Žalski župan pravi, da si bodo s tem denarjem lahko privoščili nekatere naložbe, ki jih
Žalski župan pravi, da si bodo s tem denarjem lahko privoščili nekatere naložbe, ki jih "v teh težkih časih drugače ne bi zmogli". Foto: MMC RTV SLO

Kot je povedal žalski župan Janko Kos, so ta denar čim bolj smiselno razdelili med vse proračunske uporabnike in vsaki krajevni skupnosti bodo dodelili nekaj komunalnih del. Dodal je, da si bodo s tem denarjem lahko privoščili nekatere naložbe, ki jih "v teh težkih časih drugače ne bi zmogli".

Med večjimi naložbami, ki jih bodo sofinancirali z denarjem od Eurojackpota, je izpostavil razširitev avle Doma II. slovenskega tabora in njegovo energetsko sanacijo ter izgradnjo zbirnega centra za odpadke ob cesti Žalec-Griže. Nekaj denarja bodo namenili tudi izgradnji pločnikov proti Zabukovici, Libojam, Galiciji ter na odseku med Ložnico in Gotovljami.

"Ker nam je država s povprečnino zmanjšala proračunska sredstva, teh naložb ne bi mogli uresničiti brez tega denarja," je pojasnil.

Evropska sredstva za eko kamp in fontano piv?
Na vprašanje, zakaj se zatika pri ureditvi antičnega parka v Šempetru, je župan odgovoril, da so se lani prijavili na razpis za sofinanciranje iz norveškega sklada, vendar na razpisu niso bili uspešni. Vrednost tega projekta je po njegovi oceni dva milijona evrov.

Za ta projekt bo žalska občina skušala pridobiti sredstva prek drugih razpisov, prioritetna projekta, za katera bodo tudi skušali zagotoviti evropska sredstva, pa sta izgradnja eko kampa v Vrbju in fontana piv sredi mesta.