Lokalne novice
(9)
Pogodba o prenovi je podpisana. Foto: Danijel Poslek
Avtomobili bodo na tem mestu kmalu preteklost. Foto: Danijel Poslek
VIDEO
Ureditev ptujske tržnice...

Dodaj v

Pogodba za prenovo ptujske tržnice podpisana

Dela bo izvajalo ljubljansko podjetje KPL
9. avgust 2018 ob 13:31
Ptuj - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Po približno pol leta zapletov so na Ptuju vendarle podpisali gradbeno pogodbo za prenovo mestne tržnice. Vrednost prenove je ocenjena na nekaj manj kot 5 milijonov evrov.

Zgodba o prenovi mestne tržnice se je po pol leta premaknila naprej. Mestna občina Ptuj je z izbranim podjetjem KPL podpisala gradbeno pogodbo, dve leti po izboru idejne rešitve pa se bodo dela zdaj lahko začela. "S tem projektom urejamo celoten del mesta, tudi vse ulice okoli tržnice. Na eni strani dobivamo en lepši, bolj funkcionalen tržni prostor s pokritimi stojnicami, ob tem je novost prodajalna domačih izdelkov," ključne vidike prenove opisuje župan Miran Senčar, ki prenovljeno tržnico vidi tudi kot družabni prostor s teatralnim stopniščem.

Dela se začnejo na začetku septembra, izbrani izvajalec bo v naslednjih petnajstih dneh uveden v delo. "Dela bomo izvedli v 210 delovnih dneh. Mislim, da večjih težav ne bo, nekatere probleme smo že odpravili v koordinaciji z mestno občino. Dela bodo končana v predvidenem roku, časa je dovolj," je ob podpisu povedal direktor KPL-ja Radenko Čubič.

Pri projektu je še vedno nekaj nejasnosti - tudi tista o namestitvi strehe. Župan Senčar je danes najprej povedal, da streha bo, če bodo zagotovljena sredstva, o drugem dvoma ni dopuščal. Enako pri vgradnji belih betonov. "Torej, v popisu so beli betoni. Če jih bomo izvedli, bomo videli v prihodnosti," je navedel Senčar, ki pa je takoj zatem zatrdil drugače, torej, da se bo izvedlo vse, kar je v pogodbi. "Beli betoni bodo," je v drugo pustil manj dvoma, ko smo ga novinarji povprašali, zakaj toliko če-jev v celotni zgodbi.

A težava, ki jo mestna občina prav gotovo ima, je v financah. Čeprav so danes že podpisali pogodbo z izvajalcem del, pa finančna sredstva za projekt še niso popolnoma zagotovljena. Namreč, pogodba, ki bi zagotovila milijonska evropska sredstva iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, sploh še ni podpisana. Prav tako v tem trenutku nihče ne ve, ali bo prihodnji mestni svet v proračun za prihodnje leto sploh uvrstil milijonsko postavko za prenovo mestne tržnice.

Danijel Poslek, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
goli
# 09.08.2018 ob 21:16
Zakaj direktor KPL ne zna slovensko?
JBT
# 09.08.2018 ob 15:22
Podpisali pogodbo, sredstev pa še nimajo zagotovljenih.....

Samo v Sloveniji.....
kawboy
# 09.08.2018 ob 19:04
Zopet nekdo ne bo dobil plačila po navadi podizvajalci?
thomasnn
# 09.08.2018 ob 19:57
Zmaga pa direktor KPL-ja s "pričanjem".
Matjaz
# 10.08.2018 ob 07:24
@kidcarson1
Se strinjam, da poderejo še tisto malo zelenja v mestu,...eh. Enako panoramo, vse podrli in nabili par klopi,..temu zdaj pravijo ''Arheološki park,'' da so ljudje plačani za to norost,...
kidcarson1
# 10.08.2018 ob 04:13
Kakih pet let bo trajalo, da bomo dobili nekaj podobnega tržnici. Glavno da so podrli edina drevesa v starem mestu. Kako se stvari streže pa so pokazali z obnovo mostu, v ''le'' 18 mesecih bodo uspeli prenoviti celih 120m dolg most.
verbatim989
# 10.08.2018 ob 15:56
Drevesa so par metrov stran pred občino. Tudi tukaj na tržnici bodo posadili nova. Panorama je bila sramota za Ptuj, nasadi jablan za katera vrsto let ni skrbel nihče. Sedaj je Panorama postala oziroma bo postala Arheološki park, še bolj pomembno pa je, da je to postal naravni amfiteater za prireditve. En tak je bil letos operni večer, prav tako super lokacija za kres. Seveda se bo vse to le še stopnjevalo. Uredil še bo seveda še gostinski objekt. Most pa gradi država in ne občina. Sicer pa mestni trg so zrihtali v par mesecih, bodo tudi tržnico hitro zrihtali. Sem Ptujčan in so vsaj zame te spremembe na Ptuju dobrodošle.
success
# 10.08.2018 ob 15:37
Panorama, pokosen breg in klopce, mimo, nic posebnega, ta trznica, tudi brez duse, nikakrsna. Seveda, preden bo cisto gotova bomo verjetno ze v penziji, pa vendar. Ce pa sklepam, kako dolgo rihtajo most, je pa tudi cisto mozno da me psloh vec ne bo ko bo trznica koncana. Pa kje ste videli, par metrov mosta pa skoraj dve leti. V dveh letih so in bodo Avstrijci od lipnice do Graza vse pozidali,firme in skladisca kaksna zelis, obnovili vse avtoceste, vse nadvoze, cello dodatne izvoze iz hitre delajo, kak km zeleznice se kr usput naredi, skratka, imas obcutek da vedo kaj delajo. Ko sem recimo vidle kako dolgo bo zaprt ptusjki most, sem mislil prvo da so se zmotili v datumu. Skoraj 2 leti ? Za en tak mosticek ???? Halo ???
S1026146
# 11.08.2018 ob 07:47
Ja nič predragi Ptujčani, uživajte ob gradnji predragega poligona za kvazi moderne arhitekte.
Kazalo