Štajerska
Šrot
Bojan Šrot celjsko občino vodi že 20 let. Foto: BoBo
VIDEO
Za župana Celja pet kanidatov

Dodaj v

Bojan Šrot je župan Celja že 20 let in tudi tokrat verjame v gladko zmago

V Celju se prvič po daljšem času napoveduje nekoliko bolj razgibana volilna kampanja
2. oktober 2018 ob 14:59
Celje - MMC RTV SLO, STA

Predsednik Celjske županove liste in kandidat za župana Bojan Šrot, ki je sicer na čelu celjske občine že dvajset let, je skupaj z vodstvom stranke predstavil načrte pred bližnjimi lokalnimi volitvami in povedal, da verjame v gladko zmago tako na županskih volitvah kot v zmago svoje liste.

Bojan Šrot je povedal, da se je stranki od konca avgusta, ko so izvedli ustanovni kongres, pridružilo že skoraj 400 ljudi, do volitev računajo, da bi število podvojili. Stranka je po njegovih besedah strogo sredinska in dokaj neideološka, saj nikogar niso spraševali po političnem prepričanju.

Njihov prvi cilj je uspeh na lokalnih volitvah, lokalna politika pa po njegovem mnenju ni ideološka, saj se nameravajo ukvarjati predvsem z vrtci, šolami, socialo, cestami, okoljem in drugimi temami. "Vesel sem, da so se nam pridružili novi ljudje, ki na mestni ravni večinoma še nimajo velikih izkušenj, so pa bili dejavni na ravni mestnih četrti," je dejal Šrot.

Na vprašanje, zakaj bi ga ljudje po petih mandatih znova volili, dolgoletni župan odgovarja, da bi prav to lahko bila njegova glavna prednost, ne nazadnje je bil na vsakih volitvah uspešnejši kot na prejšnjih, kar si sam razlaga s tem, da očitno dobro opravlja svojo funkcijo in da glas njemu ne bo pomenil mačka v žaklju.

Šrot bi bil še naprej nepoklicni župan
Čeprav namerava tudi v novem mandatu župansko funkcijo opravljati nepoklicno, zagotavlja, da bo to počel zelo profesionalno. Za zdaj še ne razmišlja o tem, da bi bil naslednji mandat njegov zadnji, saj meni, da je pred njim še veliko izzivov. Od drugih strank so mu podporo že napovedali Zeleni, se pa z morebitno dodatno podporo kaj dosti ne obremenjuje.

V Celju se prvič po daljšem času napoveduje nekoliko bolj razgibana volilna kampanja, saj se je tokrat za kandidaturo odločil tudi nekdanji Šrotov politični sopotnik v SLS-u Marko Zidanšek.

"Sami se z negativno kampanjo v nasprotju z nekaterimi, ki že kar nekaj časa prodajajo različne laži po spletu, ne bomo ukvarjali," je dejal Šrot, ki zavrača tudi očitke glede najema strankarskih prostorov na Stanetovi ulici. Pred časom jih je na dražbi iz stečajne mase kupila mestna občina in bo 5. decembra postala njihov lastnik.

Program še ni razdelan
Glede predvolilnega programa je dejal, da še ni natančno razdelan, saj ga nameravajo v času kampanje oblikovati skupaj z občani. Vseeno je med prioritetami poudaril varovanje okolja, kjer bodo med drugim podali tudi zakonodajni predlog za sanacijo starih industrijskih bremen v občini.

