Otroci so se navduševali nad koprskim radijskim studiem. Foto: Alan Radin
Otroci so se navduševali nad koprskim radijskim studiem. Foto: Alan Radin

Otroci so na tretjem izletu v okviru dobrodelnega projekta spoznavali Obalo in morski svet. Mladi radovedneži so si ogledali Sečoveljske soline, kjer so spoznavali delo na solnih poljih, in piranski akvarij, kjer so si lahko ogledali bogato podvodno življenje v Jadranskem morju. Otroci pa so pokukali še v studio najbolj poslušanega radijskega programa na Primorskem, Radiu Koper, in spoznali delo radijskih delavcev. Takrat je ravno nastajala reportaža o njihovem izletu.

"Zelo sem bil vesel izleta, ker še nisem obiskal Sečoveljskih solin in piranskega akvarija. Najbolj mi je ostalo v spominu pridelovanje soli v Sečoveljskih solinah," je dejal dvanajstletni Oto. Desetletna Klara je dodala: "Imam zelo veliko vprašanj, zelo me zanima priprava soli. Najbolj zanimivo mi je bilo, ko sem lahko poslikala mladega morskega psa, ko je njegova glava štrlela ven iz vode."

Po obisku snežnih strmin in jamskega sveta tokrat na Obalo
Na zimskem izletu so otroci z Obale in Krasa uživali na snegu na smučišču Cerkno, konec aprila pa so organizatorji otrokom iz Pirana omogočili izlet v podzemni svet Postojnske jame. Po jesenskem izletu na Obalo organizatorji v sklopu akcije načrtujejo še en izlet za primorske otroke.

O projektu Izlet za pet
Z akcijo Izlet za pet želijo Radio Koper in primorska društva Zveze prijateljev mladine Slovenije v teh težkih časih vsaj za en dan izbrisati skrbi in narisati nasmeh na otroške obraze. "Otroci skozi igro in v družbi svojih vrstnikov spoznavajo nove kraje, urijo svoje socialne veščine, izboljšujejo motorične spretnosti, se učijo odnosa do okolja, do soljudi in tudi do samega sebe," so o pozitivnih straneh skupnih doživetij otrok, ki jim starši ali skrbniki zaradi finančne stiske vedno težje omogočijo tovrstne dejavnosti, povedali organizatorji dobrodelne akcije.