Štajerska
slice
UKC Maribor bo leto končal s predvidoma 4,7 milijona evrov izgube
Do uravnoteženega poslovanja bo prišlo v letu 2020, 17. julij 2018 ob 09:15 Svet UKC Maribor se bo seznanil s potrjenim sanacijskim programom in posledično popravljenim programom dela in finančnim načrtom za leto 2018.
34
Letošnja letina hmelja odvisna od vremena
18
14. julij 2018 ob 11:24 Letošnja letina hmelja bo odvisna od vremena v juliju in avgustu. Hmelj je letos zacvetel prej, zato ima manj storžkov, kar bo vplivalo na količino pridelka, pravijo strokovnjaki.
Dars menjuje protihrupne ograje, ki premalo izolirajo hrup
71
12. julij 2018 ob 11:07 Na štajerski avtocesti med Dramljami, Celjem in Arjo vasjo menjujejo protihrupne ograje, saj ne ustrezajo zahtevam glede zvočne izoliranosti.
Avtocesta do Gruškovja bo končana več kot tri mesece pred predvidenim rokom
30
11. julij 2018 ob 16:15 Septembra, torej več kot tri mesece pred zastavljenim rokom, bo predvidoma končan drugi del manjkajočega odseka podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje, so povedali predstavniki ...
Mariborski župan Fištravec simbolično podrl prvi radar
64
9. julij 2018 ob 13:34 Mariborski župan Andrej Fištravec je nekaj mesecev pred volitvami odstranil prvi radar, ki je pred več kot petimi leti po protestih odnesel njegovega predhodnika Franca Kanglerja.
Po 46 letih ugasnili četrti blok Termoelektrarne Šoštanj Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je opoldne zaradi izteka njegove življenjske dobe zaustavila obratovanje bloka 4, so sporočili iz elektrarne.
8
Sortirnica Tezno uradno začela poskusno obratovanje S slovesnim odprtjem je danes tudi uradno za eno leto poskusno začel obratovati Center za pripravo sekundarnih surovin, v katerega je mariborska Snaga vložila 12,5 milijona evrov.
4
Magnina lakirnica hitro raste, zaposlili bodo do 400 ljudi Magnina lakirnica v Hočah prehaja v sklepno fazo gradnje in opremljanja, za jesen načrtujejo začetek testiranja opreme. Dobro napredujejo tudi z zaposlovanjem in izobraževanjem.
39
Foto: S skokom čez kožo v rudarski stan sprejeli 37 novincev Premogovnik Velenje je ob rudarskem prazniku na nogometnem stadionu ob jezeru pripravil tradicionalni 58. skok čez kožo.
4
Celjski občini 1,6 milijona evrov za energetsko sanacijo šol, vrtcev in Celjskega doma Ministrstvo za infrastrukturo je celjski občini dodelilo 1,6 milijona evrov nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo javnih objektov, in sicer štirih osnovnih šol, treh vrtcev in Celjskega doma.
Helikopter nujne medicinske pomoči spet v zraku Potem ko smo v sredo poročali, da je severovzhodni del države začasno brez helikopterske nujne medicinske pomoči, saj se je njihov 38 let stari helikopter pokvaril, je ekipa reševalcev spet v zraku.
17
Dogovor o začasni povezavi nove ceste med Markovci in Ormožem na obstoječo regionalno cesto Minister za infrastrukturo, ki opravlja tekoče posle, Peter Gašperšič je z župani občin ob trasi bodoče hitre ceste Ptuj - Ormož podpisal dogovor o začasni navezavi prvega dela te nove cestne ...
5
SV del Slovenije je že nekaj dni brez helikopterskega reševanja Severovzhodni del države je že od te nedelje brez helikopterske nujne medicinske pomoči.
74
V Velenju plakati z nacističnimi simboli V Velenju so se pojavili plakati, ki vsebujejo nacistično ideologijo in simbole. Vsaj šest jih je bilo izobešenih na avtobusni postaji in na mostu, so sporočili s policije.
180
Maribor v pričakovanju Lenta: Od Balaševića do Sladolenta Maribor je v pričakovanju vsakoletnega največjega družabnega dogodka v mestu - Festivala Lent.
16

Kazalo