Foto: Stuart Lodge
Foto: Stuart Lodge

Tekmovalci so se pomerili v sedmih tekmovalnih kategorijah raketnega modelarstva: S3A – rakete v trajanju leta s padalom, S4A – prosto leteči raketoplani (trajanje leta), S6A – rakete s trakom (trajanje leta), S7 – leteče makete raket (verodostojnost upodobitve v pomanjšanem merilu, natančnost izdelave in realizem leta), S8E/P – radijsko vodeni raketoplani v trajanju leta in natančnosti pristajanja, S9A – rakete z žirokopterjem (trajanje leta) in t. i. šov programu (nenavadni leteči modeli za zabavo).

S tem so tekmovalci iz Belorusije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Italije, Nemčije, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Švice, Velike Britanije in Slovenije sklenili letošnjo tekmovalno sezono. Končne rezultate tekmovanja si lahko ogledate tudi tukaj.

Pokal Ljubljane organizira ljubljanski Astronavtsko-raketarski klub Vladimir M. Komarov ob sodelovanju Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Letalske zveze Slovenije. ARK Komarov letos praznuje tudi 45. letnico svojega delovanja. Ob modelarjenju se ukvarjajo tudi z eksperimentalno amatersko raketno tehniko in popularizacijo osvajanja vesolja.