Prioritete novega mandata bodo tudi cestna infrastruktura, predvsem obvoznica proti Laškemu, kmalu bodo uvedli mestni potniški promet, postopoma nameravajo začeti za promet zapirati najožje mestno središče. Med razvojnimi priložnostmi veliko možnosti vidi v turizmu, predvsem razvoju Šmartinskega jezera.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
iRobert
# 02.10.2018 ob 15:14
Nevem če je to ravno normalno, da se dopušča Županom več kot dva Mandata..... V lokalnih skupnostih je Korupcije veliko veliko več kot na državni ravni... Župani dobivajo dinarčke v Žep od dela, ki ga dajo izvajalcem.... izvajalci pišejo anexe in to gre vse lepo v Žepe županov.... mislim da je čas, da se izvede Referendum pred volitvami za župane in se te ki so že več kot dva mandata lepo odpika.... vem iz prve roke kako delajo in kako si tlačijo denar v žepe in je naravnost nagnusno...
GoodFella
# 02.10.2018 ob 15:28
Higienično bi bilo, da se mandate županov in drugih lokalnih ter državnih funkcionarjev omeji (recimo največ trije mandati, potem je pa dosti). V 20-letnem obdobju se komot vzpostavijo razna bolj ali manj formalna omrežja izbrancev, ki potem popolnoma obvladujejo finančno, ekonomsko in širšo družbeno sceno na nekem območju. Prav je, da se vsake toliko časa ta omrežja nekoliko prevetri.
Kolupaila
# 02.10.2018 ob 15:17
Rešitev za bolj pošteno in odprto lokalno politiko. Omejitev županskih mandatov na največ tri mandate.
exwannabe
# 02.10.2018 ob 15:40
Res blazno se je razvilo....
Nakupovalni center pri nakupovalnem centru....drugače pa mesto duhov. Predvsem pa eno najbolj zasvinjanih območij. Ne vem kdo si tam želi živeti.
jazbečar
# 02.10.2018 ob 15:16
Upam da pride so sprememb, ker je zadnji cas da se presuši Šrotovo mocvirje in zaveje svež veter v MO CELJE
jurica
# 02.10.2018 ob 17:09
Tržnica katastrofa! Mestni park katastrofa! Zidanškova, no Gospodska ulica katastrofa! Kdo je zažgal Rakušev mlin? Razen Starega piskra gostinstvo katastrofa! Mestno jedro, da živi?, še Mcdonalds je spizdil iz centra! Šmartinsko jezero, bog pomagaj, če je to turizem!
Šrot bluzi o zaprtju centra, nekaj let nazaj je bilo aktualno zaprtje Prešernove ulice od Zvezde navzgor, kdo je bil proti? Šrotov NT&Radio CE in Marijina cerkev! Še hvala bogu za Jankoviča, da je zlobiral za EP v rokometu, kupil jamo na Hudinji, tam postavil Mercator center, občina pa s tem denarjem postavila dvorano Zlatorog in stadion z'Dežele!
mangrooooo
# 02.10.2018 ob 16:42
Samo pri nas in totalitarnih državah je mogoče, da nekdo opravlja eno in isto funkcijo 30 let.
Kar je seveda odlična podlaga za korupcijo, klientelizem, itd, itd....
jazbečar
# 02.10.2018 ob 15:51
Celje rabi spremembe. Trenutna obcinska oblast ne ve vec laj bi in delajo nacrt z gradnjo nekih tinetanskih brvi in kaj jaz vem kaj se. Zavod Celeia ki skrbi za turisticno promocijo je uboga da slabše ne more biti.Skratka glasujmo za spremembe!
malamalca
# 02.10.2018 ob 18:18
@sportivko: celje je s tretjega najbolj razvitega mesta padlo na peto. Zaradi Šrota in njegovih "prijateljev." Celje je klasičen primer do obisti razvejane korupcije v občinski upravi. Ko vidiš stvari od bližje ( sem celjan ) ti je to jasno.
dc9
# 02.10.2018 ob 17:10
20 let se otroci igrajo na s kadmijem zastrupljenih tleh, šrot to ve in se norčuje iz ljudi.
Mesto že 20 let v primežu privatnih interesov in županove klike, ki se pase na občinskem proračunu in pere denar skozi podjetje Simbio in NK Celje. Poglejte si plačnike storitev županove privatne odvetniške pisarne - urada za pobiranje varščine. Sami "podjetniki", ki so pri koritu. RTV, ne vem zakaj dajete medijski prostor lokalnim šerifom, ob tem pa ignorirate civilno družbo. Poglejte si, kakšen je bil šrotov program ob ustanovitvi. Suhoparno, pavšalno, birokratsko, podcenjujoč do volivcev. Sanja o visečem mostu na grad, postavlja si spomenik, hkrati pa zavrača predlog da bi za 30.000€ povečali proračun za oskrbo starejših na domu. Celje - že 20 let mesto zamujenih priložnosti. Vsak normalno sposoben župan bi lahko realiziral to, s čemer se hvali ta šerif, v dveh mandatih.
Skippy
# 02.10.2018 ob 15:47
Celje je eno izmed najbolj bednih slovenskih mest.
jurica
# 02.10.2018 ob 18:14
Kaj bi bilo potrebno narediti!
Občina naj kupi propadlo gostišče Petriček in uredi mini športno rekreacijski center.
Kajak center Špica se naj uredi do konca, torej višje gor jez, brv.
Občina naj odkupi propadlo vrtnarijo in jo uredi za vse sprehajalce ob Savinji! Tam bi lahko bil čudoviti park, mini Mozirski gaj!
Počisti se naj Mestni park, popravi fontana, doda pitnike, naj se doda še kakšno otroško igralo!

