Maribor
slice
Pri vrtcu na Pobrežju uhajal plin, otroci na varnem
Starši jih lahko pridejo iskat v bližnji gasilski dom, 16. november 2017 ob 14:38 V bližini mariborskega vrtca Kekec na Pobrežju je zjutraj uhajal plin. Prvi podatki kažejo, da je bilo uhajanje manjše in da otroci niso v nevarnosti.
1
Socialna trgovina v Mariboru dokončno zaprla vrata
63
10. november 2017 ob 18:05 Socialna trgovina Sotra, ki je v Mariboru delovala več kot tri leta in je bila ena uspešnejših zgodb socialnega podjetništva, je pred klavrnim koncem.
Mariborska pravna fakulteta za dodatno delo profesorjev izplačala 200.000 evrov
55
4. november 2017 ob 11:42 Pravna fakulteta v Mariboru je profesorjem za dodatno delo ob lanskem množičnem zaključevanju študija študentov po predbolonjskih programih izplačala dodaten honorar v skupnem znesku 200.000 evrov.
Maribor uvaja mobilno plačevanje parkirnin v belih conah
12
2. november 2017 ob 10:51 Mariborsko javno podjetje Marprom je v začetku novembra prevzelo upravljanje parkirišč z zapornicami na štirih lokacijah v mestu ter vzpostavilo mobilno plačevanje parkirnin v belih conah v Mariboru.
Oborožena moška oropala banko v središču Maribora
28
27. oktober 2017 ob 14:57 Bančno poslovalnico na Turnerjevi ulici v Mariboru sta okoli 9.30 oropala s pištolo oborožena moška. Policija ju išče tudi s pomočjo helikopterja, so sporočili s PU-ja Maribor.
Maribor Ljubljani vrača udarec, vendar zgolj s stripovsko klofuto Miki Muster, Kostja Gatnik, Tomaž Lavrič, Zoran Smiljanić, Bernard Kolle, Dušan Kastelic in Igor Ribič je sedmerica slovenskih priznanih striparjev, katerih dela so po zaključku ljubljanskega ...
Zdravnica obsojena na deset mesecev zapora zaradi smrti deklice Mariborsko okrajno sodišče je upokojeno pediatrinjo Olgo Krajnc v primeru 16-mesečne deklice, ki je aprila 2009 umrla na pediatrični kliniki UKC Maribor, obsodilo na deset mesecev zapora, je poročal ...
50
Mariborski svetniki potrdili proračun, ki predvideva obnovo Ljudskega vrta Mariborski mestni svetniki so kljub zapletom okoli sprejemanja občinskega proračuna na seji vendarle potrdili proračunske spremembe brez glasu proti in po skrajšanem postopku.
28
Sklic nove seje, da bi le razpravljali o proračunu in Ljudskem vrtu Mariborski župan je za ponedeljek sklical nadaljevanje seje mestnega sveta, da bi začeli razpravo o proračunu za prihodnje leto.
30
Zaradi nesklepčnosti še ni jasen način obnove Ljudskega vrta Mariborski mestni svetniki so v četrtek po dolgi razpravi potrdili rebalans letošnjega proračuna, ki se zmanjšuje za 4,8 milijona evrov. O spremembah za leto 2018 pa sploh niso začeli razpravljati.
60
Župan Maribora predlaga celotno obnovo zahodne tribune Mariborski mestni svet bo v četrtek sprejemal rebalans proračuna za letos in spremembe proračuna za 2018. Župan predlaga rekonstrukcijo zahodne tribune Ljudskega vrta.
80
Če ne bodo zagotovili 4 milijonov, bo moral Maribor igrati v Stožicah Svetniki občine Maribor bodo v četrtek odločali o prenovi stadiona Ljudski vrt, župan Andrej Fištravec naj bi mestnemu svetu predlagal rekonstrukcijo zahodne tribune v višini štirih milijonov evrov, ...
144
Svet UKC-ja Maribor sprejel sanacijski načrt Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je številnim pomislekom navkljub sprejel dopolnjeni sanacijski načrt. Z varčevalnimi ukrepi in pomočjo države nameravajo izravnati poslovanje.
4
Električni avtobus bo testno zapeljal po mariborskih ulicah Na linijah 6 in 7 mariborskega mestnega prometa bo do četrtka poskusno vozil avtobus na 100-odstotni električni pogon poljskega proizvajalca Solaris Bus.
7
Maribor bo poskušal ustaviti umiranje trgovin v mestnem središču Mariborska občina kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Resolve, ki išče odgovore na izzive, kako izboljšati trajnostno mobilnost v urbanih območjih ter z novimi rešitvami ustaviti upad ...
25

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
učna pomoč
Iščemo pomoč pri učenju fantka, ki obiskuje prvi razred. Znanje mu peša pri matematiki in slovenskem jeziku. Starši mu pri tem ne morejo pomagati.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:40 Primorska kronika
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

18:30 Alpe-Donava-Jadran, ponovitev
19:00 Davi, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

18:00 Radio Blabla
19:00 Radijski dnevnik

Radio Maribor

18:00 Petkov žur v ritmu Štajerske
19:00 Večerni radijski dnevnik
Kazalo