Predsednik Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob otvoritvi energetsko sanirane Osnovne šole Boštanj. Foto: Urad predsednika republike/Twitter
Predsednik Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob otvoritvi energetsko sanirane Osnovne šole Boštanj. Foto: Urad predsednika republike/Twitter

Po poročanju novinarke Radia Slovenija Suzane Vahtarić je občina Sevnica v tem letu energetsko obnovila šole v Boštanju, Krmelju, Šentjanžu in v Loki pri Zidanem Mostu. V prihodnjem letu končujejo telovadnico v Šentjanžu in novo šolo v Tržišču.

"Z zaključkom teh dveh se končuje naložbeni ciklus obnove in novogradenj šolske in predšolske vzgoje," je povedal župan Srečko Ocvirk. Energetska obnova boštanjske šole je ovrednotena na več kot 440 tisoč evrov, za osebje in 237 učencev pa po besedah ravnateljice Vesne Vidic Jeraj pomeni višjo kakovost bivanja in korak k še večji energetski učinkovitosti in varčevanju, zmanjševanju stroškov, kraju in šoli pa daje svežo podobo in lepši videz.

V preteklem letu so v Sevnici uredili več odsekov cest in hodnikov za pešce, kar bo poudarek v krajevnih središčih tudi v prihodnje. V mestu želijo urediti sodobno prometno vozlišče v povezavi avtobusne in železniške postaje s parkirišči. Poudarjajo še sanacijo po lanskih poplavah na treh cestah, namenu so predali nov most na Sevnični, uničen v poplavah. V Sevnici poudarjajo, da je priprava proračuna za prihodnje leto izredno težka.

"Žal ob tako nizki povprečnini bo razvojna kondicija v občinah izredno izredno okrnjena, praktično je ne bo, tudi zakonskih nalog ne moremo izvajati na primerni ravni," je dejal župan Ocvirk in pri tem izpostavil vzdrževanje cest, dodatna težava pa je pomanjkanje črpanja evropskih sredstev.