Evo sam mali del ob Savinji, pa je ogromno dela, samo vizije ni, za ostale dele CE, pa ne bom zapisal, ker bo Šrot prepisal!
divinedante
# 02.10.2018 ob 19:19
Nujno omejiti na dva mandata. Tole kar kliče po korupciji in kliantelizmu. Referendum!
are
# 02.10.2018 ob 19:35
@Sussudio Še preden so se v Ljubljani začeli premikati je Celje imelo prenovljeno mestno jedro in tudi marsikatero obnovljeno vpadnico.

O čem ti sanjaš? Jedro je bilo prenovljeno šele pred nekaj leti, vpadnice pa zadnjih nekaj deset let ne. Staro mesno jedro je, ko se šolarji odpravijo domov mrtvo. Trgovine v centru za bruhat. Če hočeš kaj kupit moraš v nakupovalno središče, ki jih je za mesto take velikosti preveliko. Pekarn razen albanskih ni. Za starejše ljudi je izjemno slabo poskrbljeno, pa še če kdo hoče kaj naredit, ni na občini nobenega posluha.

Pred dvemi desetletji je imelo Celje najvišjo gospodarsko rast v Sloveniji. Od takrat naprej stagnira. Stvari se premikajo po polžje.
Bivši uporabnik
# 02.10.2018 ob 18:19
Veja tajkunstva v Sloveniji so župani, predvsem večjih občin, z lublanskim "šerifom" na čelu - slovenski koruptivni menedžerji na lokalnih ravneh.
Tudi temu bo treba narediti konec, zdaj...oz. včeraj bi bilo prepozno.
LujzBeck
# 02.10.2018 ob 19:29
Vse bi moralo trajati največ dva mandata, magari petletna, kot je predsedniški. Tako od občinskih svetnikov, županov, poslancev, predsednikov vlad, skratka od vseh, ki opravljajo neko javno funkcijo. Potem pa je dovolj. Nekateri pa mislijo, da so nenadomestljivi.
book
# 03.10.2018 ob 00:05
20 let....zelo nehigienično. Pač...stara garda igra na stare strune ušesom stare struje.
miskola
# 02.10.2018 ob 19:52
Na zadnjih občinskih volitvaj je Šrota izvolilo komaj 10 posto volilnih upravičencev, ostalih 80 pa dol visi ker jim je noro fajn u lajfu :D. Cajt bi že bil da še kdo drug pride do korita da se ne bojo skoz isti mastil. Sicer pa ovce ne vidijo tega da občina ne nardi nič kar ni v njeno korist glavn da mal pred volitvami fuknejo par kvadratov asfalta medtem ko se zgubljajo občinski oz. drzavni oz. davkoplačevalski miljoni. ovce lep pozdrav bee bee bee bee....
sarko-sarko
# 03.10.2018 ob 06:27
pod šrotovim vodstvom celje stagnira na vseh ravneh. o celju se nič ne govori ( nimamo poročevalca za rtv , mestno jedro prazno, zrak in zemlja cinkarniška , nič se ne gradi stanovanj itd ,vendar pa imamo davek na deževnico).torej volimo drugo smer.
Šofer
