Primorje
(6)
Koper
Do sedaj je kandidaturo za župana Kopra napovedalo sedem kandidatov. Foto: BoBo

Dodaj v

Kandidat Levice v Kopru Alan Medveš napovedal "drugačno politiko"

Na področju prostorske politike je po mnenju županskega kandidata treba poskrbeti za podeželje, ki je predolgo zanemarjeno
11. oktober 2018 ob 16:28
Koper - MMC RTV SLO, STA

Levica bo na županskih volitvah v Kopru nastopila z Alanom Medvešem, ki pravi, da je v Kopru nastopil čas za drugačno politiko. Njegovo osnovno vodilo bo sodelovanje z vsemi prebivalci občine, med drugim pa je napovedal povrnitev pooblastil krajevnim samoupravam in skrb za smotrno rabo javnih sredstev.

Za Medveša je nastopil čas za politiko, ki bo skrbela za vse. Vrsto let namreč spremljajo, kako "se odločitve, ki zadevajo prebivalce Mestne občine Koper, sprejemajo na Verdijevi ulici, za zaprtimi vrati in za peščico". Kot je še pojasnil, Koper ni samo mesto, ampak je tudi podeželje, ob tem pa je potrebno zavedanje, da župan upravlja javne zadeve in da je potreben posluh za vse prebivalce.

Medveš je napovedal, da bodo povrnili avtonomijo krajevnim samoupravam, reorganizirali občinski proračun ter poskrbeli za smotrno in uravnoteženo rabo javnih sredstev. Prav tako bodo Luki Koper zagotovili ekološko in socialno vzdržen razvoj ter se borili za odpravo vseh oblik prekarnih zaposlitev in zaposlitev prek zunanjih izvajalcev.

Na področju prostorske politike je po mnenju županskega kandidata treba poskrbeti za podeželje, ki je predolgo zanemarjeno, v ta namen pa načrtuje tudi vzpostavitev prehranske samooskrbe.

Medveša je v Koper prišel podpret tudi koordinator Levice Luka Mesec. Šestnajst let po njegovem mnenju predstavlja dobo, ko vsaka oblast začne izgubljati stik z resničnostjo, simptom, da zdajšnji župan Boris Popovič ne vidi pravih potreb občanoc, pa so "novoletni okraski, v katere je že oktobra investiral pol milijona evrov".

Poslanec Levice Matej Tašner Vatovec je dodal, da je Popovičeva "Čudolandija" dokaz, da je Koper postal "nekakšna dnevna soba župana oz. njegovega ozkega kroga". Ob tem je ocenil, da se Koper lahko spremeni v občino vseh njenih prebivalcev le z županom, ki občine ne bo jemal kot svojega igrišča. Občinska svetnica Maja Tašner Vatovec pa je poudarila, da je skrajni čas za to, da se naredi konec netransparentnemu delovanju občinske uprave.

Poleg aktualnega župana Popoviča so svojo kandidaturo za župana napovedali še Danijel Sertič (NSi), predsednik lokalnega odbora SD-ja Marijan Križman in samostojna občinska svetnica Olga Franca, ki namerava kandidirati s podporo gibanja Skupaj. Lista Aleša Bržana je za županskega kandidata tudi uradno potrdila samostojnega občinskega svetnika Aleša Bržana, ki je na zadnjih županskih volitvah osvojil drugo mesto. Medtem je svojo kandidaturo že vložil predsednik sveta krajevne skupnosti Za gradom Zlatko Gombar, ki kandidira z listo Dobre države.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
sickboy818
# 12.10.2018 ob 10:23
Končno nekdo,ki želi nekaj storiti za zaledje. Če je tako, gre moj glas njemu, po 12 letih se bom očitno spet udeležil lokalnih volitev.
Ljubinica
# 12.10.2018 ob 09:36
Upam, da v Kopru zaveje nov veter.
Nisem nek oboževalec Levice, se pa strinjam z županskim kandidatom te stranke, da je koprsko zaledje že leta popolnoma zanemarjeno in pozabljeno.

In moj plus subcomandantu.
rs23
# 11.10.2018 ob 21:08
@alkum, ja, res je.
alkum
# 11.10.2018 ob 20:13
A je to politika bivšega režima???
FancyBoy
# 12.10.2018 ob 09:52
"Ja to kar počnejo Popović, Janković in podobni je politika bivšega režima, popolna odsotnost občutka za človeka, oblast na prvem mestu in ves podrejeno lastnemu interesu."

Lokalni šerifi pač
subcomandante
# 12.10.2018 ob 07:35
Ja to kar počnejo Popović, Janković in podobni je politika bivšega režima, popolna odsotnost občutka za človeka, oblast na prvem mestu in ves podrejeno lastnemu interesu.
Kazalo