Maribor
slice
Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo
Mednarodni projekt Heroes We Love se poslavlja s publikacijo in razstavo 11 plakatov, 28. marec 2017 ob 17:45 " To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
7
Mariborsko sodišče pospešeno manjša kup, na katerem so nerešeni primeri
10
12. marec 2017 ob 13:04 Na mariborskem okrožnem sodišču pravijo, da je pripad zadev v zadnjih treh letih v rahlem upadanju, sodišče pa iz leta v leto uspešno znižuje število nerešenih primerov.
Glazerjeva nagrajenka je mariborska "mestna kiparka" Vlasta Zorko
1
10. marec 2017 ob 14:01 Mestna občina Maribor letošnjo Glazerjevo nagrado za življenjsko delo podeljuje akademski kiparki Vlasti Zorko. Glazerjeve listine gredo v roke Maria Berdiča, Zore A. Jurič in Valentine Turcu.
Maribor kljub pomislekom le dobil proračun za dve leti
2
9. marec 2017 ob 22:17 Mariborski svetniki so v drugem branju večinsko potrdili letošnji občinski proračun, ki je z novim zadolževanjem v višini 7,5 milijona evrov težek 105,7 milijona evrov, hkrati so sprejeli tudi ...
Umrla je Olga Jančar, nekdanja vodja Borštnikovega srečanja
2
8. marec 2017 ob 15:36 Po dolgi bolezni se je poslovila nekdanja direktorica Borštnikovega srečanja Olga Jančar, ki je bila več desetletij eden najbolj prepoznavnih obrazov Slovenskega narodnega gledališča Maribor.
Mariborskemu gledališču zaradi izgube naložena priprava sanacijskega načrta " Svet [zavoda SNG-ja Maribor] se je zahvalil dosedanjemu predsedniku in članom sveta za delo. Prav tako pa je izrazil podporo direktorju in vsem zaposlenim za uspešno delo, kljub nezavidljivemu ...
5
Zbirka Berlin-Klondyke: ko se ne zbira umetnin, temveč umetnike " Berlin-Klondyke je poklon srečanjem, druženjem, izmenjavi in vsem nevidnim nitim, ki jih med ljudmi plete umetniška dejavnost. Vsako razstavljeno delo je avtonomno in hkrati suvenir - utelešen ...
1
Rez trdožive Stare trte, ki korenine poganja po vsem svetu Stara trta je zaščitena kot naravni spomenik in vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša trta sveta, ki še vedno rodi žlahtne sadove.
10
Carmina Slovenica končala kulturno misijo po Južni Afriki " Cela generacija izvajalk bo zaznamovana z Južno Afriko in zagotovo bo drugače pristopala k nekaterim projektom, za katere ni nujno, da gre za afriško glasbo, ampak so v stiku z ritmom, gibom in ...
2
Kitajski investitorji še letos napovedujejo 11 rednih linij na mariborskem letališču Direktor družbe SHS Aviation, ki je lastnica družbe Aerodrom Maribor, Pang Sju Jin, je predstavil načrte družbe, potem ko je postala najemnica mariborskega letališča.
35
Maribor dobi Intimni kino, kjer ni prostora za kokice Potem ko je mariborski zavod Udarnik ostal brez kinodvorane v središču Maribora in nato končal še v stečaju, del njegove ekipe nadaljuje prizadevanja za vzpostavitev pravega mestnega kina.
10
Policisti za krajši čas pridržali Fištravčevega svetovalca Mariborski kriminalisti so opravili dve preiskavi stanovanja in drugih prostorov. Začasno so pridržali in izpustili svetovalca mariborskega župana Marka Kovačiča.
17
Video: Navdušeni Mariborčani stiskali pesti za Ilko Štuhec Po prvi, Mateji Svet, ki ji je sledila štirikratna svetovna prvakinja Tina Maze, ima Maribor ponovno svetovno smučarsko prvakinjo. Domačini navdušenja nad Ilko Štuhec niso mogli skrivati.
6
Projekt Donirana hrana blaži lakoto v 23 slovenskih krajih Lani so v okviru humanitarnega projekta Donirana hrana, ki ga slovenski Lionsi že nekaj časa izvajajo s trgovinskimi centri, razdelili 270 ton hrane.
11
Svet mariborskega UKC-ja zapušča predsednica Kovačič Mežkova Po zapletih med svetom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in vodstvom bolnišnice je odstopno izjavo podala predsednica sveta Vlasta Kovačič Mežek.
8

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Enostavna fizična dela
Za večje odbojkarske dogodke išečmo večje število prostovoljcev, za različna delavna mesta.  V obdobju od meseca maja do konca septembra organiziramo 3 večje odgobojkarske ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:05 Slovenska kronika

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Sredine minute

Radio Maribor

06:45 Mali modreci
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo