Štajerska
slice
Civilna iniciativa Velenje z novo tožbo vztraja pri referendumu zaradi azilnega doma
Velenjski župan Bojan Kontič še drugič zavrnil zahtevo za referendum, 24. februar 2017 ob 14:56 Civilna iniciativa Velenje je vložila novo tožbo glede vzpostavitve izpostave azilnega doma v Velenju, saj je velenjski župan Bojan Kontič še drugič zavrnil referendumsko pobudo.
13
 • Kontič je ministrstvo za notranje zadeve vnovič pozval, naj ne podpiše najemne pogodbe za azilni dom v Velenju
 • Ptujski most čez Dravo bo zaprt leto in pol
  25
  21. februar 2017 ob 14:00 Na Ptuju bodo kmalu začeli prenavljati približno 50 let star most čez Dravo in bližnjo Studenčnico. Obvoz za osebna vozila bo speljan čez Puhov most, pešcem pa preostane bližnji most za pešce.
  V Hočah storili zadnji korak za Magnin ličarski obrat
  56
  21. februar 2017 ob 07:27 Zadnje dejanje občinskega sveta občine Hoče - Slivnica v zadevi Magna je storjeno: svetniki so namreč soglasno in le v nekaj minutah potrdili občinski prostorski načrt.
  Edinstven platneni strop iz Stare grofije v Celju čaka na obnovo
  2
  19. februar 2017 ob 12:31 Celjski strop, izjemno redek primer v izvirniku ohranjenega platnenega stropa, poslikanega s tempero, ki krasi Staro grofijo v Celju in je nastal v 17. stoletju, še zmeraj čaka na restavracijo.
  Ptujsko oblast prevzel princ karnevala, naj se veseljačenje začne!
  3
  18. februar 2017 ob 13:06 Ptujsko kurentovanje, največja tovrstna prireditev pri nas, se je tradicionalno začela z etnografsko povorko in predajo oblasti 16. princu karnevala, plemenitemu Janezu Maksimilijanu Gregoriču.
  Edina krivda Romea in Julije je, da sta bila zaljubljena, družba pa je ubila njuno ljubezen V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje premierno uprizarjajo Shakespearjevo dramo Romeo in Julija. Na oder jo postavlja režiser Matjaž Zupančič, ki se je spraševal, kaj je s tragedijo danes.
  5
  Po desetih letih bodo spet posejali slovensko sladkorno peso Po desetih letih prepovedi bodo slovenski kmetje letos vnovič polja zasadili s sladkorno peso. Jeseni se namreč odpravljajo evropske kvote za sladkor.
  77
  Velenjski župan še drugič zavrnil pobudo za razpis referenduma o azilnem domu Velenjski župan Bojan Kontič je ponovno odločil, da ni pogojev za razpis referenduma, ki ga zahteva Civilna iniciativa Velenje , potem ko je upravno sodišče njegovo zavrnitev zahteve za razpis ...
  33
  Velenjska občina bo morala glede referenduma o azilnem domu odločati še enkrat Sodišče je županu Velenja Bojanu Kontiču naložilo ponovni postopek v zvezi s pobudo za referendum, povezanim s sklepi glede vzpostavitve izpostave azilnega doma.
  15
  Kdo je odgovoren za poplave leta 2012? Verbund naj bi kazal na Dravske elektrarne. Začela se je glavna obravnava v tožbi, ki jo Mestna občina Maribor vložila proti avstrijski družbi Verbund. Zaradi pridobivanja izvedenskih menj je preložena za nedoločen čas.
  28
  Odličen obisk ptujskega gradu in muzejskih zbirk Ptujski grad in stalne zbirke najstarejšega slovenskega mesta si je lani ogledalo 65.500 obiskovalcev, kar je 15 odstotkov več kot leto prej. Se bo našel denar za prenovo gradu?
  3
  Video: S kurentovim skokom se je začel "peti letni čas" S kurentovim in korantovim skokom se je v četrtek začel vrhunec priprav na 57. Kurentovanje, enega največjih evropskih pustnih festivalov.
  11
  Povprečnine še vedno jabolko spora: SOS hoče več, ZOS bi vzel 533,5 evra Vlada z občinami še vedno ni dosegla dogovora o višini povprečnine za letošnje leto.
  9
  Če odpove avtocesta, se sesuje mobilnost iz Maribora v Ljubljano S pešanjem mariborskega gospodarstva vse več tamkajšnjega prebivalstva dela zunaj kraja bivanja.
  85
  Požrešni kormorani pomorili vse majhne ribe, zdaj plenijo že večje Slovenija se spoprijema z vseevropskim problemom prenamnožitve kormoranov, ki plenijo tudi domorodne ribe po slovenskih rekah, zato ribiči pozivajo državo, naj se odloči, ali bo varovala avtohtone ...
  30

  Kazalo