Lokalne novice

Poudarki

  • Vsi udeleženci doma iz ene izmed vasi na Goriškem
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 13 glasov Ocenite to novico!
Prometna nesreča
Obvoznica je bila do jutra zaprta. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Dodaj v

Na ajdovski obvoznici v prometni nesreči umrl 29-letnik

Brez pripetega varnostnega pasu
19. marec 2017 ob 10:34
Ajdovščina - MMC RTV SLO, STA

Na ajdovski obvoznici se je nekaj pred 4.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, dva človeka pa sta se poškodovala. Avtomobil je čelno trčil v steber javne razsvetljave.

26-letni voznik osebnega vozila je bil hudo telesno poškodovan, lažje poškodovan je bil njegov sopotnik na sprednjem sedežu, zaradi hudih ran pa je na mestu nesreče zaradi poškodb umrl 29-letni potnik, ki je sedel na levem zadnjem sedežu avtomobila.

Nihče med njimi ni bil pripet z varnostnim pasom, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Voznik je vozil po ajdovski obvoznici iz smeri Vipave proti letališču. Na ravnem delu vozišča je z vozilom zapeljal na makadamsko bankino. Iz bojazni, da bi zapeljal z vozišča, je voznik sunkovito zavil na levo, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom. Ob tem je vozilo zaneslo prek celotnega vozišča na levo, kjer je čelno trčilo v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave za njim.

Pri tem sta se dve osebi poškodovali, ena pa umrla, iz osebnega avtomobila so jih s tehničnim posegom rešili gasilci Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina. Poškodovani osebi so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Vsi udeleženci prometne nesreče so doma iz ene od vasi na Goriškem.

O prometni nesreči je bil obveščen preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča, ki je za smrtno ponesrečenega odredil sodno obdukcijo. Obveščeno je bilo tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Zaradi prometne nesreče je bila ajdovska obvoznica zaprta do 7.20.

Al. Ma.
Prijavi napako
Kazalo