Štajerska
slice
Velenjska občina v gradnjo oskrbovanih stanovanj in kolesarskih poti
Kmalu bodo lokalne volitve, 18. september 2018 ob 14:19 Velenjska občina bo v sredo začela graditi 15 oskrbovanih stanovanj. Ta mesec se bo začela tudi gradnja in prometna ureditev 10 kilometrov kolesarskih poti.
7
 • Strošek oskrbovanih stanovanj: 1,5 milijona evrov
 • Strošek poti: 1 milijon evrov
 • Po odstopu Lipovška bo celjsko škofijo začasno vodil škofijski upravitelj
  17
  18. september 2018 ob 13:12 Papež Frančišek je sprejel odstop celjskega škofa Stanislava Lipovška. Ker je škofovski sedež v Celju izpraznjen, bo škofijo do imenovanja novega škofa vodil škofijski upravitelj.
  Celjski mestni svetnik Branko Verdev je SD-jev kandidat za župana
  6
  17. september 2018 ob 19:14 Kandidaturo za celjskega župana na letošnjih lokalnih volitvah je napovedal član SD-ja Branko Verdev, ki je tudi celjski mestni svetnik.
  Nuška Gajšek prva ženska kandidatka za županjo na Ptuju
  13
  17. september 2018 ob 12:06 Nuška Gajšek, kandidatka stranke SD, je d iplomirana politologinja in ena aktivnejših ptujskih mestnih svetnic, ki razmišlja tudi o participativnem proračunu, ki bi v soodločanje o porabi denarja ...
  Ptujski muzej zaznamuje 125 let obstoja
  16. september 2018 ob 19:23 Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je zaznamoval 125. obletnico od prvih začetkov svojega delovanja.
  Proti širitvi mariborskega letališča, za ohranitev kmetijskih zemljišč V Občini Miklavž na pobudo tamkajšnje civilne iniciative potekajo zbori krajanov posameznih krajevnih skupnosti na temo širitve mariborskega letališča. Nekateri so izrazito proti.
  60
  Celjanom na voljo kolesa za izposojo Celjanom je od četrtka na voljo 35 koles za izposojo, ki so na osmih lokacijah. Pogodbena vrednost za sistem izposoje je 460.000 evrov, so sporočili s celjske občine.
  25
  Čelan si želi znova biti župan Ptuja Nekdanji ptujski župan Štefan Čelan, ki je pred porazom na zadnjih lokalnih volitvah kar tri mandate vodil Mestno občino Ptuj, se bo tudi na letošnjih volitvah potegoval za županski položaj.
  10
  Od industrijskega pogorišča do novomedijskega mesta: Trbovlje zaseda festival Speculum Artium S projekti na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije Trbovlje zaseda 10. mednarodni festival novomedijske kulture Speculum Artium , ki letos prinaša največ projektov do zdaj, saj bo ...
  Miran Senčar ne bo več kandidiral za ptujskega župana Ptujski župan Miran Senčar se ne bo potegoval za svoj drugi mandat v najstarejšem slovenskem mestu, saj se bo po lastni napovedi vrnil v podjetniške vode.
  11
  Velenjski Knapfest postregel s ponudbo rudarskih jedi Na velenjski promenadi je potekala kulinarična prireditev Knapfest. Gre za tako imenovano promenado okusov s poudarkom na jedeh in pijačah, na katere so skozi zgodovino prisegali rudarji.
  9
  Odra na Dravi v Mariboru (za zdaj) ne bodo rušili Državni inšpektorat je ugodil pritožbi mariborske občine in odpravil odločbo gradbenega inšpektorja o rušenju odra na Dravi v Mariboru.
  10
  Andrej Čuš meri na stolček ptujskega župana Uradno je kot prvi kandidaturo za župana Mestne občine Ptuj napovedal nekdanji poslanec Andrej Čuš. Kandidiral bo kot nestrankarski kandidat z listo Andreja Čuša.
  19
  Pri Drakovcih in Kuršincih sta se zaradi naraslih voda porušila dva mostova Zaradi obilnih padavin je na širšem območju Ljutomera ponoči in dopoldne zalilo več kletnih prostorov hiš in ceste, zaradi naraslih voda pa sta se porušila tudi dva manjša mostova pri Drakovcih in ...
  4
  V Lenartu sprostili promet po prenovljeni glavni cesti V Lenartu so po več mesecih del skozi mesto znova sprostili promet.
  12

  Kazalo