Eno izmed stanovanj v Celovških dvorih, ki so ga predstavili medijem sredi letošnjega leta. Foto: BoBo/Borut Živulovič
Eno izmed stanovanj v Celovških dvorih, ki so ga predstavili medijem sredi letošnjega leta. Foto: BoBo/Borut Živulovič

Nov sklop 51 stanovanj bo kupcem na voljo v sredini januarja 2017.
V prvi prodajni fazi je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) za stanovanja prve lamele v Celovških dvorih prejela več zavezujočih ponudb, kot je bilo na voljo stanovanj. Ker so takoj prodali vseh 56 enot, drugega kroga tako ne bo.

V DUTB-ju so ob tem izrazili zadovoljstvo z doseženimi končnimi cenami, ki so v povprečju presegle izhodiščne. Po njihovi oceni je trg potrdil kakovost soseske Celovški dvori. Prodajalec je imel približno 1.700 ogledov ter prejel 450 zavezujočih nakupnih ponudb.

"Veliko zanimanje za stanovanjski kompleks ter dejstvo, da so bila vsa stanovanja do zadnjega prodana že v prvem delu prodajne faze, potrjujeta neupravičenost slabega glasu soseske Celovški dvori," so zatrdili v družbi. H končnemu uspehu pa so po njihovem mnenju prispevali še dovolj atraktivno zasnovane izklicne cene za kakovostna stanovanja in pregleden ter za kupca prijazen, konkurenčen in transparenten prodajni postopek.

Nadaljevanje januarja 2017
V drugi lameli bo DUTB januarja ponudil pet garsonjer ter 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj. Vsa so že v pripravi na prodajo.

Prodajni postopek oziroma dnevi odprtih vrat bodo trajali največ 30 dni, saj so se kupci s prodajnim postopkom že dodobra seznanili, pojasnjujejo v DUTB-ju. Znova bodo lahko zainteresirani kupci oddali zavezujoče ponudbe.

Vsa preostala stanovanja in poslovni prostori bodo trgu ponujeni spomladi prihodnje leto. DUTB ima namen tudi preostala stanovanja in poslovne prostore ponuditi trgu po "atraktivni vrednostni ravni, upoštevajoč kakovost in cene primerljive ponudbe na nepremičninskem trgu".