Maribor
slice
Mariborska občina bo za uresničitev svojih načrtov najela 12 milijonov evrov posojila
Rebalans proračuna bo v četrtek potrjeval mestni svet, 23. april 2018 ob 20:52 Mariborski mestni svetniki bodo v četrtek potrjevali rebalans proračuna, ki se bo z 12,2-milijonskim posojilom zvišal na 137,5 milijona evrov.
9
"Muzikal pokaže bistvo življenja, tisto, česar ne vidimo z očmi, ampak s srcem"
1
22. april 2018 ob 14:24 Učenci Osnovne šole Gustava Šiliha iz Maribora, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, so pripravili muzikal z naslovom Dekle, ki je ljubilo zvezdo.
Svojci ustavili aktivnosti za postavitev Maistrove grobnice
19
18. april 2018 ob 17:52 Po navedbah mariborske občine letos ne bo selitve posmrtnih ostankov generala in pesnika Rudolfa Maistra, saj je bil projekt postavitve nove grobnice na pokopališču Dobrava na željo svojcev ustavljen.
Premiera Bellinijeve Mesečnice, ene najlepših romantičnih oper italijanskega belcanta
4
6. april 2018 ob 12:20 Vincenzo Bellini se je v zgodovino zapisal tudi s tem, da je bil v marsičem znanilec nove operne ere in eden od največjih figur glasbene romantike – njegova Mesečnica pa bo zdaj zaživela na odru ...
Kdaj se bo začela obnova dotrajanega Malečniškega mostu?
8
5. april 2018 ob 09:14 Po napovedih mariborske občine naj bi se letos začela že dolgo pričakovana obnova Malečniškega mostu čez Dravo.
Kangler oproščen obtožb v zadevi toplarna Mariborsko sodišče je nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja oprostilo obtožb zlorabe položaja pri menjavi zemljišč v zadevi toplarna.
38
Prva večja izposojevalnica električnih koles v Mariboru V Mariboru so v prostorih Zadruge BikeLab na Gosposki ulici odprli prvo večjo izposojevalnico električnih koles, vseh 15 je prispevalo podjetje Oven Elektro Maribor, ki je razvilo tudi posebno ...
5
Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
10
Skozi njene oči: pred dnevom žena četverica razstav slovenskih fotografinj Štefi P. Borko, Sandra Požun, Manca Juvan in Eva Petrič je četverica umetnic, katerih fotografska dela so v nadaljevanju projekta Skozi njene oči na ogled ob dnevu žena in obletnici boja žensk za ...
1
Še peta dražba Vinaga padla v vodo; najverjetneje sledi delitev na dva dela Dražba za Vinagov kompleks je bila tudi tokrat neuspešna, saj varščine ni vplačal nihče.
3
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
1
Po treh dneh prva odpoved na redni liniji Maribor-Antwerpen Belgijska letalska družba VLM Airlines je četrti dan od vzpostavitve redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Zanj namreč ni bilo prijavljenih potnikov.
28
Ruski muzej bo odprl svoja vrata predvidoma prihodnje leto " Naša želja je, da ohranimo spomin in spoštovanje preteklosti za blaginjo prihodnosti, " je med drugim dejal direktor nedavno ustanovljenega Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne ...
6
Bo ob 100-letnici Maistrovih akcij uresničen načrt generalove grobnice? Načrt za grobnico je že pred 2. sv. vojno napravil veliki Jože Plečnik, a gradnje zaradi začetka vojne ni bilo. Zdaj ob 100-letnici akcij generala Maistra naj bi grobnico končno postavili.
9
DUTB spet prodaja pohorske hotele DUTB gre po lanskem neuspešnem poskusu v nov postopek prodaje hotelskega kompleksa nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju prevzel pod svoje okrilje.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji 30. mednarodnega festivala Poletje v stari Ljubljani
Iščejo se prostovoljci/ke za sodelovanje v okviru 30. mednarodnega glasbenega festivala Poletje v stari Ljubljani. Delo obsega: - pomoč pri organizaciji festivala, - delo na ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:20 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:40 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
07:00 Druga jutranja kronika
Kazalo