Lani so varnostniki s fizično silo malim delničarjem preprečili prihod na skupščino Certe Holdinga. Foto: BoBo
Lani so varnostniki s fizično silo malim delničarjem preprečili prihod na skupščino Certe Holdinga. Foto: BoBo
Certa Cerkno brez vodstva in nadzornikov

Pred letom dni so varnostniki s fizično silo zaprli pot malim delničarjem, ko so se ti hoteli udeležiti skupščine družbe Certa Holding. Sledil je upor. Posredovala je policija, ki pa je skupaj z varnostniki odganjala zbrane Cerkljane iz hotela. Višje sodišče v Kopru je zdaj odločilo, da so imeli prav mali delničarji. Odvetnik Sebastjan Kerčmar, ki je zastopal male delničarje, združene v civilno iniciativo Ozaveščena Cerkljanska, je tedaj dejal, da je zdaj potrjeno, kar trdijo že ves čas, in sicer da so organi družbe Certa Holding nezakoniti.

Družba Certa Holding je zdaj brez nadzornega sveta in tudi brez direktorja. Borut Pirih, ki je zadnje leto vodil podjetje, pred kamero ne želi, saj uradno ni več na čelu družbe. Mali delničarji menijo, da bi tudi Postojnska jama, ki želi prevzeti Certo Holding, morala umakniti svojo prevzemno ponudbo. Po mnenju predstavnika malih delničarjev in člana civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska Mirana Cigliča je ta prevzemna ponudba zdaj vprašljiva, saj je soglasje k prenosu delnic zanjo dal direktor, ki nezakonito zaseda mesto.

Predsednik uprave družbe Postojnska jama Marjan Batagelj na to odgovarja, da se s sodbo, ki je posledica sporov iz preteklosti, ne ukvarja. Ponudba Postojnske jame za prevzem Certe Holding se izteče 12. oktobra. Takrat bo znano, ali je Batagelju uspelo zbrati polovico vseh delnic cerkljanskega podjetja. Mali delničarji pričakujejo, da bo sodišče imenovalo začasni nadzorni svet. V oktobru bo tudi skupščina za vse delničarje.

Certa Cerkno brez vodstva in nadzornikov