Petošolci se bodo brezplačno naučili smučati. Foto: Arhiv Golte Slovenija
Petošolci se bodo brezplačno naučili smučati. Foto: Arhiv Golte Slovenija
Brezplačno učenje smučanja za petošolce

Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Mozirje ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom tudi začeli.

Projekt je za otroke in njihove starše brezplačen; za učenje in spremstvo poskrbijo učitelji, za prevoze občine ter pokrovitelji, za smučarske učitelje pa Fundacija za šport. Tudi smučarsko opremo si lahko otroci izposodijo brezplačno. Zagotovili so jo z različnimi sponzorji, svoje je dodala tudi smučarska šola Beli zajec Golte.

Kot pravi njen lastnik in vodja Bojan Napotnik, pri učenju otrok ni prav nič težko. Skupina učiteljev smučanja z užitkom prenaša svoje znanje na otroke in največja nagrada so veseli in zadovoljni otroci. Ti vsak dan končajo pouk okoli enajste ure, po kosilu v šoli pa jih prepeljejo na Golte, kjer traja smučarski tečaj ves teden. Ta teden imajo tečaj mozirski otroci.

Stroški letošnjega poučevanja so ocenjeni na 50.000 evrov. Letos se projekta Naučimo se smučati udeležuje 487 otrok, kar je enkrat več kot lansko leto in kaže na to, da so starši, osnovne šole in lokalne skupnosti prepoznali prednosti in pozitivne učinke tega projekta.

Brezplačno učenje smučanja za petošolce