Tudi v Posavju bo silvestrovo brez snega. Foto: Goran Rovan
Tudi v Posavju bo silvestrovo brez snega. Foto: Goran Rovan

Tudi Posavje je v teh dneh odeto v praznično podobo. Več tisoč svetil je tako osvetlilo staro mestno jedro v Krškem, krški most, Videm in Trg Matije Gubca pred kulturnim domom. Na krški občini so v duhu kriznih časov zagotovili, da so ohranili osvetlitev iz preteklih let, saj trenutni čas ni naklonjen dodatnim vložkom v nadgradnjo praznične osvetlitve.

Praznično podobo nudijo v tem veselem decembru tudi mesta in vasi v drugih posavskih krajih. V Sevnici in Boštanju so dali večji poudarek razsvetlitvi krožišč in nekaterih ulic. Nove okrasitev in osvetlitev so si omislili v Brežicah, nekaj pa tudi v Kostanjevici na Krki.

V Posavju pripravljajo zadnji dan leta kar nekaj prireditev in silvestrovanj na prostem. Planinska skupina Krmelj in Planinsko društvo Lisca-Sevnica organizirata silvestrski pohod z baklami od Krmelja do Kamenškega, kjer bodo vse pohodnike na cilju pri zidaniškem turizmu Bregar pričakali lovci s čajem. V Sevnici pripravljajo pred lokalom Central's ob 17. uri silvestrovanje za najmlajše, ki se bo potem nadaljevalo s pričakovanjem novega leta za starejše.

Tradicionalno silvestrovanje na prostem pripravljajo tudi pred občinsko stavbo v Brežicah z glasbeno skupino Uranium Pills Project. V Krškem pa se bodo od starega leta poslovili in nazdravili novemu letu na Trgu Matije Gubca pred kulturnim domom, kjer bo obiskovalce ogrevala glasbena skupina Od oka. Tudi tokrat obljubljajo, da bo silvestrovanje potekalo brez petard in tudi brez ognjemeta.

Za MMC Goran Rovan