta konstrukcija pod asfaltom
Za popolno zaporo Dunajske ceste na tem odseku so se na občini odločili, da ne bi imeli na prvi dan novega šolskega leta na glavni severni vpadnici dveh odprtih gradbišč - poleg odseka pri Gospodarskem razstavišču še med križiščem s Tolstojevo in Baragovo ulico ter križiščem s Posavskega in Dimičevo ulico.

Obnova Dunajske ceste na tem odseku bi morala biti po prvotnem načrtu ljubljanske občine končana do konca avgusta, a jih je presenetila načeta voziščna konstrukcija pod asfaltom, je poročal časopis Dnevnik. Dela naj bi se tako na tem delu zavlekla do 11. septembra. Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer za omenjeni časopis priznal, da se bodo prometne težave zagotovo pojavljale, a po njegovem mnenju do kolapsa vseeno ne bo prišlo.

Po središču mesta številna gradbišča
Sočasno obnovitvena dela še vedno potekajo na Šubičevi ulici, na odseku med Beethovnovo ulico in Slovensko cesto ter na severni ljubljanski obvoznici. Delno zaprta prav tako ostaja Slovenčeva cesta na odseku med Bevkovo cesto in Gorjančevo ulico. Dela potekajo tudi na Kajuhovi cesti zaradi širjenja cestišča, kmalu pa bodo delati začeli tudi na Letališki cesti med križiščem pri Emporiumu in Kajuhovo cesto, je zapisano na spletni strani mestne občine.

Prav tako bo zaradi ureditve šolske poti pri osnovni šoli Vodmat do srede za ves promet zaprto križišče Potrčeve ulice in Pod ježami, vključno s podvozom pod železniško progo.

Zastoji zaradi del na Dunajski cesti v Ljubljani