Občina naj bi kupila četrtino Krvavca, preostalo pa po vzoru smučarskih središč v Italiji in Avstriji podjetniki in zaposleni. Foto: MMC RTV Slovenija
Občina naj bi kupila četrtino Krvavca, preostalo pa po vzoru smučarskih središč v Italiji in Avstriji podjetniki in zaposleni. Foto: MMC RTV Slovenija

Občinski svetniki so na izredni seji sinoči soglasno podprli prizadevanja občine in obrtnikov za nakup RTC Krvavec, saj v tem vidijo nove priložnosti za razvoj turizma in razmah gospodarstva na tem območju.

Občina naj bi kupila četrtino Krvavca, ostalo pa po vzoru smučarskih središč v Italiji in Avstriji podjetniki in zaposleni. Občina Cerklje že drugič vstopa v igro in si prizadeva, da bi Krvavec ostal v domačih rokah.

"Največja bojazen prihaja, da se ne pojavi neki tujec in s koristmi odide," je dejal župan Franc Čebulj. Neuradno naj bi imela družba 6 milijonov evrov dolgov. Bremena se zaveda tudi Čebulj: "Kako narediti reprogramiranje samih kreditov, ob tem je treba peljati sam razvoj in obnovo žičniških sistemov na Krvavcu."

Podjetniki se bodo vnovič srečali že danes. Prvo takšno povezovanje turističnih ponudnikov in občine je izziv tudi za podjetnika Andreja Kosca. "Interes je na načelni ravni, vendar ko je treba zagotoviti finance, se mogoče kakšna stvar drugače pokaže. Sklenili bomo neke formalne zaveze," je dejal.

Včeraj so torej cerkljanski svetniki stopili skupaj. Potem ko je opozicija prejšnjo sejo obstruirala zaradi nezadovoljstva z delom občinskega sveta in občine, je sklicala izredno sejo. Svetnik opozicije Matevž Bohinc očitke zavrača. "Ne želimo obstruirati ničesar, kar se tiče razvoja občine, s tem želimo tudi, da tečejo razvojno naravnane stvari in prav tako RTC Krvavec," je povedal Bohinc.

Prizadevanja za ohranitev Krvavca so zdaj v ospredju, nezavezujoče ponudbe pa so šele začetek poti.