Obvoznica je bila do jutra zaprta. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Obvoznica je bila do jutra zaprta. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

26-letni voznik osebnega vozila je bil hudo telesno poškodovan, lažje poškodovan je bil njegov sopotnik na sprednjem sedežu, zaradi hudih ran pa je na mestu nesreče zaradi poškodb umrl 29-letni potnik, ki je sedel na levem zadnjem sedežu avtomobila.

Nihče med njimi ni bil pripet z varnostnim pasom, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Voznik je vozil po ajdovski obvoznici iz smeri Vipave proti letališču. Na ravnem delu vozišča je z vozilom zapeljal na makadamsko bankino. Iz bojazni, da bi zapeljal z vozišča, je voznik sunkovito zavil na levo, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom. Ob tem je vozilo zaneslo prek celotnega vozišča na levo, kjer je čelno trčilo v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave za njim.

Pri tem sta se dve osebi poškodovali, ena pa umrla, iz osebnega avtomobila so jih s tehničnim posegom rešili gasilci Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina. Poškodovani osebi so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
Vsi udeleženci prometne nesreče so doma iz ene od vasi na Goriškem.

O prometni nesreči je bil obveščen preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča, ki je za smrtno ponesrečenega odredil sodno obdukcijo. Obveščeno je bilo tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Zaradi prometne nesreče je bila ajdovska obvoznica zaprta do 7.20.