Križišče bo prevozno le v smeri proti Ptuju in obratno, del Tržaške ceste, ki prečka to križišče, pa bo ves čas obnove zaprt. Foto: BoBo
Križišče bo prevozno le v smeri proti Ptuju in obratno, del Tržaške ceste, ki prečka to križišče, pa bo ves čas obnove zaprt. Foto: BoBo
Ptuj, peš most
V ponedeljek bodo zaradi obnove tudi na Ptuju popolnoma zaprli glavni most čez reko Dravo. Zapora bo trajala do konca septembra prihodnje leto. Foto: BoBo

40 dni bodo trajala dela na križišču, skozi katerega vodi najprometnejša vpadnica v Maribor, in sicer iz smeri Ljubljane. Križišče bo prevozno le v smeri proti Ptuju in obratno, del Tržaške ceste, ki prečka to križišče, pa bo ves čas obnove zaprt.

Križišču se bo tako treba izogniti z obvozi. "Vsi obvozi bodo označeni, še posebej prosimo za razumevanje, saj takega križišča žal ni mogoče urediti na način, ki si ga vozniki sami želijo - torej brez zastojev," pojasnjuje načrtovalec obvozov Bojan Križan.

Kljub obvozom pa je pričakovati zastoje, ki jih bodo poskušali razbremeniti tudi s spremembo časovnih intervalov na semaforjev. Boljšo pretočnost prometa bo poskušala zagotoviti tudi policija.

Nova obnova naj nato dolgo ne bi bila več potrebna
Sanacija cestišča bo obsegala zamenjavo tampona in nanos treh slojev asfalta. Alojz Felkar, predstavnik investitorja, Družbe za razvoj infrastrukture, pojasnjuje: "To ni rekonstrukcija zgolj za leto, dve, ampak računamo vsaj na 15, 20 let - tako je tudi dimenzionirano to križišče".

Sicer pa bodo dela izvedli v dveh fazah, zato se bo prometni režim spreminjal.

Pomembna zapora tudi na Ptuju
Kot smo že poročali, bodo jutri zaradi obnove tudi na Ptuju popolnoma zaprli glavni most čez reko Dravo. Zapora bo trajala do konca septembra prihodnje leto.

Do takrat bo intervencijska pot urejena po mostu za pešce, obvoz za vozila bo čez Puhov most. V času zapore mostu za vožnjo po avtocestnem odseku med Hajdino in Draženci ne bo treba imeti vinjete.