# 02.10.2018 ob 21:53
Benečani so lokalne "šerife" menjavali na 16 mesecev - razlog - preprečitev korupcije.
Mr.Mr.
# 03.10.2018 ob 07:14
Dovolj je podatek, da je iz MOC naredil javno hišo, saj imajo notri orgije za naš denar. Nastavil je svojo ljubico na visoko delovno mesto mimo vseh pravil. Bil je ovaden pa nič od tega, ker na sodišču je pa ista dr.....
ubuntu
# 02.10.2018 ob 17:16
Program še ni razdelan. Spet laže - program so objavili ob ustanovitvi stranke. Totalno beden.
To, s čemer se hvalisa zdaj je čista kopija idej liste občanov Odprto Celje.
delfino_
# 03.10.2018 ob 09:54
Župan bi lahko največ dvakrat zaporedoma vladal, vse ostalo je preveč nehigienično in potem se dogajajo razni lokalni šerifi ala Jankovič, Popovič itd.
are
# 02.10.2018 ob 19:37
Da ne omenim javnega prevoza, ki boljše da ga sploh ne bi bilo. Nekaj sicer obljubljajo sedaj, ampak dvajset let prepozno.
nomnomnom
# 03.10.2018 ob 08:58
Sam še to nam fali da dobimo tega Zidanška... Res bi blo supr, če bi lahko v Celju dobili enega resnega kandidata. Sem bolj levo usmirjen, ampak bi bil pripravljen oddati moj glas za kompetentega desno usmirjenega kandidata , če bi to pomenilo konec Šrota. Ampak ti upokojenci bodo še naprej volili za njihovega "sinčka". Celje pa popolnoma mrtvo, nič od nič nimaš tu. Mesto upokojencev.
presenečen
# 03.10.2018 ob 08:50
Jedro Celja je pusto hladno.. Mladim ponudite prazna stanovanja, da bo kaj vrveža in otroškega smeha v njem.
jurica
# 02.10.2018 ob 16:52
Sussudio
Ti pa že dolgo nisi bil v CE!
HRIBOLAZEC
# 03.10.2018 ob 10:36
Drage moji CELJANI,in CELANKE..
Ne samo pljuvati...
Nekaj narediti...
Najprej se spravite ven....
Na ulice,vsega imamo dovolj...
Samo ljudi ni na ulicah,parkih...
Ob naši ljubi Savinji...
Ne jamrat..za mene najlepše mesto...
Vsega je dovolj..samo srca ni...
Je pa res nikoli ni in nikdar ne bo za vse ....enako..
Lep pozdrav vsem Celjanom in Celjankam
Saturn
# 03.10.2018 ob 08:55
Bojan, dovolj je bilo, hvala za vse, ampak čas je za sveže ideje! In predvsem intenzivno ekološko sanacijo!
Maboaz
# 03.10.2018 ob 08:03
hahahahahahaha. Ta pa ima samozavest! Šroti spoki!!!
realist65
# 02.10.2018 ob 20:57
Še enkrat, pa skoraj penzija.
seba goričan
# 03.10.2018 ob 10:50
@sjefokraf...se pravi, da ne greš na volitve?
zapravico
# 03.10.2018 ob 08:19
Škoda besed
Samo Zakes
# 02.10.2018 ob 15:05
Šrot.
oliva
# 03.10.2018 ob 10:26
A daj nehaj.
Še vedno je župan CE (in to že 20 let)?

In da se tako zanič počutijo prebivalci, pa ga vseeno izvolijo?
...

