Štajerska
slice
Obnova ptujskega mestnega stolpa je nujna
Kritično je predvsem stanje 100 let stare strehe, 13. januar 2017 ob 13:11 Ptujski mestni stolp je še ena zgradba tipične ptujske vedute, ki je nujno potrebna obnove. Streha je namreč močno dotrajana, to pa lahko vpliva tudi na nosilno konstrukcijo.
23
Civilna iniciativa zaradi hitre ceste po pravico na ustavno sodišče
68
13. januar 2017 ob 09:34 Z regionalnega, prometnega, okoljskega in finančnega vidika je gradnja hitre ceste Velenje-Šentrupert slaba rešitev, meni civilna iniciativa Braslovče in napoveduje pritožbo na ustavno sodišče.
Vlada "povozila" domačine in kmetijskega ministra: DPN za cesto Šentrupert-Velenje sprejet
33
12. januar 2017 ob 19:53 Vlada je sprejela državni prostorski načrt za hitro cesto od Šentruperta do Velenja in projekt uvrstila v načrt razvojnih programov.
Uradno: V Hoče prihaja Magna, gradnja se bo začela čez tri mesece
306
12. januar 2017 ob 19:23 Kanadska družba Magna International bo v Sloveniji zgradila ličarski obrat, v katerem bo delo dobilo 400 ljudi, je povedal glavni izvršni direktor Magne Don Walker, pozneje pa sta to potrdila še ...
V požaru poginilo devet krav, tri so rešili
3
9. januar 2017 ob 09:04 V naselju Zarečica v občini Ilirska Bistrica je v nedeljo zvečer pogorelo gospodarsko poslopje, v katerem so bile krave, bale sena in osebni vozili.
Črna na Koroškem - prava valilnica smučarskih talentov Majhna vasica pod Peco, ki se imenuje Črna na Koroškem in od koder prihaja tudi Tina Maze, že od obdobja vražjih Slovenk živi za smučarski cirkus.
10
Podravski perutninarji o ukrepih zoper ptičjo gripo izvedo iz medijev Večji in manjši rejci perutnine na območju Spodnjega Podravja so glede ukrepov proti ptičji gripi dobili le splošna navodila, ki pa se jih morajo držati že tako ali tako. V sredo so z veterinarske ...
16
Naložba Magne - hoški kmetje še vedno jezni zaradi omilitvenih ukrepov Kmetje, ki bi zaradi gradnje proizvodne cone Hoče-Slivnica izgubili po njihovem prepričanju najkakovostnejša zemljišča, so še vedno nezadovoljni s predlaganimi izravnalnimi ukrepi. Okoli več deset ...
34
Občina: Ni zakonske podlage za referendum o azilnem domu v Velenju Referendum o občinskih sklepih v povezavi z izpostavo azilnega doma na območju Velenja ni mogoč, ker ne gre za splošni akt občine, prav tako vsebinsko zadeva ne spada v pristojnost občine.
22
Ali gre Polzela v stečaj, bo znano v nekaj dneh Nekdanji prvi mož Polzele Marko Klemenčič predvideva, da bo Polzela najverjetneje končala v stečaju, SDH pa se bo o tem odločil, ko bo preučil nov načrt poslovanja. Po poročanju Radia Slovenija bo ...
33
Ptujska urgenca: Župani na lastno pest k ministrici za zdravje Denarja, ki ga za gradnjo ptujskega urgentnega centra od lokalnega okolja zahteva ministrstvo za zdravje, še vedno ni na vidiku. Se iskanje rešitev zatika zaradi ministrstva za zdravje?
8
Prenova proge Zidani Most–Celje bo stekla, a konec je bo šele 2020 Direkcija za infrastrukturo bo še pred koncem leta začela pripravljalna dela za nadgradnjo železniških postaj Celje in Laško. Na preostalih odsekih in postaji Rimske Toplice se bodo dela začela ...
17
V Majšperku (spet) vroče ob izbiri ravnatelja Osnovna šola Majšperk ima od torka zvečer tudi uradno novega ravnatelja, a tako kot pred dvema letoma tudi tokrat občina in zaposleni na šoli niso našli skupnega jezika glede novega vodstva.
4
Pipec spet bode Satirični časopis Pipec že 53 let izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije.
1
V Stari vasi bo načeloma lahko do 30 prosilcev za azil Velenjska občina je potrdila načelno podporo izpostavi azilnega doma z do 30 stanovalci ob izpolnjenih dodatnih pogojih. Opozicija je sejo obstruirala.
18

Kazalo