Štajerska
slice
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu
Kuharski mojster Jure Tomič meni gradi na prestižu, 12. december 2017 ob 06:38 Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
14
Na igrišču celjskega vrtca zamenjali prst, ta zdaj ni več onesnažena
14
6. december 2017 ob 14:22 Zemljina na igrišču celjskega vrtca na Hudinji ni več onesnažena z različnimi strupenimi kovinami, saj je celjska občina onesnaženo zemljino zamenjala z novo, ki jo je pripeljala iz Šmartnega v ...
Vlada priložnost za Zasavje vidi v zagonskih podjetjih. Januarja napovedan akcijski načrt.
39
5. december 2017 ob 18:10 Vlada je ob obisku Zasavja poudarila pomen zagonskih podjetij, ki po presoji vlade predstavljajo tudi priložnost za to regijo.
Ormoško hitro cesto naj bi začeli graditi prihodnje leto
15
30. november 2017 ob 18:35 Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je začetek gradnje hitre ceste od Ormoža proti Gorišnici napovedal za maj prihodnje leto.
Zaradi obleganja inšpektorjev protestno podrl rastlinjake
73
25. november 2017 ob 14:47 Kmetovalec Bojan Kreačič je zaradi "nadlegovanja" inšpektorjev v petek protestno podrl rastlinjake. "Ne vem, kako lahko upravičijo vse to maltretiranje," se je vprašal.
Celjski policisti bodo z novima kolesoma opaznejši in mobilnejši Mestna občina Celje je celjski policijski upravi na pobudo vodstva policijske postaje Celje podarila dve kolesi, ki bosta policistom omogočili uspešnejše opravljanje nalog.
7
Odprt predzadnji odsek podravske avtoceste Dars je v promet predal prvi del odseka podravske avtoceste med Draženci in Gruškovjem, 7,3 kilometra dolg odsek štiripasovnice med Draženci in Podlehnikom.
77
Direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc razrešen Svet zavoda celjske bolnišnice je s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Celje razrešil Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007.
4
Celjski "investicijsko naravnan" proračun sprejet v prvem branju Celjski mestni svetniki so v prvi obravnavi sprejeli proračun za leto 2018: občina bo imela prihodnje leto 61,3 milijona evrov prihodkov in 64,4 milijona evrov odhodkov, kar pomeni dobre tri ...
8
Štajerska avtocesta ponoči zaprta zaradi gorečega tovornjaka Ponoči je na štajerski avtocesti od Slovenske Bistrice proti Tepanju v celoti zgorelo tovorno vozilo. Zaradi požara je bila avtocesta več ur zaprta. Poškodovan ni bil nihče.
4
Prva letina ormoške sladkorne pese po 10 letih gre v celoti na Hrvaško Ormoška zadruga Kooperativa Kristal te dni prvič po dobrem desetletju z njiv spravlja sladkorno peso. V zadrugi so z letino zadovoljni in upajo na nadaljevanje posla s hrvaško tovarno.
36
Oskrba starejših: v spodnjem Podravju za nujne primere vsaj mesec dni čakanja Na območju spodnjega Podravja je starejšim na voljo 560 postelj v Domu upokojencev Ptuj in še okoli 160 postelj v Centru za starejše občane Ormož.
V avtomobilu prevažal živalske kadavre Mariborski policisti so v noči na ponedeljek na Pohorju v vozilu, v katerem so bili ženska in moški z območja Mislinje ter državljanka Hrvaške, našli kadavre divjadi.
14
V pripravi podroben prostorski načrt za območje Rakuševega mlina Za območje Rakuševega mlina, ki je bil leta 2002 razglašen za kulturni spomenik lokalnega pomena, pred tremi leti pa je bil zanj usoden požar, celjska občina pripravlja podrobni prostorski načrt.
1
Kako je na odru videti "osmrtnica v enem dejanju" in brez materine avtorizacije Francoski pisatelj, režiser in performer maroških korenin Mohamed El Khatib je dramsko besedilo Naj bo konec lep spisal na podlagi intervjujev s svojo materjo, ki bi jih bilo še več, a je leta 2012 ...
1

Kazalo