Se strinjam s tistimi, ki pravite, 2 mandata.
In to na vseh pomembnih funkcijah (ne sam županskih).
S1026146
# 02.10.2018 ob 23:18
V Celju je še ostalo kaj Celjanov, ali so že oni iz "dol" prevladali?
zapravico
# 08.10.2018 ob 08:32
Korupcija ima dolge lovke
sjefrojkaf
# 03.10.2018 ob 10:15
seba goričan

Najprej bo treba urediti kandidata in njegove alkoholne izpade, potem se bomo pa lahko pogovarjali o redu. Še sreča da nima šans.
O svinjski glavi na polici iz Simbia verjetno ni treba zgubljati besed. Človek, ki se je čez mesto najprej pripeljal s traktorjem, tako mesto tudi jemlje. Ni mu za zamerit.
Mož iz Zagrada se je večini tlačanov že dodobra zameril, od dobro naoljenih povezav z glavnimi podjetniki iz mesta in malce širše okolice do tibetantske norosti iz Miklavškega hriba do gradu v obliki visečega mostu, da o njegovi pregovorni zamerljivosti niti ne govorim, le-to bo še kako občutil eden izmed protikandidatov po njegovem volilnem debaklu.
Teh cvetk je še malo morje, le prostora in časa premalo
seba goričan
# 03.10.2018 ob 09:49
kaj jamrata...oddajta glas Sandi pa bosta vidla kaj je red....pejta do občine in oddjta glas podpore za Odprto Celje...
seba goričan
# 02.10.2018 ob 19:23
Sendelbah bo zmago
Sussudio
# 02.10.2018 ob 16:10
Skyppy
zakaj že? Ker ni veliko? Ker ni živo? Potemtakem so vsa slovenska mesta bedna vključno z Ljubljano.
Sicer če pa je Celje bedno katero slovensko mesto pa ni bedno? Da ne omenjam kakega Velenja ali Jesenic... živa groza.
realist65
# 08.10.2018 ob 20:55
Celjani po tolikih letih niti ne vedo, da je lahko kdo drug župan ...
Ricky Gervais
# 03.10.2018 ob 19:24
Vse kar je nad dvema mandatoma postane nehigienično. Velja tako za župane kot za poslance. Nekateri so pač doživljenjski poslanci in župani. Zakonsko bi bilo potrebno omejiti mandate na dva. Velja za vse javne službe.
sjefrojkaf
# 03.10.2018 ob 13:58
goričan

o mojem odhodu na volitve sklepaš po nedvoumnih dejstvih ? Hrabro.
Maboaz
# 03.10.2018 ob 09:15
@nomnomnom
Ni še vse izgubljeno! Tudi v Celju še vedno niso vse opcije razkrile svojih kandidatov za župana/jo.
firtoh
# 02.10.2018 ob 15:54
Skippy
Hvala,ker si mi povedal da živim v najbolj bednem mestu.
Župan je res barabin,zemljo imamo zastrupljeno...vendar,ko vzamem psa,sem po petnajstih minutah v gozdu,kjer koli v Celju startam.V centru imam špecerijske stacune,ki jih moraš v centru Ljubljane iskat z lučjo.Na vrt v oštariji,se lahko vsedem kjerkoli,brez da bi ne morili turisti in zbiralci denarja ter ulični muzikanti...
ubuntu
# 03.10.2018 ob 18:22
sjefrojkaf

preberi svoje ime zrcalno nazaj in zrcalno stori, kot ti veleva..
že veš, zakaj si si ga izbral
Sussudio
# 02.10.2018 ob 15:18
Še preden so se v Ljubljani začeli premikati je Celje imelo prenovljeno mestno jedro in tudi marsikatero obnovljeno vpadnico. Ampak o Celju nacionalni mediji niso kaj prida govorili... so pa temeljito poročali ko je kar nekaj let kasneje prišlo do obnavljanja ljubljanskega mestnega jedra. In to prikazovalo kot čudež in preporod pa čeprav ima danes Ljubljana še vedno večino vpadnic na nivoju vpadnic v Srbiji, Makedoniji, Bolgariji...
DAbears
# 02.10.2018 ob 18:42
Celje ma dobro fudbalsko ekipo rusi vse pred sabo
vplaznik
# 02.10.2018 ob 17:07
Za nekatere umotvore tukaj je mesto bedno in onesnaženo ker nimamo levega župana. Levičarskih projektov ala Fištravec, v Celju ne potrebujemo, ker najmanj kaj potrebujemo je še več korupcije!
Kazalo