Maribor
slice
Kako se okoristiti s smrtjo drugega, nas pouči satirična ruska komedija Samomorilec
Premiera predstave v mariborski Drami, 19. januar 2018 ob 14:42 Tragikomična pripoved ruskega dramatika Nikolaja Robertoviča Erdmana o okoriščanju drugih s smrtjo posameznika prihaja v režiji Ivane Djilas na oder SNG-ja Maribor.
1
Ameriški poslovnež le ni rešitelj Vinaga: kupnine ni od nikoder
28
13. januar 2018 ob 10:30 Stečajni upravitelj je v petek zaman čakal na slaba dva milijona evrov kupnine za mariborski Vinag - tri mesece od sklenitve pogodbe tako očitno ni bilo dovolj časa, da bi ameriški poslovnež ...
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju."
25
9. januar 2018 ob 20:23 Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
Intimni oder s plesno predstavo, ki se poglablja v vrzel med dvema giboma
2
23. december 2017 ob 13:40 " Zgodba se ukvarja z vrzeljo med dvema giboma. Kaj je med dvema giboma, ki sta morda neodplesana, nepovezana, " med drugim o sodobni plesni predstavi Druga koda pravi sodelujoči umetnik Miha Horvat.
Mariborski Udarnik na poti do ponovne obuditve s Festivalom alternativne kulture
22. december 2017 ob 13:05 Do konca leta bo v nekdanji kinodvorani Udarnik v središču Maribora potekal Festival alternativne kulture (FAK), ki bo pod eno streho združil ljubitelje alternativnih umetniških oblik.
Zaradi poškodbe na hidroelektrarni bodo globino Brestrniškega jezera prepolovili V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) so zaradi sanacije zgornje zapornice enega od štirih prelivnih polj v HE Mariborski otok ponoči začeli nižati gladino vode v Brestrniškem jezeru.
2
Mariboru se v prihodnjih letih obeta večje število novih stanovanj Ob ponovni obuditvi trga nepremičnin se Mariboru obeta bistveno večja ponudba novogradenj.
28
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
Poškodbo na mariborski hidroelektrarni bodo popravljali eno leto Sanacija sredine poškodbe na zgornji zapornici pretočnega polja številka 4 v hidroelektrarni Mariborski otok, ki stoji tik pred Mariborom, bo tehnično zahtevno popravilo.
12
Mariborske lutke že sedem let na krilih evropskega denarja Dobrih sedem let mineva od obnove in začetka uporabe prenovljenega kompleksa minoritskega samostana v Mariboru za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor.
Štajerska osebnost leta je humanitarec Boris Krabonja Štajerska osebnost leta 2017 je po izboru bralcev Večera postal mariborski aktivist in humanitarec Boris Krabonja, ki že dolgo vztrajno in glasno opozarja na krivice v družbi ter s svojim društvom ...
6
V Mariboru korak bližje uresničitvi muzeja v spomin na umrle sovjetske vojne ujetnike Po več letih, odkar se je porodila prva ideja, je znanstvenoraziskovalni in spominski center v objektu nekdanjega taborišča za sovjetske vojne ujetnike v Melju v Mariboru korak bližje uresničitvi.
19
660-milijonska naložba v Maribor "maček v žaklju"? Fištravec: Ne pridejo se hecat, pridejo delat. Na mariborski občini so presenečeni nad izjavami ministra za gospodarstvo Počivalška v povezavi s ponedeljkovim podpisom
34
Občina o Mariborski knjižnici: "Na projektu delamo, iščemo rešitve." Potem ko naj bi se mariborska občina že pogajala o ceni za nakup prostorov stavbe nekdanje Probanke na Trgu Leona Štuklja, s katerimi so po najnovejšem scenariju nameravali reševati prostorsko ...
7
Pivec izstopil iz SDS-a Vrste SDS-a je zapustil nekdanji predsednik mariborskega mestnega odbora in še vedno mestni svetnik stranke Gregor Pivec.
55

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šessto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

16:55 Quarta di copertina, ponovitev
17:30 Osebnost Primorske 2017

TV Maribor

16:15 Bob leta 2017 z znakovnim jezikom, prenos iz SNG Maribor, ponovitev
17:45 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
17:30 Vreme, cestne razmere

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo