Del novega ureditvenega območja naj bi uporabljali kot počivališče za avtodome, zlasti za tranzitne goste. Foto: Zdenka Domulič/Radio Koper
Del novega ureditvenega območja naj bi uporabljali kot počivališče za avtodome, zlasti za tranzitne goste. Foto: Zdenka Domulič/Radio Koper

Svet občine Miren-Kostanjevica je podprl podroben prostorski načrt za območje nekdanje gramoznice ob cesti Šempeter-Miren, kjer želi družba Avtocement prevozi urediti gospodarsko cono.

V delu opuščene gramoznice ob obvozni cesti, ki pelje iz Šempetra mimo Vrtojbe proti Mirnu, je po prostorskem načrtu občine Miren-Kostanjevica določena namenska raba za gospodarsko cono. S podrobnim prostorskim načrtom, ki ga je naročila lastnica zemljišča, družba Avtocement prevozi iz Tolmina, postajajo orisi dejavnosti na tem, približno 2,5 hektara velikem, območju konkretnejši.

Občinski svet v Mirnu je na zadnji seji dokument potrdil. Župan je povedal: "V tej obrtni coni so predvideni bencinski servis, parkirišča za kamione in servisni objekti, predvideno je tudi postajališče za avtodome." Pogoji za pripravo projektne dokumentacije so torej nared in v Mirnu so zadovoljni, da bo degradirano zemljišče vendarle zaživelo z novimi dejavnostmi. Morebiti se bo tja iz centra Mirna preselil tudi Petrolov bencinski servis, pravi Humar: "Potekajo pogovori, da bi Petrol preselil bencinski servis na to lokacijo. To si tudi želimo in upamo, da se bo to zgodilo, saj je zdajšnja lokacija za današnji čas neprimerna." Del novega ureditvenega območja naj bi uporabljali kot počivališče za avtodome, zlasti za tranzitne goste, kar bi bila dobra kombinacija z nastajajočim postajališčem za avtodome v Selih na Krasu, ki naj bi zadostilo potrebam gostov, ki bi se na Krasu zadržali več kot dan, je še povedal župan.