Vida Čadonič Špelič je že dvakrat podprla Macedonija, ko je kandidiral za župana. Foto: BoBo
Vida Čadonič Špelič je že dvakrat podprla Macedonija, ko je kandidiral za župana. Foto: BoBo

Z novomeške občine so sporočili, da je novomeški župan Gregor Macedoni že potrdil petletni mandat Čadonič Špeličeve kot direktorice občinske uprave. Po besedah občine so jo izbrali na podlagi zahtevane dokumentacije in pogovora s strokovno komisijo, ki je že pred pogovori ugotovila, da kandidatka dobro pozna organe občine, njeno organizacijo in delovne procese občinske uprave.

Ima več kot 20 let izkušenj v javni upravi, pozna velik del zakonodaje in že deset let vodi tretji največji državni urad, ki zaposluje več kot 400 ljudi. Komisija je tudi ugotovila, da ima Čadonič Špeličeva "visoke socialne kompetence in komunikacijske zmožnosti", so še zapisali na novomeški občini.

Čadonič Špeličeva se je sicer na zadnjih državnozborskih volitvah v črnomaljskem volilnem okraju kot kandidatka NSi-ja potegovala za mesto poslanke. Lani je tudi kot skupna kandidatka NSi-ja in SLS-a kandidirala za evropsko poslanko, skupaj z novomeškim mestnim odborom NSi-ja pa je na zadnjih lokalnih volitvah podprla Macedonijevo župansko kandidaturo. To je kot nosilka Liste krščanskih demokratov Dolenjske podprla tudi na lokalnih volitvah 2010.