Štajerska
slice
Požar uničil zaloge humanitarnega društa Križemrok
V Mariboru zagoreli prostori društva, 12. februar 2018 ob 11:17 V soboto malo pred 3. uro zjutraj je zagorelo v lesenem objektu v Mariboru, kjer je humanitarno društvo Križemrok hranilo pakete za socialno šibke družine in opremo za letovanja.
4
30 let, 20 traktorjev: Polzelan starodobnike spremenil v sijoče lepotce
9
15. februar 2018 ob 18:34 Ernest Obermayer s Polzele ima doma kar 20 traktorjev. Pa ne takšnih, s katerimi bi še obdeloval zemljo, temveč takih, ki jih je več let zbiral in obnavljal.
V Rogaški Slatini hočejo postaviti najvišjo stavbo v Sloveniji
42
12. februar 2018 ob 12:32 V središču Rogaške Slatine bi krajevne oblasti rade zgradile 106 metrov visok razgledni stolp, ki bi ga poimenovali Kristal. Če ga bodo zgradili, bo to najvišja stavba v Sloveniji.
Razstave na Ptujskem gradu si je lani ogledalo več kot 45.000 ljudi
10
10. februar 2018 ob 12:07 Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož je lani obiskalo okoli 67.600 obiskovalcev, velika večina stalne razstave na Ptujskem gradu, ki je nujno potreben konkretne konservatorske prenove.
Že sedmi poskus prodaje Garantovega premoženja
2
10. februar 2018 ob 11:49 Stečajni upravitelj polzelskega Garanta Tomaž Kos se je odločil za sedmo prodajo stečajnega premoženja. Izklicna cena znaša 250.000 evrov, medtem ko je v okviru šeste prodaje znašala 306.000 evrov.
Foto in video: S povorko se je začelo že 58. Kurentovanje Ob izteku svečnice se je po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala Zokija Matevža v Budini pri Ptuju začelo že 58. Kurentovanje.
14
Krajani Ceršaka zahtevajo zaprtje kompostarne Krajani Ceršaka v občini Šentilj zahtevajo zaprtje kompostarne, ki že več kot 13 let deluje na otoku reke Mure.
12
Kurenti že stepli prah s svojih kožuhov in se pripravili na skok v pustni čas Po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala, ki vsako leto poteka na svečnico, se na Ptuju letos zelo hitro začenja že 58. Kurentovanje.
2
Kdo bo prenavljal ptujsko mestno tržnico? Ptujska mestna občina je konec prejšnjega tedna objavila razpis za izbiro izvajalca prenove mestne tržnice.
8
DUTB spet prodaja pohorske hotele DUTB gre po lanskem neuspešnem poskusu v nov postopek prodaje hotelskega kompleksa nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju prevzel pod svoje okrilje.
6
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
13
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj? Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
38
38 gasilcev gasilo požar v Podkraju, reševalci oskrbeli tri ljudi V Podkraju v občini Hrastnik je v soboto popoldne zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje. Posredovalo je 38 gasilcev, ki so pogasili požar ostrešja.
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
5
Svet UKC Maribor dvignil plače direktorjevih sodelavcev Svet zavoda UKC Maribor je na današnji seji potrdil predlog direktorja Vojka Flisa o višjih plačnih razredih njegovih najožjih sodelavcev.
18

Kazalo