Štajerska
slice
V anketi 15 odstotkov občanov 86-odstotna podpora Magni v Hočah
Občinska anketa, izidi neuradni, 22. junij 2017 ob 14:03 Lokalne oblasti so, kot kaže, prisluhnile ali vsaj poizvedele za mnenje prebivalcev o novem projektu družbe Magna, ki že nekaj časa dviga prah, tudi med okoljevarstveniki.
212
V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji
4
21. junij 2017 ob 11:34 Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.
Ptujska bolnišnica tone v rdečih številkah
29
20. junij 2017 ob 19:54 Splošna bolnišnica Ptuj letos pričakuje dva milijona evrov izgube, česar svet zavoda ni potrdil, ampak je vodstvu bolnišnice naložil, da znova preveri, ali so še mogoči kakšni prihranki. Potem ko je ...
Zaradi azilnega doma gre velenjska iniciativa na ustavno sodišče
50
17. junij 2017 ob 17:10 Civilna iniciativa Velenje je na ustavno sodišče vložila pritožbo zoper odločitev upravnega sodišča, ki je dvakrat zavrnilo pobudo občanov za razpis referenduma o azilnem domu. Da bi dosegli razpis ...
Foto in video: Ne kaže, da bi požar v Eko Plastkomu onesnažil Ščavnico
117
9. junij 2017 ob 19:34 V Ljutomeru je v četrtek zvečer v skladišču podjetja Eko Plastkom izbruhnil požar in skladišče, v katerem so bili odpadne sveče, plastika in parafin, popolnoma uničil.
Zagate s kmetijskimi zemljišči pri projektu Magna Steyr Slab mesec pred rokom, ki ga je za naložbo v proizvodni obrat postavila Magna Steyr, pristojni pospešeno rešujejo še vsa odprta vprašanja, ki predstavljajo oviro v projektu.
82
Toča temeljito stolkla hmelj v Spodnji Savinjski dolini Neurje s točo, ki se je v sredo razbesnelo med Novim Celjem in Levcem ter med Ložnico in Savinjo, je močno prizadelo rastlinje. Poškodovanih je 200, od tega uničenih 150 hektarjev hmeljišč.
15
Na Ptuju do smrti pretepli 64-letnika Na območju Ptuja se je v nedeljo zgodil uboj. 64-letnika naj bi pretepli do smrti, zaradi česar naj bi bila dva moška že pridržana.
Krajani Magni Steyr nočejo odstopiti niti hektarja Rogoškega gozda Na petkovem zboru so Rogožani vztrajali, da se ne sme posekati niti hektar Rogoškega gozda. Niso proti investiciji Magne Steyr, pač pa nasprotujejo predlagani rešitvi nadomestnih zemljišč.
155
Štajerska gospodarska zbornica s podpisi v podporo Magni Steyr Na mariborskem letališču so se na pobudo štajerske gospodarske zbornice zbrali lokalni gospodarstveniki in s podpisi peticije simbolično izrazili podporo velikemu projektu Magne Steyr v Hočah.
131
Po kakšni cesti se bodo Ormožani nazadnje vozili do Ptuja? Na ormoškem območju že leta čakajo na boljšo cestno povezavo s Ptujem in preostankom Slovenije, zdaj pa se sprašujejo, kakšna pravzaprav sploh bo ta cesta, ki naj bi jo začeli graditi prihodnje leto.
20
Rdeči revirji se začnejo prebujati na nekdanji dan mladosti " Prispevek festivala v slovenskem kulturnem prostoru opredeljujejo široka dostopnost, široko občinstvo, izobraževalni vidik, žanrska pestrost, policentričnost, mednarodna dimenzija, zgoščenost ...
9
Za intervencijska vozila na Ptuju bo odprt tudi most za pešce Vodstvo ptujske občine se je s predstavniki ministrstva za infrastrukturo dogovorilo, da ob zaprtju glavnega mostu v mestu omogočijo dodatno intervencijsko pot čez most za pešce.
10
V ptujskem gledališču tožijo nad premalo posluha občine, ta pa očitke zavrača Ptujsko mestno gledališče se kljub dejstvu, da nima lastnega igralskega ansambla, letos lahko pohvali s številnimi domačimi in mednarodnimi nagradami.
3
Ptuj - raj za ljubitelje domače kulinarike Največja državna razstava kulinaričnih dobrot s kmetij je svoje mesto znova našla na Ptuju. Tam bo vse do nedelje na ogled 28. razstava Dobrote slovenskih kmetij.

Kazalo