Notranjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Notranjska - Arhiv
Švicarski Lonstroff bo postavil tovarno v Logatcu Na ministrstvu za gospodarstvo so za TV Slovenija potrdili, da bo švicarska družba Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, postavila tovarno medicinskih elastomerov v ...
V Kemisu učinkovitejša oprema za nadzor in gašenje Vrhniško podjetje Kemis napoveduje, da bodo med sanacijo pogorelega objekta vgradili izboljšano protipožarno zaščito konstrukcije, celotna površina pa bo pokrita z samodejnim gasilnim sistemom.
Sodišče pritrdilo malim delničarjem: Vodstvo družbe Certa Holding nezakonito imenovano Leto dni po uporu malih delničarjev v Hotelu Cerkno, ko jim je nadzorni svet s fizično silo preprečil sodelovanje na skupščini, je Višje sodišče v Kopru razsodilo, da so imeli mali delničarji prav.
V Loški dolini se medvedi sprehajajo po dvorišču, pod Krvavcem so enega odstrelili V letu dni se bo pri nas ustrelilo 108 medvedov in 10 volkov. Odločba o odstrelu ministrstva za okolje in prostor vsako leto povzroči buren odziv javnosti.
Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding Družba Postojnska jama je sporočila, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno.
Po požaru v Kemisu: Zrak ni trajno poslabšan, Tojnico bo treba sanirati Medresorska skupina za usklajevanje odpravljanja posledic požara v Kemisu je objavila končno poročilo.
Med naravno dediščino Unesca še drug slovenski vpis: dva starodavna bukova gozda Po Škocjanskih jamah, ki so bile na seznam Unescove naravne dediščine vpisane pred 30 leti, je Slovenija dobila drugi vpis: bukov gozd oz. natančneje pragozd Krokar in gozd Snežnik-Ždrocle.
Pri Uncu umrl romunski državljan; avtocesta proti Postojni je bila več ur zaprta Avtocesta iz smeri Unca proti Postojni je bila več ur zaprta zaradi prometne nesreče, v kateri je umrl 29-letni romunski voznik. Kot so sporočili s PU-ja Koper, so bili o nesreči obveščeni ob 4.20.
Upokojeni zobozdravnik bo brezplačno popravljal zobe Na pobudo zobozdravnika Želimirja Božiča so v Matenji vasi pri Postojni odprli pro bono zobozdravstveno ambulanto, ki bo paciente sprejemala vsak ponedeljek popoldne.
Analiza požara v Kemisu: Intervencija hitra in uspešna, zatajilo komuniciranje Prva analiza ukrepanja ob požaru v Kemisu na Vrhniki kaže, da je bila intervencija uspešna in strokovna, šepalo pa je pri kriznem komuniciranju in usklajevanju delovanja strokovnih služb po ...
Po onesnaženju na Vrhniki stotine klicev na NIJZ NIJZ je v dveh dneh, odkar je vzpostavil informacijsko linijo glede Kemisovega onesnaženja okolja, prejel več kot 200 klicev in sporočil. Informacije ponuja tudi vladna delovna skupina.
Dars začenja obnovo viadukta Ravbarkomanda Dars bo zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda in pripadajočega vozišča ter širjenja odstavnih pasov na avtocesti za počivališčem Ravbarkomanda začel postavljati talne označbe.
Kemis se ne namerava odseliti z Vrhnike. Onesnažena je tudi prva košnja. Direktor Kemisa Matjaž Nanut poudarja, da Kemis ne namerava svoje dejavnosti prenesti z Vrhnike.
Zahteve po odhodu Kemisa in župana, ki ni več prepričan o primernosti lokacije Vrhniški župan Stojan Jakin meni, da bi Kemis verjetno moral najti drugo lokacijo, odhod z Vrhnike zahteva tudi opozicija v občinskem svetu.
Postojnski bolnišnici niso blokirali računov, so ji pa rubili denar Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna nima blokiranega transakcijskega računa, kot so zmotno poročali nekateri mediji.
Inšpektorji prepovedali pašo okoli Kemisa, krajani hočejo analizo iz tujine Analiza vzorcev krme in solate po požaru v vrhniškem Kemisu je pokazala, da so vsi vzorci solate ustrezni, le en vzorec krme neposredno ob Kemisu ni.
V Kemisu na stotine ton nevarnih snovi, koliko jih je zgorelo, ni znano Kemis je na svoji spletni strani objavil podrobno tabelo, v kateri je nanizal snovi, ki so jih skladiščili v času požara.
1 2 3 4 5 6 7 8
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Izvajanje delavnic za otroke in odrasle
Če vas veseli delo z mladimi in starimi, ste ustvarjalni in imate radi igro, vas vabimo, da se pridružite ekipi prostovoljcev, ki bodo oblikovali aktivnosti in vsebine. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:30 La pietra muraria del Carso - documentario, ponovitev
22:05 Tuttoggi II

TV Maribor

21:40 Umetnost bivanja: Oskar Kogoj, oddaja TV Maribor
22:10 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

19:30 Rončel na obali
22:00 Zrcalo dneva

Radio Maribor

21:00 Zavrtimo nazaj
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo