Notranjska

Poudarki

  • Pred letom dni so varnostniki s fizično silo zaprli pot malim delničarjem, ko so se ti hoteli udeležiti skupščine družbe Certa Holding
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 15 glasov Ocenite to novico!
Certa Holding, protest
Lani so varnostniki s fizično silo malim delničarjem preprečili prihod na skupščino Certe Holdinga. Foto: BoBo
VIDEO
Certa Cerkno brez vodstva...

Dodaj v

Sodišče pritrdilo malim delničarjem: Vodstvo družbe Certa Holding nezakonito imenovano

Leto dni po incidentu na skupščini tudi sodni epilog
28. september 2017 ob 19:44
Cerkno - MMC RTV SLO, STA

Leto dni po uporu malih delničarjev v Hotelu Cerkno, ko jim je nadzorni svet s fizično silo preprečil sodelovanje na skupščini, je Višje sodišče v Kopru razsodilo, da so imeli mali delničarji prav. Razveljavilo je vse, kar je bilo takrat sprejeto, tako je podjetje trenutno brez nadzornega sveta in brez vodstva.

Pred letom dni so varnostniki s fizično silo zaprli pot malim delničarjem, ko so se ti hoteli udeležiti skupščine družbe Certa Holding. Sledil je upor. Posredovala je policija, ki pa je skupaj z varnostniki odganjala zbrane Cerkljane iz hotela. Višje sodišče v Kopru je zdaj odločilo, da so imeli prav mali delničarji. Odvetnik Sebastjan Kerčmar, ki je zastopal male delničarje, združene v civilno iniciativo Ozaveščena Cerkljanska, je tedaj dejal, da je zdaj potrjeno, kar trdijo že ves čas, in sicer da so organi družbe Certa Holding nezakoniti.

Družba Certa Holding je zdaj brez nadzornega sveta in tudi brez direktorja. Borut Pirih, ki je zadnje leto vodil podjetje, pred kamero ne želi, saj uradno ni več na čelu družbe. Mali delničarji menijo, da bi tudi Postojnska jama, ki želi prevzeti Certo Holding, morala umakniti svojo prevzemno ponudbo. Po mnenju predstavnika malih delničarjev in člana civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska Mirana Cigliča je ta prevzemna ponudba zdaj vprašljiva, saj je soglasje k prenosu delnic zanjo dal direktor, ki nezakonito zaseda mesto.

Predsednik uprave družbe Postojnska jama Marjan Batagelj na to odgovarja, da se s sodbo, ki je posledica sporov iz preteklosti, ne ukvarja. Ponudba Postojnske jame za prevzem Certe Holding se izteče 12. oktobra. Takrat bo znano, ali je Batagelju uspelo zbrati polovico vseh delnic cerkljanskega podjetja. Mali delničarji pričakujejo, da bo sodišče imenovalo začasni nadzorni svet. V oktobru bo tudi skupščina za vse delničarje.

Barbara Renčof, Ksenija Černuta, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 28.09.2017 ob 20:35
leto dni so rabili, pa kdo je tu nor?
mmeeddoo
# 29.09.2017 ob 05:39
Za tako rast Postojnske jame danes ni kriv Batagelj, ampak prejšnja vodstva, ker so tam dobesedno gnila.
Drugače povedno, Batagelj ni pri Postojnski jami naredil nič pretresljivega. Le za zadeve, ki bi morale delovati, je poskrbel, da delujejo. Podobno, kot če bi rekel:"Ta nov kmet je pa res dober, ko mu njiva rodi veliko več, kot prej." Razlika pa je samo v tem, da stari kmet ni nič gnojil in škropil, ta novi pa počne to, kar počne vsak drug kmet.

Enako je s Cerknim. Oni ne potrebujejo pijavke Batagelja. Največ bodo naredili, da dosedanje vodstvo odstavijo in naredijo prostor nekomu novemu, ki pa ne bo zasedlo mesta zaradi vez ampak zaradi vsaj malo intuziazma po uspehu.
soleti
# 28.09.2017 ob 20:24
Dvomim, da bodo kar tako zapustili položaje. So preveč dobro plačani..Nad ljudstvo s pendreki, oni pa s tujim denarjem palčujejo varnostnike ter odvetnike, ki nategujejo sodne mline. Sigurno imajo še kaj v rokavu za zavlečevanje kot že tolikokrat do sedaj.
Pinko Palinko
# 29.09.2017 ob 11:05
Kakšna pa je sankcija za varnostno službo in policijo, ki sta lastnikom podjetja neupravičeno onemogočili udeležbo na skupščini in s tem odločanje? Pa znanega ljubljanskega odvetnika, ki je vodil skupščino? Ali mu bo odvetniška zbornica izrekla kakšno sankcijo? Morda kar ministrstvo za pravosodje? Eno je na sodišču zagovarjati zločinca, ko vsi vedo, da je vloga odvetnika v tem, da svojega klienta prikaže kot nedolžnega. Nekaj drugega je voditi skupščino, kjer lastnikom onemogočaš izvrševanje njihovih lastniških pravic. Bistvo kapitalizma je spoštovanje lastnine.

Vpleteni so se šli igrice, kot se jih ravno sedaj Madrid z Barcelono.
GORILA
# 29.09.2017 ob 09:14
...ali je obisk Postojnske jame večji zaradi porasta turistov v Sloveniji, ali je porast turistov v Sloveniji zaradi večjega obiska Postojnske jame?
Brannigan
# 29.09.2017 ob 11:39
Zakaj je policija preprečevala vstop delničarjem? Na čigav ukaz in na podlagi česa?

Kot vedno najprej zaščitijo tiste pri koritu, ostali naj pa dokažejo svoj prav...
Sedaj so ga in pričakujem, da se bo tudi dejanje policije raziskalo...
gkrosl
# 29.09.2017 ob 11:06
GORILA

# 29.09.2017 ob 09:14
Prijavi neprimerno vsebino ...ali je obisk Postojnske jame večji zaradi porasta turistov v Sloveniji, ali je porast turistov v Sloveniji zaradi večjega obiska Postojnske jame?


Odlično vprašanje. Zakaj minus(i)?
kopibrejk
# 28.09.2017 ob 23:30
Ma domov si pelji to pijavko!
malidelnicar
# 29.09.2017 ob 01:17
Definitivno je rešitev Batagelj. Strinjam se s komentatorjema zgoraj!
Vipavec
# 28.09.2017 ob 20:37
Batagelja prosite da vam reši nastalo godljo in boste lepo rastli in bili prepoznavni...
Če imate seveda željo po razvoju.
Vipavec
# 28.09.2017 ob 20:36
Batagelj je za podjetje najboljše kar se jim lahko zgodi gledano dolgoročno, za zdrav razvoj cele regije itd...
Smo poglejte oglaševanje za Postonjsko jamo, predjamski grad od Lošinja, Krka preko cele Slovenije. Obisk raste, dobiček tudi hvala Bogu.
Batagelj Vsekakor.
Se je že izkazal. Živi tu in odlično pozna zadeve.
Da ne omenjam sinergije s Postonjsko Jamo in Predjamskim gradom
Guliarth
# 30.09.2017 ob 10:58
Za male delničarje NKBM bi moralo biti enako, zakaj ni?
prizemljen
# 29.09.2017 ob 09:11
mmeeddoo
# 29.09.2017 ob 05:39

A je sedaj Batagel dober ali ne?
Če kmetu njiva rodi, ker jo kdaj pognoji, onemu pa ni, ker je ni; je prvi (relativno) dober - skrben, drugi pa ne. Pri upravljalcih je približno isto.
Besedna zveza entuziazem za uspehomje nesmiselna. Željo po uspehu ima očitno tudi Batagelj. Za odgovor, koliko je v njem entuziazma pri delu v turizmu, pa ga preslabo poznam.
Pinko Palinko
# 29.09.2017 ob 11:32
Obisk Postojnske jame je prvenstveno večji zaradi večjega obiska Hrvaške. Ali je večji za več, kot je večji obisk Hrvaške, ali pa za manj, pa ne vem.
smartass2011
# 28.09.2017 ob 20:19
Tuji investitorji se že prerivajo v vrsti, kdo bo naslednji vstopil v Hotel Cerkno s kovčkom denarja in razvojnim načrtom za hotel ter ves kraj in širšo okolico. Opremljeni so tudi s ščitniki in čeladami, da lažje pridejo do pogajalske mize.
pobrisan
# 29.09.2017 ob 07:55
Batagelj je edina pametna rešitev.
Kazalo