Stari mestni trg bo zdaj z drugimi deli mesta povezan z avtobusom. Foto: BoBo
Stari mestni trg bo zdaj z drugimi deli mesta povezan z avtobusom. Foto: BoBo

Vrsto let so na Ptuju veljale ocene, da se uvedba mestne avtobusne linije ne izplača, a z rekonstrukcijo Zadružnega trga, ki jo je financirala Evropska unija, je ta linija postala obvezna. Tudi župan Miran Senčar je prepričan, da bo ta avtobus dobrodošla novost tako za domačine kot turiste.

"Predvsem bomo povezali terme in spalno naselje na obeh koncih Drave s starim mestnim jedrom in pomembnimi lokacijami, kot so avtobusna postaja, zdravstveni dom in dom upokojencev. To je prva linija. Pomembno pa je tudi za turiste – ti pridejo, se usedejo na avtobus in pridejo v staro mestno jedro," je povedal Senčar.

Za zdaj bo zastonj
Tudi tisti, ki so se danes prvi popeljali z linijo mestnega prometa, so poudarili, da jim takšen avtobus veliko pomeni.

Za zdaj edina linija mestnega prometa se začenja in končuje na Zadružnem trgu, vmes pa z desetimi postanki poveže vse pomembnejše točke v mestnem jedru - vse to za zdaj brezplačno.

"Trudili se bomo, da ta vožnja ostane brezplačna. Mislim, da je to dobro, tako za domačine kot za turiste. To je dobra dobrodošlica, da jim takoj ne "pokasiramo" tako kot drugje in jih popeljemo v mesto, kjer seveda želimo, da gredo v naše lokale, muzeje in tam nekaj plačajo," je Senčar pojasnil koncept.

Sicer pa na mestni občini še obljubljajo, da si bodo prizadevali, da bi mestni promet razširili tudi na nekatera območja zunaj mestnega jedra, predvsem do pokopališča in nakupovalnih središč.