Škoda še ni ocenjena, bo pa velika, saj so trije vagoni povsem uničeni. Foto: BoBo
Škoda še ni ocenjena, bo pa velika, saj so trije vagoni povsem uničeni. Foto: BoBo

Proga je na tem delu za zdaj še zaprta, saj odstranjevanje posledic iztirjenja še poteka. Vzdrževalne ekipe in intervencijske skupine Slovenskih železnic (SŽ) odstranjujejo vagone in progo hkrati tudi sanirajo, kjer se to da, so pojasnili na SŽ-ju. Vsaj trije vagoni so popolnoma uničeni.

"Očitno so vagoni precej zveriženi. Na poseben način jih je treba dati narazen, tako da odpravljanje posledic trajalo malo dlje časa," so pojasnili na SŽ-ju. So pa v sredo zvečer za dizelsko vleko odprli dva tira na postaji Kranj.

Tiste vagone, ki jih bodo lahko, jih bodo utirili, druge pa bodo odstranili in odpeljali. Temu sledi pregled proge in popravilo tistega, kar je na progi poškodovano. Navadno to traja nekaj dni. Vzroka za nesrečo še niso ugotovili, preiskava še poteka. Med drugim preverjajo tehnične značilnosti vozil, progo in komunikacijo, ki so jo imeli njihovi zaposleni, so dodali. Ocene višine škode še nimajo, saj morajo najprej odstraniti posledice iztirjenja.

Zamude krajevnih vlakov
Zaradi odstranjevanja posledic nesreče pa prihaja do zamud v potniškem prometu. Na SŽ-ju so ocenili, da imajo do 30-minutne zamude krajevni vlaki. Potniški promet je še vedno organiziran z nadomestnimi avtobusi med Podnartom, Kranjem in Škofjo Loko.