Prekmurje

Poudarki

  • Po zbranih obvestilih bodo proti osumljencem podali kazenske ovadbe
  • zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje, sledili pa bodo prekrškovni postopki po zakonu o orožju
Policija
Policisti bodo podrobnosti hišnih preiskav še predstavili. Foto: Radio Koper

Dodaj v

Hišne preiskave zaradi suma proizvodnje in prometa z orožjem

Preiskave potekale v romskih zaselkih v Beltincih in Dokležovju
15. februar 2018 ob 14:36
Beltinci - MMC RTV SLO, STA

Murskosoboški kriminalisti so opravljali hišne preiskave v Beltincih in Dokležovju. Po neuradnih informacijah so preiskave povezane s sumom kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem v tamkajšnjih romskih zaselkih.

Z murskosoboške policijske uprave so sporočili, da so v okviru preiskav zasegli več različnih kosov prepovedanega orožja in manjšo količino prepovedanih drog. Hišne preiskave so sicer spremljali tudi pripadniki posebne policijske enote.

Po zbranih obvestilih bodo proti osumljencem podali kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje, po analizah in kategorizaciji orožja pa bodo stekli prekrškovni postopki po zakonih o orožju, eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ter o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so še navedli na Policijski upravi Murska Sobota.

Zaradi težav na obisk predstavniki vlade
Beltinški župan Milan Kerman je ob tem poudaril, da se pri njih težave z Romi stopnjujejo, zaradi česar je bila že pred časom na obisku tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Takrat so ji prebivalci predstavili težave z Romi, ki so zakrivili več kaznivih dejanj, okoliški ljudje pa se jih bojijo. Pri tem naj bi se težave pojavile šele v zadnjem času, povzročitelji pa naj bi bili zlasti Romi, ki so se v Beltince preselili iz Hrvaške, Makedonije in s Kosova.

Kerman je poudaril, da se nadaljujejo tudi grožnje učiteljem in vzgojiteljem v šolah in vrtcih, zato je tudi napovedan obisk vladnih predstavnikov, s katerimi bodo iskali skupne rešitve za težave.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
zala10
# 15.02.2018 ob 15:31
povzročitelji pa naj bi bili zlasti Romi, ki so se v Beltince preselili iz Hrvaške, Makedonije in Kosova.

Deportirat in prepovedat ponoven vstop.
binc
# 15.02.2018 ob 15:05
Pri tem naj bi se težave pojavile šele v zadnjem času, povzročitelji pa naj bi bili zlasti Romi, ki so se v Beltince preselili iz Hrvaške, Makedonije in Kosova.

Ah nč skrbet sj ju3 bojo že Slovenci. Pol bomo pa lahko govorili o autohtonih romih
komsomolec
# 15.02.2018 ob 23:10
Pri tem naj bi se težave pojavile šele v zadnjem času, povzročitelji pa naj bi bili zlasti Romi, ki so se v Beltince preselili iz Hrvaške, Makedonije in s Kosova.

Je kak problem tak agresiven folk izgnat iz države?
ronzi
# 15.02.2018 ob 15:21
Te bi mogli prekmurski Romi dobit v roke.....da jim slabo reklamo delajo...
bilzerian
# 16.02.2018 ob 08:39
ne razumem, kako je možno, da se velična bojii manjšine, ki jih lahko po mili volji terorizira
suicider
# 16.02.2018 ob 13:26
@bilzerian heh pridi kaj v prekmurje pa boš videl zakaj, posebej ko so kakšne zabave in so oni prisotni. Policija se jih boji, ljudje se jih bojijo/mo zakaj? ker imajo orožje in če se jim zameriš nikoli ne pride 1 ampak cela familija z vsemi bljižnimi na tebe enega bogega samega. Bo ti prišel kdo pomagati nop. Jih prijaviš policiji bo policija kaj naredila? Nič. Torej se ti splača da se jim zameriš zaradi ene bedarije? Nop. Upaš da, če jim obrneš hrbet ko so tečni da te ne napadejo.

Videl sem že primer ko je rom/cigan kakorkoli si že rečejo da je pred 4 policisti grozil ljudem da jih bo vse pobil kaj je naredila policija? Nič bili so na mestu in ga opazovali kaj dela.
ufojani
# 16.02.2018 ob 13:34
suicider,
pa če boš kaj slučajno rekel, boš ksenofob in nacionalist.....
Rugess Nome
# 16.02.2018 ob 13:19
v jugoslaviji bi ta problem takoj rešili.
prizemljen
# 16.02.2018 ob 14:45
Rugess Nome

V Jugoslaviji se je ta problem razpasel, ko so jih razglasili za uboge in zapostavljene.
kristjan31
# 16.02.2018 ob 16:39
@Suicider

To pa zato. ker ne zaposlijo pravih policistov, ki bi branili lastne državljane.

In ja radi bi še višje plače za neukrepanje.
fritaja
# 15.02.2018 ob 15:35
A v Beltincih proizvajajo orožje? Kakšno pa, delajo kopije kalašnikov ali F16? Imajo urejeno licenčnino? Ali so morda razvili lastno orožje? :)
Kazalo