Lokalne novice
(1)
17. Petrov sejem v Brestanici ni bil tako obiskan kot nekoč. Foto: Goran Rovan
Tema letošnjega sejma je bila poroka, kot so jo prirejali včasih. Foto: Goran Rovan

Dodaj v

Spet pestro na Petrovem sejmu v Brestanici

Letos manj obiskovalcev in manj prodajalcev
29. junij 2014 ob 10:36,
zadnji poseg: 29. junij 2014 ob 10:56
Brestanica - MMC RTV SLO

Turistično društvo Brestanica je letos pripravilo že 17. Petrov sejem. Tokrat so na njem predstavili poroko, kot so jo poznali nekoč. Je pa sejem privabil manj obiskovalcev kot prejšnja leta, pa tudi prodajalcev je bilo manj kot običajno.

Turistično društvo Brestanica je tudi letos na rajhenburškem trgu pripravilo Petrov sejem. Ta obiskovalcem ponuja bogato kramarsko ponudbo, saj se na stojnicah predstavijo rokodelci, obrtniki, čebelarji, zeliščarji, vinarji in tudi drugi sejmarji z različnih koncev Slovenije. Ob tem se na odru zvrsti vrsta kulturnih in drugih nastopov, člani Kulturnega društva Svoboda pa vsako leto pripravijo zanimiv program z različnimi temami.

Tako je letos ta tradicionalni sejem, že 17. po vrsti, potekal ob predstavitvi poroke in običajev, povezanih z njo, od "šrange" do same "ohceti". V uvodu sejma so tradicionalno zaigrali Blanški vinogradniki, mladi so izvedli nekaj plesnih in folklornih nastopov, predstavili so se godbeniki in pevci, za konec pa je tako kot že vrsto let zaplesala še moška plesna skupina Tower Pancers, ki je s svojimi atraktivnimi in zabavnimi koreografijami razgrela še zadnje obiskovalce.

Tako je nekdanji brestaniški trg spet vsaj za en dan zaživel, saj sicer že leta propada. Stanovalci so se namreč po večini izselili, trgovine izpraznile, ostala je samo ena gostilna, tako da na njem prebivajo le še redki. Številni pa ga obiščejo, čeprav bolj poredko, in Petrov sejem je že ena izmed priložnosti, ki je vsaj domačini ne zamudijo.

Za MMC Goran Rovan

Prijavi napako
Komentarji
SmartAss
# 17.09.2014 ob 12:33
Kazalo