Maribor
(6)
"To se mi zdi res odlična ideja, imenitna in mi je bila simpatična od začetka," je dejal Vlado Kreslin. Foto: Reuters

Mariborski upokojenci zapeli s Kreslinom, Predinom in Lovšinom

Koncert Oma, deda in rock&roll tudi letos privabil veliko množico
27. maj 2018 ob 13:27
Maribor - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Legendarni slovenski rokerji, Vlado Kreslin, Zoran Predin in Peter Lovšin, so v soboto dodobra ogreli varovance doma starostnikov Danice Vogrinec Maribor in obiskovalce koncerta Oma, deda in rock&roll.

Gre za tradicionalni koncert, ki ga dom vsako leto pripravi na svojem dvorišču. Trojica slovenskih rockerjev pravi, da niso niti malo razmišljali, ko jih je dosegla prošnja direktorja doma za nastop. Že vse od novega leta so se na koncert pripravljali tudi varovanci doma, še posebno manjša skupina, ki je nastopila na odru.

Pri vsem skupaj gre samo za preseganje meja, razmišlja direktor doma Marko Slavič. "Ves dan so krožili po hiši otroci z mamicami, starši, taki, ki še nimajo stika z domovi za starejše, in so spoznavali, ne drugačnost, temveč da smo pravzaprav enaki enakim, in podiranje teh tabujev je neprecenljivo."

Več v spodnjem prispevku.

VIDEO
Rokovski koncert v domu starostnikov
Janez Krušič Sterguljc, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
qwatebriga
# 27.05.2018 ob 15:43
Kapo dol vsem po vrsti.
josh k.
# 27.05.2018 ob 19:09
Bravo, sem videl posnetek nekatere ome so se prav noter padle.
kaboom
# 28.05.2018 ob 19:41
@DrMatilda - začel si vredu ampak ni res, da so še samo za dom upokojencev. Vsaj Kreslin in Lovšin vem, da na koncertih dvigneta staro in mlado!
aaa
# 29.05.2018 ob 07:00
@DrMatilda
Tako nizko smo bili vedno. Slovenci rocka nismo nikoli štekali. Predin je pred 30 leti lahko v Sloveniji nastopal le na štuku v MB pred pijano mularijo. In seveda drugod po jugi. Tam so vedno vedeli kaj je dober rock. Predin je na širšo slovensko sceno stopil šele, ko je nehal biti rocker.
vd
# 29.05.2018 ob 13:46
Erjavec pa "VRNIMO LJUDEM DOSTOJANSTVO" - prosim? V osnovi pa kdo jim pa ga je sploh vzel? Vsako vlado je v koaliciji, po mandatu pa "vse narobe"??
DrMatilda
# 28.05.2018 ob 14:28
Kreslin, Predin in Lovšin niso navadni rokerji, pred 30 leti so bili edini pravi rokerji v državi, danes lahko nastopajo samo še v domovih za upokojence. Tako nizko smo padli.
Kazalo